моите наблюдения с тая течност са относителни, но за мен лично незадоволителни. на вискозитет, на мазане, на чисто механични, визуални свойства... наречи го предубеждение-все тая. не ми хареса и толкова.
няколко пъти се опитвам с нея...
за проблема ти-онзи ден имах точно подобен. колата имаше работеща помпа, но датчика я изключваше твърде рано и не я включваше повече. течност-последните 5 години най малко несменяна.вътре-змии и гущери...
смених датчика и почна да работи, но ми направиха впечатление 2 неща:
когато тръгна с новата течност-въртеше "на празно" меко и без товар. после не пожела да "зацепи" на отворен щуцер и се наложи да й се помага с педала. впоследствие тръгна и нагнети нормално, включваше и изключваше и даваше добър дебит на щуцера. преди да започна работа, със старата течност, помпата "хрупаше" при работа странно-това после изчезна.
след смяната педала стана нормален, но при всяко натискане помпата сработва и светва лампата за ниско налягане.
за момента пратих човека да кара с презумпцията че акумулатора не действа нормално. личи че няма "ресурс" налягане, което би трябвало да те изкара за поне 7-8 последователни натискания, преди да падне налягането.
понеже иде реч за големи налягания и малки отвори-за момента съм на мнение че има запушване от корозия, което пречи на акумулатора да работи пълноценно и затова става така. ако проблема остане и/или се задълбочи-ще разглобяваме наново и пълно.