сваляне на воден радиатор
-
- Автомобил:
- Двигател:
сваляне на воден радиатор
Здравейте колеги,протечи ми водния радиатор на GOF 3-97Г.колата е с климатик,искам да ви попитам дали може да сваля само водния радиатор без този на климатика,понеже зная че се сваля само от пред, и първи е радиатора на климатика.Благодаря
- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: сваляне на воден радиатор
благодаря 

-
- Автомобил:
- Двигател:
здравей колега,днес се захванах да сваля водния радиатор,свалих бронята,свалих металната греда от пред,/не знам как се казва/освободих и двата радиатора,източих антифриза,но не виждам как може да се извади водния радиатор без този на климатика,ако има някаква тънкост моля те да я споделиш.Благодаря педварително
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега провери мисля че маркучите за килматика са хванати със скоби за маската откачи скобите за да дадеш малък ход на радиатора на климатика и ще стане работата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега,всичко съм откачил но мъркучите идват къси на климатика,даже откачих от дясната страна един цилиндър в който влизат два три мъркуча и има един дачик незнам как се казва и пак няма място за да излезе радиатора,ще поумувам и ако неможе в сервиз за да източа фриона,нямам друг изход
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Свали отзад дифузура, разкачи цялата маска заедно с фаровете ако трябва да може да излезе на някъде без да разкачаш климатичния радиатор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега,маската е цяла,от зад нищо не можеш да правиш,извадих десния фар понеже малко пречеше,с две думи радиатора на климатика не може да излезе повече на вън за да излезе водния радиатор
Здравей,
предполагам че отдавна си решил проблема, но тъй като и аз го правих скоро и попаднах на темата нека все пак да я допълня и обясня как става свалянето на водния радиатор без махане на радиатора на климатика.
Освен всичко което си свалил (решетка, броня-пластмаса+метална конзола,фара пред акумулатора) се откача и планката между маската и металната конзола на бронята (която се намира под левия фар), преди това трябва да се махне температурния датчик, тъй като той също пречи, издърпва се много внимателно странично.
Трябва да отбележа, че става въпрос за 1,9 Tdi, мотора е AHU.
предполагам че отдавна си решил проблема, но тъй като и аз го правих скоро и попаднах на темата нека все пак да я допълня и обясня как става свалянето на водния радиатор без махане на радиатора на климатика.
Освен всичко което си свалил (решетка, броня-пластмаса+метална конзола,фара пред акумулатора) се откача и планката между маската и металната конзола на бронята (която се намира под левия фар), преди това трябва да се махне температурния датчик, тъй като той също пречи, издърпва се много внимателно странично.
Трябва да отбележа, че става въпрос за 1,9 Tdi, мотора е AHU.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”