Здравейте колеги!
Днес времето беше адски приятно и клонеше към 20 градуса. Значи до сега съм нямал проблеми с палене при студено и при много топло понеже съм с чип от Брезел. НО днес ходих малко на пазар и я бях оставил на слънцето поне 2-2.5 часа. Като си тръгвах направи следното: давам контакт и чакам да угасне подгрева и паля......точно секунда след като запали веднага гасне. Пробвам втори път същото секунда след като запали угасва и на втория път забелязах на таблото онази лапмичка за имобилайзера примигва 3-4 пъти не успях точно да ги преброя, но тази лампичка дето е кола с ключе, тя ми примигна. Трети път не знам дали щеше да го направи понеже на третия път подадох газ да вдигне оборотите още при паленето и след това задържа и не угасна. До сега от близо 2 години съм нямал подобен проблем ключове не съм сменял и т.н.

Странно палене на Пасат АФН 98 набор!!!
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Re: Странно палене на Пасат АФН 98 набор!!!
Така пали и веднага гасне като фабричния имобилайзер на колата не засече чипа в ключа.Пробвай с резервния си ключ да видиш дали ще пали,а ако и с него неще трябва да отидеш при ключар да ти обучи наново ключовете към колата с нов код.
- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
a vag-com-a какво казва "signal too low" ли?
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
ВАГ-КОМ-а след тоя случай не знам какво ще каже, но всеки път когато съм проверявал за грешки съм виждал грешка свързана с имобилайзера. Не знам кога и при какви обстоятелства натрупва грешка имобилайзера. Утре може да я вържа към ваг-ком на един приятел и ще видя какво ще каже.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Просто се е задействал имобилайзера поради някаква причина,на мен ми се случва 2-3 пъти месечно и така си е от 2г не зачестяват случаите затова и не се занимавам да го ремонтирам което за мен означава да се премахне а това си е сложна задачка !
-
- Автомобил:
- Двигател:
bangobango написа:ВАГ-КОМ-а след тоя случай не знам какво ще каже, но всеки път когато съм проверявал за грешки съм виждал грешка свързана с имобилайзера. Не знам кога и при какви обстоятелства натрупва грешка имобилайзера. Утре може да я вържа към ваг-ком на един приятел и ще видя какво ще каже.
колега освен че трябва да изчакваш лампичката на подгрева да ти изгасне,изчакваш ли и имобилаизера
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
susur написа:bangobango написа:ВАГ-КОМ-а след тоя случай не знам какво ще каже, но всеки път когато съм проверявал за грешки съм виждал грешка свързана с имобилайзера. Не знам кога и при какви обстоятелства натрупва грешка имобилайзера. Утре може да я вържа към ваг-ком на един приятел и ще видя какво ще каже.
колега освен че трябва да изчакваш лампичката на подгрева да ти изгасне,изчакваш ли и имобилаизера
Или по-просто казано, след като угасне лампата с ключето, чак тогава въртиш, значи са се разпознали ключът с имото...
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Е основно чакам да изгасне подгрева. Зимно време като е студено все се случва другите лампи да гаснат преди подгрева, той гасне някъде 5-6 секунди обикновено след контакт. Но лятото и сега тези дни когато няма нужда от подгрев и той гасне преди всички останали директно паля като видя, че лампата с реотанчето изгасне. Дали натрупва грешка понеже най-често паля без да изчаквам да изгасне въпросната лампичка с ключето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
bangobango написа:Е основно чакам да изгасне подгрева. Зимно време като е студено все се случва другите лампи да гаснат преди подгрева, той гасне някъде 5-6 секунди обикновено след контакт. Но лятото и сега тези дни когато няма нужда от подгрев и той гасне преди всички останали директно паля като видя, че лампата с реотанчето изгасне. Дали натрупва грешка понеже най-често паля без да изчаквам да изгасне въпросната лампичка с ключето.
