Над 150 коня = данък лукс?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Над 150 коня = данък лукс?

Мнениеот group® » Пон 22 мар 2010 20:05

ISRalien написа:Нали за това е колата - за да ти върши работа?

Точно така, но в България е много повече!
Тук е въпрос на чест!
Тук може да даваш 80% от доходите си за едната кошница (колата), но важното е, че пред комшии, приятели, колеги, случайни минувачи си с енайста употреба БМВ, Мерцедес, голфче (от по-новичките) и т.н.
Важното е, че си пръв на светофара ...
Иначе мизерия, но колата ... мамата си джаса
Много правилно - и 75 коня вършат работа, даже по-евтино я вършат, даже и те са много!
Който не му изнася да дава и останалите 20% от дохода си за 150те коня, може да се преориентира. :idea:
О не!
Забравих, че така ще ни спадне социалния статус :drinking:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 22 мар 2010 20:22

group® написа:...

И тoва точно ти да го кажеш... Не ти ли стана поне малко неудобно?
За това ли VR6-цата ти е регистрирана като 1.6 (или там колкото е била някога)?
За това ли ABF-а ти беше на газчица барабар с всичките му тюнинги? ABF, ABF... ама на газ! Газ, газ... ама на ABF!

После ела пак ми кажи, че аз съм гонил ефекта "уау" за пред комшиите... mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пон 22 мар 2010 20:43

А сега де ... :talk:
Ти кой беше да ми държиш сметка?!
А и откъде се появи ти?!
Нали така беше?!

За VR-а не се изказвай неподготвен!
За АБФ-а също!
Изобщо защо се изказваш неподготвен?
И аз ли мрънкам като п***а, че ми е скъпо?
Не!

И пак: не се изказвай неподготвен сладур ;)
И не ми дръж сметка.
Отчет няма да ти давам, но ще те уведомя, че съм повече от изряден платец на всичко!!!
Нито мишкувам, нито мрънкам!

Со здраве си живей и вземи вече да преживееш това предупреждение, че тая злоба те яде човече :012:
Успех!

п.с. знам, че сега ще мъдруваш нещо ... умно. Само помисли, кой го интересува твоите/нашите глупости?!
Пиши на ЛС колко искаш. Аз тук просто споделям мнение по темата. Не искам диалог с теб!

Последна промяна от group® на Пон 22 мар 2010 20:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 22 мар 2010 20:47

.

Последна промяна от Petrolhead на Пон 20 май 2013 9:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пон 22 мар 2010 20:51

Petrolhead написа:групе, не си прав, не ти е виновен грозника.

Колега аз Грозника не съм го нападнал за нищо!
Прочети пак.
Изказах мнение по темата, която явно го е засегнало за да се обръща директно към мен!
Аз не виждам да съм му държал сметка на него или някой друг?!

Petrolhead написа:и аз си спомням как се оплакваше колко гори АБФа

И това искам да ми го покажеш?!
Това, че съм споделил с някой попитал, колко харчи АБФ-а, ВР-а или друга от колите ми, мрънкане ли е?

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Пон 22 мар 2010 21:02

Може би е мнръкане...
След като недоволството от този безумен данък е мрънкане като п@@@а...нали!

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 22 мар 2010 21:07

Предупреждението няма да го забравя и е хубаво да го запомниш това. Не аз поведох хорото.

Не ти правя сметка защото не си ми интересен за смятане.

Не помня някъде да съм ревал, че ми е скъпо, но щом казваш може и да порева и знаеш ли защо? Защото така смятам. Имам пълното право да съм недоволен от случващото се с държавата и парите ми защото също мога да ти кажа, че съм изряден данакоплатец до стотинка.
Сега ако ти изпитваш някакъв странен фетиш да те цоцкат за знайни и незнайни данъци... Моля! Трай си, плащай си и се свивай. Какво беше? Преклонена главица сабя не я сече?

Относно колата ми...
Ами да. 150 коня е, но не ми върши работа. Не върши работа защото съм си я купил за да ми прави кеф, а не да върши работа. Не съм я крал. Платил съм си всичките видове данъци и задължения. Колата ми поддържана в идеален вид и отлично техническо състояние. Платил съм си за кефа и ще продължавам да го правя защото ми харесва.
Това, че съм човек от плът и кръв и се стремя към повече във всяко едно отношение не може да е повод за държавата да се опитва с всяка моя стъпка да ми бърка все по-дълбоко в джоба!

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пон 22 мар 2010 21:23

groznika написа:Относно колата ми...

Чакай сега:
Аз за твоята кола подел ли съм нещо?
Не!
И честно казано грам не ме интересува :roll:

Ти ми държиш сметка за моите!
Защо съм карал на газ :banghead:
Защо еди какво си!
Можеше просто да се придържаш по темата без да ми гледаш в моята паничка и да засягаш моята особа!
Аз не го правя с теб нали?

