Отвратителен Проблем с Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Pasat B3 2E
Автомобил:
Двигател:

Отвратителен Проблем с Б3

Мнениеот Pasat B3 2E » Вто 23 мар 2010 20:59

колеги тоя пасат ми е като трън в гЪза :banghead: :banghead: :banghead: не иска да запали мамицата му и не иска :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 бензин да те удави ток да те утепа - не и не :weep: :weep: :weep:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Отвратителен Проблем с Б3

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 23 мар 2010 21:06

Щом ги има и двете, значи не са по едно и също време на правилното място mhihi

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HAMELION » Вто 23 мар 2010 21:08

даи повече инфо де как се появи проблема изведнаж ли стана някакви симптоми преди това какв е мотора.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Вто 23 мар 2010 21:23

Ако проблема с паленето е при студен двигател, много вероятно е да ти е заминала дюзата за студен старт ( петата дюза).Ако я имаш ( щото при някои по-нови двигатели липсвала), лесно можеш да я провериш дали разпръсква бензин, като я откачиш и поставиш в прозрачен съд. При палене на студен двигател трябва да пръска 3-4 секунди, при това разпръсквания бензин да оформя правилен конус.
Най-добре е да имаш помощник, че да не излезе от съда и запали нещо, ако работи. :012:
И не забравяй, че автомобила е като приятеля: Ако отношението ти към него е неадекватно, не очаквай приятелско отношение от него. :077:

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Сря 24 мар 2010 10:28

ARusev написа:Ако проблема с паленето е при студен двигател, много вероятно е да ти е заминала дюзата за студен старт ( петата дюза).Ако я имаш ( щото при някои по-нови двигатели липсвала), лесно можеш да я провериш дали разпръсква бензин, като я откачиш и поставиш в прозрачен съд. При палене на студен двигател трябва да пръска 3-4 секунди, при това разпръсквания бензин да оформя правилен конус.
Най-добре е да имаш помощник, че да не излезе от съда и запали нещо, ако работи. :012:
И не забравяй, че автомобила е като приятеля: Ако отношението ти към него е неадекватно, не очаквай приятелско отношение от него. :077:

автомобила е като приятеля:..............като жената, не я ли поддържаш ти прави к....венски номера :D

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Сря 24 мар 2010 13:35

Пробай да му подадеш ток от друг автомобил и виж дали ще запали.При мен го имаше този номер и се оказа акумулатор.Когато въртиш на стартер сутрин на студен мотор стартера дърпа много ток и ако напрежението към бобината падне под 10 волта забрави да запалиш ( при мен беше така и с подаване на ток палеше).
Провери първо това, за да не се набуташ с излишни ремонти.

Потребителски аватар
Pasat B3 2E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pasat B3 2E » Пет 26 мар 2010 2:48

значи тоя мръш..к моя преди 7-8 месеца го прибрахме в гараж защото аз нямах книжка а баща ми се сдоби със 124 . прибрахме го в гаража с неработещ АБС и така до преди 20-тина дена докато не реших че трябва да му продухам кюнците обаче :No :No :No на първия ден около 2 часа никакви признаци на живот.оказва се че е задавен и след още 30 минути на стартера реши да запали и поработи около 30 минути и това му беше за деня. на другия ден вече :shocked :shocked :shocked тотален блокаж в следствие на което ремонт на стартера и упорито едночасово :motz: :motz: :motz: :motz: пак край на работния ден. и от там на там не та не и не знам какво да го правя центровката не му е пипана , искра като от биг тайгър и не и не и не и съм пощраклел вече.Мотора е с код 2Е 2000 кубика 115 коня.дайте некакви идей некакси да тръгне и да му изкарам червата за дето ми скаса нервите :drive :drive :drive :bishop :bishop :bishop :lady_angry: :lady_angry: :lady_angry: :048: :048: :048:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пет 26 мар 2010 3:01

Като чета какви ги пишеш...май изобщо не си дорасъл още за кола,и най-добре не се и качвай! :screwy
Иначе,тези коли не са от трудните за ремонтиране,може да не пали от доста неща,но честно казано едно по едно да тръгна да ти обяснявам,пак няма да вденеш за какво говоря...

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Пет 26 мар 2010 8:37

Ми момчето е на 19!!!Не се ядосвай-потърси клубните майстори,София не е далеч! P.S.Аз бих почнал с бензиновия филтър ...

Потребителски аватар
Pasat B3 2E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pasat B3 2E » Пет 26 мар 2010 11:32

Момчета сори изразил съм се малко неточно :screwy :screwy :screwy не се опитвам да го правя сам а двамата с баща ми,просто аз пиша във форума защото той още е на обучение с компютъра и така.но мисля че щом едип път запали и работи че проблема не е сериозен. колегата е прав на 19 съм но колкото повече се интересувам и барникам около баща ми всичко ми е от полза в развитието ми с този тип двигател и не само.мисълта ми биши ако някой е имал подобен проблем да сподели :wink: :wink: :wink: :wink: и до колкото знам по бензиновия път всичко е сменено - помпата филтъра и вс останало :да: :да: :да:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пет 26 мар 2010 11:39

При този мотор има ли датчик на хол? Ако да...проверка!

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Съб 27 мар 2010 0:30

Преди около 30г. гледах баща и син да карат мотоциклет ИЖ Юпитер 2Ц. Бащата можеше да кара, но не можеше да го пали. Синът можеше да го пали, но не можеше.....
При вас баща ти може да ремонтира, ти можеш да пишеш, но някой от двамата може ли да чете и да отговаря на въпроси?

На темата: Проверихте ли пусковата дюза( инжектор). Ако не работи, двигателя лесно може да се задави. Ако мислиш че е задавен, преди да включиш запалването натисни педала на газта докрай, включи запалването и завърти стартера докато запали. Може да се наложи да въртиш доста по-дълго от обикновено.
Ако запали, мислете защо се е задавил.
Добре е да проверите и налягането на бензина, което при включено запалване и неработещ двигател трябва да е 3 бара (атм), а когато двигателя работи - 2,5 бара. Преди това, обаче, проверете дали всички вакуумни маркучета са по местата си, най-вече това, което отива до регулатора на налягането на бензина - не трябва да има разкачени вакууми. Най-лесно се мери, като подходящ манометър са закачи за маркуча на пусковата дюза. .В тоя случай запалването може да стане, както ако двигателя е задавен.
Успех! :да:

Потребителски аватар
Pasat B3 2E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pasat B3 2E » Съб 27 мар 2010 12:46

Колеги разбирам ви но не знам защо не иска да запали сега след като вече един път запали и поработи :weep: :weep: :weep: мисля че след като е запалил един път проблема е малък и все пак аз залагам както каза един от първите колеги които писаха че бензина и искрата не са по едно и също време и ще водя чичо доктор при него в края на месеца :beer :beer :beer :beer

Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danielmihov » Нед 28 мар 2010 9:24

Докато седи пред блока го дай под наем на някой да живее вътре :012: heavy metal zork .Пред нашия блок така се дават 2 коли и бизнеса процъфтява

Потребителски аватар
Pasat B3 2E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pasat B3 2E » Нед 28 мар 2010 12:03

[quote="danielmihov"]Докато седи пред блока го дай под наем на някой да живее вътре :012: heavy metal zork .Пред нашия блок така се дават 2 коли и бизнеса процъфтява[/qu

какъв беше тоя безмислен лаф :screwy :screwy :screwy :screwy живея в къща и си имам гараж :012: :012: :012: :012: :dummy: :dummy: :dummy: :dummy:

Върни се в “Passat”