Решен проблем с теглич. Не знам дали е за тука темата.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gogo333
Автомобил:
Двигател:

Решен проблем с теглич. Не знам дали е за тука темата.

Мнениеот gogo333 » Нед 18 окт 2009 18:20

Здравейте,

Първо искам да кажа, че не съм сигурен тази тема за тука ли е. Ако трябва да се премести или ако прецените я изтрийте :beer
Искам да споделя един мой проблем и решението му. :deal

Като ми дойде колата нямах предниа теглич, който се навива ако се наложи д асе тегли колата. Та реших да си го купя, че нищо не се знае. :bishop
Отидох до моргите на враня и почнах да разпитвам. И почнаха да ми обявяват цени от рода на 30 лв за това железце. :beat_butt2 :horror:
При ,което аз им обявих, че не са нормални съответно. Отидох до италианеца но и там нямаше. При което се сетих, че това може да го има като крепежен елемент в магазин за крепежни елементи. Отидох в еднин магазин. И гледам обтяжки за въжета. От едната страна е кука от другата е с ухо нали каквото ми трябва и посредата е врътката с която натягаш. Поисках едно за тест. Отвих часта която ми трябваше и я пробвах. Бях приятно изненадан като стана. Попитах колко струва и ми казах цена от 17.80 лв. Сега си имам цялата тази чудесия която може да се ползва като обтяжка и за теглене на колата едната и част. За тази цена на скромна сума. А тези там кадето се престарават в цените да му мислят. Да се вземат в ръце и да почнат да дават по нормални цени. По добре да печелиш от оборот от колкото от една продажба. Но те си знаят. Не бих искал да им се бъркам в работата.

Въпроса е ,че аз се снабдих с това което ми трябва и е чисто ново :012:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Решен проблем с теглич. Не знам дали е за тука темата.

Мнениеот pas1.8mi » Нед 18 окт 2009 19:49

А дали отговаря по якост на оригинала?

Потребителски аватар
gogo333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo333 » Нед 18 окт 2009 20:55

pas1.8mi написа:А дали отговаря по якост на оригинала?

Колега не мога да изкажа компетентно мнение по въпроса дали якостните качества са същите. :012: Нямам характеристика на метала, или графика от тестове до кога издържа на опън.
Мога да кажа само,че сме ползвали същите за обтягане на антени високи 8-10 метра.Това е постоянен опън изложено на постоянните метеорологични условия. И освен, че е подложено на постоянните метеорологични условия като вода,студ, сол и т.н. И на поривите на вятъра трябва да издържа. Което примерно на някой от върховете скороста е сериозна. Друго нещо е дебелината на това нещо. Дебелината нямам знак за "фи" тука е 16 мм с това искам да ти кажа и зил ще дърпам без да подаде.
Не искам да прозвучи, че съм най-компетентния и няма по добър от мене. Но съм сигурен 101%, че ще издържи на дърпане на мойта кола, която е 1300 кг, а и да не казвам голяма дума ще исдържи и с 1 тон отгоре да го дърпа тоест 2.5 тона. :beer

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 18 окт 2009 22:10

pas1.8mi написа:А дали отговаря по якост на оригинала?

Даже е в пъти по-здраво... :deal
От опит ти го казвам. :beer

mitkov77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitkov77 » Вто 23 мар 2010 20:12

В ЮНИТРЕЙД-Х тази кука струва 20лв.оригинална,а в един железарски магазин в сухата река точно в блока дето има каса на софииска вода(спирката на авт.120) струва 10лв.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”