Ремонт на предна броня за Голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ремонт на предна броня за Голф3

Мнениеот alligator » Нед 07 мар 2010 13:29

Здравейте,

Преди няколко дни ме удариха отпред и сега се чудя дали бронята ми е за смяна и дали има смисъл да я сменям. След удара видимите проблеми при нея са леко вдлъбване на ъгъла (което малко трудно се вижда от снимките) и откачането му от калника. Искам да разбера дали има нещо което по принцип го държи на калника (щипки, винтове), което може да се е счупило и тази броня да не може да се държи вече както преди или след като сменя калника бронята може да се закачи отново. Бронята е в общи линии доста здрава (леко мръсничка, но това е поправимо) и не ми се иска да я сменям, ако е здрава. Можете ли да ми кажете дали тази част която е виснала се държи от нещо друго освен от калника? Четох някъде във форума, че основните винтове са в предната част на колата зад решетката и при отворите за охлаждане под номера.

http://img26.imageshack.us/img26/9292/img1046.jpg
http://img22.imageshack.us/img22/2503/img1047uy.jpg

Идеята е да я направя достатъчно здрава за мен самия и съответно да мина после оглед при застрахователите без да се заядат че тя всъщност не е въобще оправена.

Още един въпрос, дали може да се оправи това вдлъбване без да се пребоядисва или вдлъбването ще си личи? Бронята е черен мат и по моргите продават по-зле изглеждащи дори и от моята, които задължително ще изискват боядисване.

Мерси.

Потребителски аватар
KuPoNjIqTa
Автомобил: Audi А6 allroad VW Caddy
Двигател: АSB Cayc

Re: Ремонт на предна броня за Голф3

Мнениеот KuPoNjIqTa » Нед 07 мар 2010 19:12

колега бронията е захваната с пластмасово ухо към калника.ако то е счупено ще трябва да го прихванеш някак си.сгънатия ъгъл можеш да го оправиш като свалиш бронията нагрееш я с пистолет за горещ въздух и я натиснеш да излезе навън!за боядисването можеш да си вземеш един спрей структура продава се по магазините за авто бои струва десетина лева и става като оригинално!само преди това трябва да бъде много добре зачистено и обезмасленно!!! УСПЕХ!!! :да:

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Нед 07 мар 2010 20:11

А това ухо трябва ли да се вижда на снимката или то е от вътрешната страна на бронята?

Потребителски аватар
KuPoNjIqTa
Автомобил: Audi А6 allroad VW Caddy
Двигател: АSB Cayc

Мнениеот KuPoNjIqTa » Нед 07 мар 2010 22:24

то е от вътрешната страна на бронията!Свали я наи добре и ще го видиш дали е здраво! Бронията се държи на десетина 6 мм болчета като някой от тях са отгорната и страна и за да ги видиш трябва да свалиш маската а другите са при въздуховодите!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”