датчик на хол или какво....помогнете..
-
stens76
- Автомобил:
- Двигател:
датчик на хол или какво....помогнете..
голфа-2.0-115 му става нещо,когато загрее доста изведнъж изгасва и не иска да запали..след около 5 мин почивка,пали и потегля..ходих при разни майстори и навсякъде ми казват едно и също..или бобина или датчик хол....взех си резервна бобина и след като ми направи същия номер провах и разбрах че не е от бобината.......сега остана датчка на хол но не съм съвсем сигурен дали е от него,,последния път когато ми го направи ми се ресетна компа,нулира всичко без основния километраж.....не знам какво да правя....
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: датчик на хол или какво....помогнете..
stens76 написа:голфа-2.0-115 му става нещо,когато загрее доста изведнъж изгасва и не иска да запали..след около 5 мин почивка,пали и потегля..ходих при разни майстори и навсякъде ми казват едно и също..или бобина или датчик хол....взех си резервна бобина и след като ми направи същия номер провах и разбрах че не е от бобината.......сега остана датчка на хол но не съм съвсем сигурен дали е от него,,последния път когато ми го направи ми се ресетна компа,нулира всичко без основния километраж.....не знам какво да правя....
А оборотомера "шашка" ли се?
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Захождайки от факта че оборотомера е вързан към бобината би трябвало при проблем с бобината да се "шашка" (поне за голф 2 съм 100% сигурен). По-вероятно е датчик на хол. Макар, че той ако замине колата тотално няма да иска да запали - аз съм имал такъв проблем с хол. След смяната му се елиминира проблема.
-
stens76
- Автомобил:
- Двигател:
явно не е заминал напълно,прави го само когато колата загрее много.....но пак не съм сигурен дали е от него ...
- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм така от половин година,но съм му намерил цаката,за да си сигурен,че е датчика на хол,когато изгасне извади буксата от делкото з 4-5 сек и пак я сложи,ако е датчика на хол ще запали веднага без да чакаш! Все се каня да го сменям,но още не му е дошъл деня 
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за сажаление немга да дам савет но темата ме заинтерсува така че надявам се да се разреши проблема.-
stens76
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колега,ще пробвам с буксата..
- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
искрата е слаба и ако пръснеш страт-газ във въздуховода пак ще запали,но и с буксата върши работа,за смених палеца и сега го прави сравнително рядко,от януари не беше,оня ден изгасна като се прибирах от Каварна към Търново,откачих буксата и вече 900км. не се е обаждала:)
stens76 написа:последния път когато ми го направи ми се ресетна компа,нулира всичко без основния километраж
Може да имаш проблеми с тоците - студена спойка на реле. При мен на съвсем случаен принцип гаснеше (в движение и на място) без значение студена или топла и се оказа спойки на едно от релетата.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Стенс, предполагам пробата с новата бобина е било чрез смяна на комплект бобина+комутатор, нали?
Те принципно са си комплект - не се предлагат като резервни части поотделно, но аз да си питам
Впрочем, какво разбираш под 'много загрее'?
Те принципно са си комплект - не се предлагат като резервни части поотделно, но аз да си питам
Впрочем, какво разбираш под 'много загрее'?
- batslav
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте имах подобна тема ставаше въпрос за проблем с колата на брат ми голф 3 ГТИ 2.0 115,но при него след 4 дни пълно разглобяване и слагане на датчици(втора ръка) изолирване на чип на ключа и други вече не се сещам какво се оказа датчик на хол но били два(един + още някакъв друг датчик пак там).Успех.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
batslav написа:Здравейте имах подобна тема ставаше въпрос за проблем с колата на брат ми голф 3 ГТИ 2.0 115,но при него след 4 дни пълно разглобяване и слагане на датчици(втора ръка) изолирване на чип на ключа и други вече не се сещам какво се оказа датчик на хол но били два(един + още някакъв друг датчик пак там).Успех.
Има начин за проверка-на буксата на делкото /3 кабела/двата крайни са захранване-12v, а средния е импулс към бобината/комутатора/.
Буксата на бобината е същата-а пробата е следната
Измерва се кой извод е +,и между него и средния край се включва светодиод със запоено съпротивление 800-1000ом..При контакт диода свети а при завъртане на стартер трябва да мига/да генерира импулси към комутатора/.Ако не свети се разменят краищата на диода.
Ако до бобината е ОК остава тя
прегледай за изгорял клеморед или лоша връзка някъде в таблото
-
GT limited edition
- Автомобил:
- Двигател:
stens76 написа:голфа-2.0-115 му става нещо,когато загрее доста изведнъж изгасва и не иска да запали..след около 5 мин почивка,пали и потегля..ходих при разни майстори и навсякъде ми казват едно и също..или бобина или датчик хол....взех си резервна бобина и след като ми направи същия номер провах и разбрах че не е от бобината.......сега остана датчка на хол но не съм съвсем сигурен дали е от него,,последния път когато ми го направи ми се ресетна компа,нулира всичко без основния километраж.....не знам какво да правя....
Имах същия проблем ... 1оо% Датчик на Хол .. Сменяй смело .успех

- djonni_1989
- Автомобил: Audi S8
- Двигател: AHC
ако е агг или аду може да е от датчик на коляновия вал
може да е от реле 30
може да е от реле 30
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”