датчик на хол или какво....помогнете..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stens76
Автомобил:
Двигател:

датчик на хол или какво....помогнете..

Мнениеот stens76 » Вто 23 мар 2010 16:37

голфа-2.0-115 му става нещо,когато загрее доста изведнъж изгасва и не иска да запали..след около 5 мин почивка,пали и потегля..ходих при разни майстори и навсякъде ми казват едно и също..или бобина или датчик хол....взех си резервна бобина и след като ми направи същия номер провах и разбрах че не е от бобината.......сега остана датчка на хол но не съм съвсем сигурен дали е от него,,последния път когато ми го направи ми се ресетна компа,нулира всичко без основния километраж.....не знам какво да правя....

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Re: датчик на хол или какво....помогнете..

Мнениеот 4i4o-dido » Вто 23 мар 2010 16:40

stens76 написа:голфа-2.0-115 му става нещо,когато загрее доста изведнъж изгасва и не иска да запали..след около 5 мин почивка,пали и потегля..ходих при разни майстори и навсякъде ми казват едно и също..или бобина или датчик хол....взех си резервна бобина и след като ми направи същия номер провах и разбрах че не е от бобината.......сега остана датчка на хол но не съм съвсем сигурен дали е от него,,последния път когато ми го направи ми се ресетна компа,нулира всичко без основния километраж.....не знам какво да правя....

А оборотомера "шашка" ли се?

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 23 мар 2010 17:46

Захождайки от факта че оборотомера е вързан към бобината би трябвало при проблем с бобината да се "шашка" (поне за голф 2 съм 100% сигурен). По-вероятно е датчик на хол. Макар, че той ако замине колата тотално няма да иска да запали - аз съм имал такъв проблем с хол. След смяната му се елиминира проблема.

stens76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stens76 » Вто 23 мар 2010 19:02

явно не е заминал напълно,прави го само когато колата загрее много.....но пак не съм сигурен дали е от него ...

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Вто 23 мар 2010 20:59

И аз съм така от половин година,но съм му намерил цаката,за да си сигурен,че е датчика на хол,когато изгасне извади буксата от делкото з 4-5 сек и пак я сложи,ако е датчика на хол ще запали веднага без да чакаш! Все се каня да го сменям,но още не му е дошъл деня :)

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HAMELION » Вто 23 мар 2010 21:03

:012: за сажаление немга да дам савет но темата ме заинтерсува така че надявам се да се разреши проблема.

stens76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stens76 » Вто 23 мар 2010 21:07

мерси колега,ще пробвам с буксата..

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Вто 23 мар 2010 21:13

искрата е слаба и ако пръснеш страт-газ във въздуховода пак ще запали,но и с буксата върши работа,за смених палеца и сега го прави сравнително рядко,от януари не беше,оня ден изгасна като се прибирах от Каварна към Търново,откачих буксата и вече 900км. не се е обаждала:)

ABetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ABetik » Сря 24 мар 2010 13:14

stens76 написа:последния път когато ми го направи ми се ресетна компа,нулира всичко без основния километраж

Може да имаш проблеми с тоците - студена спойка на реле. При мен на съвсем случаен принцип гаснеше (в движение и на място) без значение студена или топла и се оказа спойки на едно от релетата.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 24 мар 2010 15:30

Стенс, предполагам пробата с новата бобина е било чрез смяна на комплект бобина+комутатор, нали?
Те принципно са си комплект - не се предлагат като резервни части поотделно, но аз да си питам ;)
Впрочем, какво разбираш под 'много загрее'?

Потребителски аватар
batslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batslav » Сря 24 мар 2010 16:21

Здравейте имах подобна тема ставаше въпрос за проблем с колата на брат ми голф 3 ГТИ 2.0 115,но при него след 4 дни пълно разглобяване и слагане на датчици(втора ръка) изолирване на чип на ключа и други вече не се сещам какво се оказа датчик на хол но били два(един + още някакъв друг датчик пак там).Успех.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Сря 24 мар 2010 20:53

batslav написа:Здравейте имах подобна тема ставаше въпрос за проблем с колата на брат ми голф 3 ГТИ 2.0 115,но при него след 4 дни пълно разглобяване и слагане на датчици(втора ръка) изолирване на чип на ключа и други вече не се сещам какво се оказа датчик на хол но били два(един + още някакъв друг датчик пак там).Успех.

Има начин за проверка-на буксата на делкото /3 кабела/двата крайни са захранване-12v, а средния е импулс към бобината/комутатора/.
Буксата на бобината е същата-а пробата е следната
Измерва се кой извод е +,и между него и средния край се включва светодиод със запоено съпротивление 800-1000ом..При контакт диода свети а при завъртане на стартер трябва да мига/да генерира импулси към комутатора/.Ако не свети се разменят краищата на диода.
Ако до бобината е ОК остава тя

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Чет 25 мар 2010 17:38

прегледай за изгорял клеморед или лоша връзка някъде в таблото

GT limited edition
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GT limited edition » Пет 26 мар 2010 23:54

stens76 написа:голфа-2.0-115 му става нещо,когато загрее доста изведнъж изгасва и не иска да запали..след около 5 мин почивка,пали и потегля..ходих при разни майстори и навсякъде ми казват едно и също..или бобина или датчик хол....взех си резервна бобина и след като ми направи същия номер провах и разбрах че не е от бобината.......сега остана датчка на хол но не съм съвсем сигурен дали е от него,,последния път когато ми го направи ми се ресетна компа,нулира всичко без основния километраж.....не знам какво да правя....

Имах същия проблем ... 1оо% Датчик на Хол .. Сменяй смело .успех :да:

Потребителски аватар
djonni_1989
Автомобил: Audi S8
Двигател: AHC

Мнениеот djonni_1989 » Съб 27 мар 2010 0:44

ако е агг или аду може да е от датчик на коляновия вал
може да е от реле 30

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”