Как е правилно,по наклон на скорост или по инерция
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как е правилно,по наклон на скорост или по инерция
Колеги,не мога да намеря отговор на въпроса при дизелите ,по наклон при спускане влияелинещо на двигателя ако се спуска по инерция или на скорост.Оказва ли влияние на разхода това ,при бензините ми е ясно как е ,но при дизела за пръв път се срещам с този проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как е правилно,по наклон на скорост или по инерция
stivenj написа:Колеги,не мога да намеря отговор на въпроса при дизелите ,по наклон при спускане влияелинещо на двигателя ако се спуска по инерция или на скорост.Оказва ли влияние на разхода това ,при бензините ми е ясно как е ,но при дизела за пръв път се срещам с този проблем.
бензин и дизел..............еднакво е.при спускане на скорост горивоподаването се прекъсва.т.е.колата гори 0.0на 100.ееее не говорим за архивни реликви...нали

- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при реликтовите дизели/без вътр. интелект...разбирай ECU
/щом махнеш кунката от педалЯ/рейката на помпата/няма консумация на гориво/НУЛА/...не е така обаче при карб. и моно инж....не е нула

При ТДИ пускай колата на скорост. Както ти е написал колегата горе, колата не гори нищо. Отделно спускането на скорост ти е като един вид моторна спирачка и не се налага да натискаш педала за да намаляш, освен ако не е нещо рисковано.
В началото като си взех ТДИ и я пусках на свободна, като ЕКУ-то ме заблуждаваше, че разхода спада, но явно не е така
В началото като си взех ТДИ и я пусках на свободна, като ЕКУ-то ме заблуждаваше, че разхода спада, но явно не е така

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Става въпрос за ППХ т.е принудителен празен ход има писано по въпроса.Мисля,че моното и пълната спринцовка също имат тая система общо взето всичко което има както каза колегата "вътр. интелект" 

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
И да влияе и да не влияе на разхода хората са казали на която скорос(предавка) се изкачваш на нея се спускаш а не на своводна и да ти пламнат спирачките.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги ,ясно ми е вече и аз така си мислех,че на скорост но наклон ще е най-правилния начин.Може да се смята темата за приключена.За пръв път съм на дизел и сега изучавам някои особености,но съм очарован от дизела.в град като търново дизела е най- добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз знам че,на която предавка качваш на същата пускаш това е правилото!!!!!
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
На скорост разбира се.Хем се пести от гориво,хем не натоварваш спирачките на колата.
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
m.d. написа:Аз знам че,на която предавка качваш на същата пускаш това е правилото!!!!!
Хм, не знам дали това правило винаги важи. Качвах Шипка на 4та ( много рядко вкарвах 3та ), а ако тръгна да го спускам на същата предавка, ще се засилвам много и ще използвам прекалено спирачката?!
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Това правило при TDI-тата просто не важи 

Върни се в “Дизелови агрегати”