клопане отзад в ляво голф 3-РЕШЕНО
- SIMETO1
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 1999
клопане отзад в ляво голф 3-РЕШЕНО
Та значи колата е голф 3 преди да сменя задните амортесиори се чуваше леко клопане отзад в ляво,след като смених амортесиорите отзад хлопането в лявата част се засили доста и немога да открия проблема,амортесиора съм го свалял 3 - пъти да му гледам фтулки,зегерки и т.н да не би да има луфт,но всичко си е ок,ако можете да ме насочите какво да правя,от другата страна всичко е шестица.ПОЗДРАВИ.
Последна промяна от SIMETO1 на Пон 15 мар 2010 13:03, променено общо 1 път.
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: клопане отзад в ляво голф 3
тампон на моста или тампон на амортисьора който е горе в чашката горния се сменя лесно за долния трябва топъл гараж и най лесно с подемник
- SIMETO1
значи тъй като другите амортесиори дойдоха с тампони сложих първо тях и с тях клопаше,после обърнах мойте и стях клопа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурно си проверил задния лагер(на колелото)-да напомня де!Имам едно предчувствие...абе нали и задното гърне е тъдява..да не би да прихлопва то?Имах подобно хлопане на Вентото-скъсана тръба на гърне,подобно беше и на една Ибиза-само че там гърнето стоеше на 0,5мм от ръба на бронята-притракваше при неравност..
натисни на място като се качиш отзад, ако клопка виш прахоловителите как са ..
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
И моя прихлопва отляво
къде се намират тези прахоловители?

http://cyfi4.snimka.bg/automobiles/golf ... 8.17693636 ето колега,в ляво 2та са задни, а в дясно предни -това което е вътре в пружините ,на предните(тези в дясно) единя прахоловител е доло другия горе, от него може да потропва, също така от тампонче 

-
- Автомобил: Vokswagen Pasat B3
- Двигател: PF 1988
Има няколко причини да се чува хлопане. Възможно е при демонтажа и монтажа на аморти сьорите да са се пресукали тампоните на моста и да са се закъсали и да чукат в ухото към шасито, ако е така задължително ги сменяй че става страшно
.
При монтажа на амортисьора гайката която затяга двата тампона се стяга добре, като се държи контра на стержена на амортисьора и след това се законтря с голямата шайба и другата гайка.
Възможно е и гърнето да хлопа, както се изказаха, но невиждам връзка със смяната на амортисьорите

При монтажа на амортисьора гайката която затяга двата тампона се стяга добре, като се държи контра на стержена на амортисьора и след това се законтря с голямата шайба и другата гайка.
Възможно е и гърнето да хлопа, както се изказаха, но невиждам връзка със смяната на амортисьорите

- SIMETO1
как да проверя дали тампона на моста си е заминал
- SIMETO1
само сервиз ли може да го провери тоз тампон на моста
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Аз имам подобен проблем с прихлопване отзад в дясно, но при мен се чува само когато карам из ледени буци и трапища, само когато навън е студено и пътя е заледен(на коловози и дупки от лед), иначе няма никакво хлопане дори и да карам и дупки и неравности дори и в минусови температури и сняг, получава се само когато има образували се нерасности от лед 

- SIMETO1
е при мен се получава винаги и сега и като беше по топло тропа си и това си е от дясно нямам проблем само от ляво
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
провери тук колега.може да намериш отговора
viewtopic.php?f=5&t=170215

- SIMETO1
peachbaby написа:провери тук колега.може да намериш отговораviewtopic.php?f=5&t=170215
значи при колегата се е оказало прахоуловитела,но при мен не ми се вярва да е така защото клопането се чува доста силно когато мина през неравност.Докато от дясната страна е доста стегнато и хубаво просто го усещам.Как да проверя този тампон на моста дали е ок,защото неможе да е от тампона на амортесиора понеже слагах друг и пак беше същата работа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”