Проблем с парното на B3
- ExTr3mNuQ
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с парното на B3
Здравейте колеги!Колата е Passat B3 90-та година.Преди парното ми работеше само на 2-ра степен сега и на нея спря,тръгва когато му падне.Въпроса ми е следния на какво се дължи това и от къде да търся проблема:моторче,съпротивленито, врътки ...Когато тръгне ми се струва че има мн боклуци вътре може ли от това да става така.Мерси!
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Проблем с парното на B3
1-во виж дали не се е скапало копчето на парното,другото е да е заминал вентилатора
- ExTr3mNuQ
- Автомобил:
- Двигател:
Кое може да му се прецака на копчето?Пък за вентилатора се съмнявам.Защато понякога тръгва....
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вътре пластините на копчето с времето се отдалечават от нагряването от контактуващата повърхност.
Огъни ги леко и почисти към контактуващата повърхност. А за Боклуците си сложи филтър.
Огъни ги леко и почисти към контактуващата повърхност. А за Боклуците си сложи филтър.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Като махнеш пластмасата на врътката вътре има една пластина която се върти и контактува с други 2 медни пластини. С течение на времето се деформира и почва да опира когато иска 
п.п. Stenly ме изпревари

п.п. Stenly ме изпревари

- ExTr3mNuQ
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът е почти решен:Слаба връзка в токовете не достига напрежение до моторчето.Мерси за съветите.
Махни вентилатора като го развиеш , без да махаш жапката . Пробвай да бръкнеш колкото се може повече с ръка навътре и ще се учудиш колко много боклуци и листа има вътре . След процедурата парното ще духа по силно и по топло в твоя случай . Имаш ли и климатик процедурата е задължителна , особенно ако си нямъл и филтър до сега . Другия вариянт е за разглобяване на цялата система , но там вече отива работа поне за един ден и неимоверно много нерви .