Аз мисля че там ти е проблема
- froodo
- Автомобил:
- Двигател:
колеги,аз го имам същия проблем.споделете как го решихте
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пробвай с втория ключ ако ти е по-запазен.Първия може да е по-износен и затова да го разпознава по-трудно.
- froodo
- Автомобил:
- Двигател:
нямам друг ключ.а кое имаш в предвид да е по износено?днес ми се случи,давам контакт и индикацията за имобил... започва да мига без да спре,извадих ключа след което го сложих пак дадох контакт угаснаха си всички лампи по таблото и си запали.имаш в предвид че самата метална част на ключа се износва и го разпознава по трудно ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
froodo написа:нямам друг ключ.а кое имаш в предвид да е по износено?днес ми се случи,давам контакт и индикацията за имобил... започва да мига без да спре,извадих ключа след което го сложих пак дадох контакт угаснаха си всички лампи по таблото и си запали.имаш в предвид че самата метална част на ключа се износва и го разпознава по трудно ли?
Не бре човек ... в ключа имаш чип. Когато вкараш ключа в гнездото чипа в ключа започва да си "приказва" с колата да се запознаят кой кой е. Ако 2-мата се разпознаят като свои хора ти гасне там лампата по таблото и си палиш без проблеми. Ако не се разпознаят се плучава твоя проблем. При теб явно са почнали нещо да не се "дочуват" чипа в ключа и колата и затова не го разпознава всеки път. Ако ти се занимава вземи прочети за твоя тип имобилайзер. Моя принципоно е с пасивен ключ, т.е. чипа няма собствено захранване а се захранва от електромагнитното поле което прави една намотка около патрона, та до мен идеята с изхабена батерия не важи. До теб си нямам на идея как е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами незнам какво точно му се износва на ключа, но факта е, че след като взех втория ключ много рядко ми го прави тоя номер да не се разпознава с имобилайзера.Преди това с първия ключ, който е видимо по-износен по металната част, доста често не се разпознаваха с имобилайзера.Затова колега ти писах да пробваш с втория ключ да видиш как е. Но като нямаш втори нещата стават по-сложни.Ако ти се занимава можеш да си извадиш нов ключ и да си намериш някой да ти го обучи с ваг ком.Още повече, че процедурата няма да ти е безполезна, защото да караш само с един ключ си е доста рисковано от гледна точка на евентуално загубване.froodo написа:нямам друг ключ.а кое имаш в предвид да е по износено?днес ми се случи,давам контакт и индикацията за имобил... започва да мига без да спре,извадих ключа след което го сложих пак дадох контакт угаснаха си всички лампи по таблото и си запали.имаш в предвид че самата метална част на ключа се износва и го разпознава по трудно ли?
- froodo
- Автомобил:
- Двигател:
Ivelin написа:froodo написа:нямам друг ключ.а кое имаш в предвид да е по износено?днес ми се случи,давам контакт и индикацията за имобил... започва да мига без да спре,извадих ключа след което го сложих пак дадох контакт угаснаха си всички лампи по таблото и си запали.имаш в предвид че самата метална част на ключа се износва и го разпознава по трудно ли?
Не бре човек ... в ключа имаш чип. Когато вкараш ключа в гнездото чипа в ключа започва да си "приказва" с колата да се запознаят кой кой е. Ако 2-мата се разпознаят като свои хора ти гасне там лампата по таблото и си палиш без проблеми. Ако не се разпознаят се плучава твоя проблем. При теб явно са почнали нещо да не се "дочуват" чипа в ключа и колата и затова не го разпознава всеки път. Ако ти се занимава вземи прочети за твоя тип имобилайзер. Моя принципоно е с пасивен ключ, т.е. чипа няма собствено захранване а се захранва от електромагнитното поле което прави една намотка около патрона, та до мен идеята с изхабена батерия не важи. До теб си нямам на идея как е.
Братле,ясно ми е че ключа и колата трябва да си лафят

Върни се в “Дизелови агрегати”