Оригинален термостат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tvt555
Автомобил:
Двигател:

Оригинален термостат

Мнениеот tvt555 » Съб 06 мар 2010 10:18

Здравейте колеги! От къде мога да си купя оригинален термостат в София. Голф3 АЕЕ Колко струва...
P1050734.JPG

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Оригинален термостат

Мнениеот IvanMan » Съб 06 мар 2010 10:45

порше, юнитрейд. цената е около 50 лв.

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Съб 06 мар 2010 11:18

IvanMan написа:порше, юнитрейд. цената е около 50 лв.

Благодаря колега! :да:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 06 мар 2010 12:14

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Нед 07 мар 2010 12:33

Tова е термостата който купих от Порше България Изток. При АЕЕ мотора има малко по-различен вид от останалите. Чешко производство.

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Пон 08 мар 2010 15:28

Продължение....
Та сложих аз "оригиналниа" термостат, но сега пък колата за 10-15 км. градско не достига до 90 градуса, даже по време на движение се охлажда. Въпроса ми е има ли някакъв челъм, който аз съм пропуснал да направя при монтажа на термостата, така че той да не е "клопнал" както трябва и да стои в отворено положение. Не вярвам причината да е дефектен термостат. Преди колата достигаше 90 гр. сравнително бързо 3-4 км. градско, като стрелката никога не се е връщала назад и стигнеще ли 90 грауса не мърдаше от там ни зима - ни лято. Стария термостат който извадих е абсолютно същият като новия.
Ако някой знае нещо по въпроса моля споделете!!!

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Пон 08 мар 2010 16:04

Ако термостата ти е като на снимката в първия ти пост, особеното на слагането е, че гумения пръстен /който надявам си сменил с нов/ приляга точно около термостата, може би имаше и засечка вътре в тройника /не съм сигурен/, но ако не е точно ще сълзи или тече. Беше добре да провериш термостата на колко отваря и как затваря преди да го сложиш, но... Провери дали долния маркуч, се стопля /големия кръг/ и кога, по показания на таблото. Може да имаш за смяна и температурен датчик, примерно.

P.S. Защо сте навити на тези "оригинални" термостати за луди пари, като BEHR и WAHLER си вършат идеално работата, но вие си знаете.

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Пон 08 мар 2010 17:06

crashman написа:Ако термостата ти е като на снимката в първия ти пост, особеното на слагането е, че гумения пръстен /който надявам си сменил с нов/ приляга точно около термостата, може би имаше и засечка вътре в тройника /не съм сигурен/, но ако не е точно ще сълзи или тече. Беше добре да провериш термостата на колко отваря и как затваря преди да го сложиш, но... Провери дали долния маркуч, се стопля /големия кръг/ и кога, по показания на таблото. Може да имаш за смяна и температурен датчик, примерно.

P.S. Защо сте навити на тези "оригинални" термостати за луди пари, като BEHR и WAHLER си вършат идеално работата, но вие си знаете.

Не, не е същият. Като петрон изглежда.(пластмасов - или бакелит) Не можах да кача снимки, защото бяха с голяма резолюция и сайта го изхвърли. Иначе си пасна добре и не сълзи вода от никъде. Само аз роня сълзи и разглобявам в този стуТ. Съвет ми даде приятел, който има магазин за авточасти.. и VW !!! :dummy:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 08 мар 2010 18:16

Еми лош късмет си извадилл,колега.
Следващия термостат го слагаш в една тенджера с един термометър и го завираш mhihi гледайки и мерейки.

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Пон 08 мар 2010 18:29

2 години гаранция няма ли?

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Пон 08 мар 2010 19:53

kusho написа:2 години гаранция няма ли?

Сигурно има ...ако ти го сложат във фирмения сервиз. Аз вече съм се приготвил да пия студената вода и майната му, ...ама как да имаш доверие вече на такива дето претендират за лидери на качеството в автомобилната индустрия.. :idea:

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Пон 08 мар 2010 22:07

Днес таки ми казаха, че има 2 години гаранция. Пробвай, нищо не казаха за сервиз.
А относно качеството: повече VW нихт :lol: . Това е марката с най-много ментета сред резервните части (в БГ, да сме обективни все пак).

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Пон 08 мар 2010 22:13

Явно термостата ти е такъв:
Изображение

Този от снимката е BEHR за 25 лв. и работеше т.е. на 87 гр. започваше да отваря. При поставянето на такъв тип е важно 'буталцето' да влезе добре в леглото си на капачката, защото именно то предизвиква свиването/отварянето на пружината. Така и така май пак ще отваряш тройника за термостата, събери колкото можеш от охладителната течност и после ще я прецедиш и обратно, а термостата вземи го свари, че да си сигурен, и без това си набутал доста пари за него...

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Пон 08 мар 2010 22:54

kusho написа:Днес таки ми казаха, че има 2 години гаранция. Пробвай, нищо не казаха за сервиз.
А относно качеството: повече VW нихт :lol: . Това е марката с най-много ментета сред резервните части (в БГ, да сме обективни все пак).

Може да си прав. Ще го отворя още веднъж да видя какво става ... абе здраве да има... :)

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Пон 08 мар 2010 23:02

crashman написа:Явно термостата ти е такъв:
Изображение

Този от снимката е BEHR за 25 лв. и работеше т.е. на 87 гр. започваше да отваря. При поставянето на такъв тип е важно 'буталцето' да влезе добре в леглото си на капачката, защото именно то предизвиква свиването/отварянето на пружината. Така и така май пак ще отваряш тройника за термостата, събери колкото можеш от охладителната течност и после ще я прецедиш и обратно, а термостата вземи го свари, че да си сигурен, и без това си набутал доста пари за него...

Точно такъв е. На 87 отваря. То, че ще се отваря пак е ясно, ама ще взема да го сваря вярно, за да съм сигурен, че не съм допуснал аз някаква грешка. Що се отнася до буталцето, то просто няма как да не влезе добре в капачката иначе няма да може да се затвори добре. А тя си клопна перфектно. Благодаря колеги!!!
Дано причината да е в мен.. :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”