Ако си се почувсвал засегнат от мнението ми по темата си е лично твой проблем, че си се идентифицирал в него!
Аз не съм го насочил към никой, още по-малко оттук (форума)!
Просто на мен ми е писнало от изгнили, порутени бегачки без ауспуси и кисели гъзарчета с 2 лв в джоба, пиещи по цял ден кафета, мързели и мрънкащи.
Това е.
Който се вижда в това описани си е за него ...
Аз просто си споделям мнението!

Да колата може да е и за кеф, но когато можеш да си го позволиш.

п.с. разбери вече, че мен това с предупреждението не ме интересува. Никак даже! Само в теб е, не и в мен ;)

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 22 мар 2010 21:36

.

Последна промяна от Petrolhead на Пон 20 май 2013 9:23, променено общо 1 път.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 22 мар 2010 21:40

Те тия нямат спиране бе.
Сега последните клЮки в пресата са за 22 процента ДДС,орязване на бЮджетни заплати с 10 процента и съкращаване на бЮджетите за работно облекло и хранителни или парични добавки за вреден труд.На всичко отгоре и заради чаканата вълна масови съкращения щели да вдигат броя на часовете по закон за извънреден труд.Уот дъ фак :screwy :screwy ,както казва един братски народ.
И подобни бисери за достатъчната наличност на 75 к.с.--ако ти отърва синтипяга и рикша си купи,та и двама колеги можеш да возиш до работа,щом 55 киловата двигателна мощност са ти много.
Бе вие у ред ли сте бе,утре и данък долни гащи ще сложат,тогава голи и нагъзени ли да тръгнем вече.
Питам аз,докога лицето с инициали Б.Б. ще използва думата криза и ще ни я мята като миризлива партенка за щяло и нещяло.Абе в Еуропата фалираха цели банки,пенсионни фондове и застрахователни компании,че не ги стегнаха така дребните хорица,ние с единствените на континента толкова процентно печеливши банки и застрахователни компании със сладка гарантирана годишна печелба,предвид удобните за тях закони и правила в българия,все повече данъци,такси,осигуровки,акцизи и налози ни слагат.
И гледам някой хорица се опитват да се направят на ощипани и да променят темата към спор и обиди,за да бъде заклЮчена.В тоя форум политиката била забранена за разискване,ама с криене на главата като щрауси в пясъка за наболели проблеми и геноцидни изблици на вече не толкова новото правителство,нещата няма да се скрият.Егати форума ако човек не може да дискутира свободно за собственото си оцеляване и проблеми,а се пишат инфантилни теми за 15-20 годишни кочини.Това ли са теми за хвалене в 21 век -Ура,купих си 18 годишен пасат на газ.какво се хващаме за някви си дреболии,нека видим цялостната стратегия на правителството досега.Тея главочи получиха мандата на 16 юли,айде клетва дадоха на 27,та за тези 260 дни /кога минаха и аз незнам/,колко от вас ще ми се похвалят,че са по-добре?????

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 22 мар 2010 21:44

О! Чудесно Галине! Най-накрая мненията ти по темата взеха ясна насока и вече мога да спя спокойно :)
Не можеш да отречеш, че до последният ти пост всичко изписано от теб е с доста общ характер и засяга доста общо почти всички участници в дискусията.
Наистина ще е хубаво да се научиш да се изразяваш изчерпателно ако не искаш да ставаш жертва на недоразумения както в момента :)

Истината е, че този данък лукс 99.9% няма да засегне никой от нас в този форум.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 22 мар 2010 21:53

А аз да питам, тези 250 кв.м. застроена площ ли са или се брои и квадратурата на парцелите :roll:

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 22 мар 2010 22:09

rosy написа:А аз да питам, тези 250 кв.м. застроена площ ли са или се брои и квадратурата на парцелите :roll:

Площ на основното жилище без прилежащи общи части и тераси.
Но нека изчакаме окончателното приемане на тея прокризисни мерки,че не се знае кои как ще се събуди сутринтана гласуването.
Аз бих им предложил да обложат допълнително всичко що е с повече от една гума,всички жилища с вътрешна тоалетна,всеки,който има повече от един мобилен телефон,телевизор с плосък екран,домашна стерео уредба,всеки,който си поръчва втори път питие при едно и също посещение на заведение,всеки носещ така наречените маркови дрехи и да се събира такса МОЛ-разходка.Лятото на човек да се полагат два потника,едни къси гащи,черни,че да не си личи мръсничкото от по-рядкото пране,тениска,гуменки и шапка с козирка,но не и адидас.Всеки отличаващ се от гореспоменатите да се третира като луксозно живеещ и да се проверяват до девето коляно доходи на него и родата му.
Хау.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пон 22 мар 2010 22:11

rosy написа:А аз да питам, тези 250 кв.м. застроена площ ли са или се брои и квадратурата на парцелите :roll:

За гробищевладелците щели още по солидни да са mhihi

И все пак по темата:
По новините съобщиха, че отпада тази идея!
Аман :banghead: :drinking:

@groznika - моля не ме получавай! Нека всеки си гледа собствените бакии ;)

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 22 мар 2010 22:19

А ми вдигнат данъчето на имотчето ми, а ги закопах :banghead: :banghead:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”