Проблем ел.огледала ?
- El_Genesis
- Автомобил: Toyota Avensis T25
- Двигател: VVTI 2006
Проблем ел.огледала ?
Здравейте колеги, тъй като днес цял ден вали дъжд и ми направи впечетление, че не ми работи подгряването на огледалата. Досега не съм го пускал, а имам прекарани жици на стъклото и нали като натисна копчето за подгряването на задния прозорец трябва да се пусне и подгряването. Копчето на ел.стъклата е посредата между ляво и дясно огледало. От къде може да е проблема, че нямам представа изобщо от тези неща ?
- El_Genesis
Re: Проблем ел.огледала ?
i.e.i написа:Как разбра ,че не работят?
При дъжд неможе да ги изсуши.
Да, изобщо не се изсушават, а съм виждал на други коли как лека по лека изчезват капчиците, а при мен това нещо не става.
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Ми то не е задължително да изсуши огледалото, а и в дъжд постоянно се мокри.То това подгряване е повече за зимно време когато е замръзнало , Мисля че не нагрява чак толкова
при брат ми на пасатора става съвсем леко топло, само с устни се усеща 

Последна промяна от policevidin на Съб 06 мар 2010 19:00, променено общо 1 път.
- policevidin
i.e.i написа:Нагряването се усеща при допир с ръка.
ММММ

- El_Genesis
Нищо не става колеги, не знам от къде може да е проблема, затова писах във форума за съвет. Да не е някакво реле проблема или идва от другаде проблема ?
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Вероятно имаш прекъсване в подгряващите елементи на огледалата. На ВАГ КОМ излиза като грешка. Лекуват се, и то доста успешно.
- El_Genesis
Добре, ако отида на ВАГ ком и изчистят грешките на ел.огледалата, няма ли да ги натрупа пак и да спрат отново да работят ?
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
Не знам за вас но на бившия ми голф и при дъжд действаше изсушаването и беше прекрасно сега я нямам тази екстра на бората
Колега пусни с един мултицет прозвъняване между буксите дали няма прекъснати кабели.

Колега пусни с един мултицет прозвъняване между буксите дали няма прекъснати кабели.
- kc_3011
- Автомобил: VW Bora Variant
- Двигател: AUS 2000
El_Genesis написа:Добре, ако отида на ВАГ ком и изчистят грешките на ел.огледалата, няма ли да ги натрупа пак и да спрат отново да работят ?
Като ти трупа грешки не означава непременно, че спира да работи. Когато си смених джойстика (беше се счупил въртока) ми запемети грешки, но огледалата въпреки това работеха нормално.
Колега аз имам същия проблем на бийтъла не подгряват огледалата и при направената ми диагностика излезе проблем с комфорт модула...изчистиха грешката но пак не работят!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте, според мен проблема е в самите огледала, т.е. са изгорели самите нагреватели.При мен също не работи подгряването, но след като замерих, открих че достига напрежение до самите огледала.Решението е да се отлепят старите огледала и да се залепят нови.
- policevidin
cataluneca_bg1 написа:здравейте, според мен проблема е в самите огледала, т.е. са изгорели самите нагреватели.При мен също не работи подгряването, но след като замерих, открих че достига напрежение до самите огледала.Решението е да се отлепят старите огледала и да се залепят нови.
Подкрепям колегата. Замери буксата която се намира под кората на предна дясна врата (или лява ако проблема е в лявото огледали) виж колко волта достигат.
- Vask0
- Автомобил: VW Arteon
- Двигател: CUAA
El_Genesis написа:Добре, ако отида на ВАГ ком и изчистят грешките на ел.огледалата, няма ли да ги натрупа пак и да спрат отново да работят ?
аз ходих на ВАГ ком и веднага ми изписа , че имам проблем на лявото огледало и се оказа, че самото огледало е дало фира.Сега като си купих ново няма проблем, подгрява си доста добре!Явно доста често се развалят тия огледала!Виж дали идва ток до огледалото, ако идва ток значи ти е от огледалото!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”