Голф 2 дизел 1.6. Зимата спря да пали. Като се постопли пробвахме - изхабява акумулатора от въртене и-нема палене. Като я бутнем-пали обаче звука на двигателя е тотално променен-работи МНОГО твърдо и шумно - направо като трактор. Освен това Пуши черен дим та не се вижда нищо след нея. Работи на по-висока темпетатура.Гасне много лесно и веднъж угасне ли - само бутане му е майката. Може и да е топла но по нормален начин няма да запали. Първо смених свещите, филтрите, после проверихме ремъка да не е превъртял някой зъб-не беше. После я водих на майстор - почисти ми дюзите и измери компресията - оказа се малка - 18 но ясно е, че проблема не е от компресията, защото и с ниска компресия да е - веднъж загрее ли-колата си върви нормално. Майстора май не му се занимаваше много-погледна ми помпата отвън, каза, че си е ОК. Бутнахме, окадихме махалата и отпрашихме.
Отказвам се вече да я човъркам самосиндикално. Препоръчайте ми сервиз в София, ако може да е по-близо до Младост. Че карането на това чудо по светофарите е големо изпитание и за шофьора и за околните шофьори.
И ако някой има идея за какво да се готвя - да пише смело...