Другия начин е да мериш напрежение с мултицет на двата кабела които отиват към ЕКУ при загряла кола.Кабелите са ти 4бр.2 са за подгряване на сондата другите 2 отиват в ЕКУ.Стоиностите трябва играят от порядъка 0,1 до 1V.Ако стоиноста не се променя сондата е за смяна.1 и 2 са ти кабелите за подгряването.Мериш 3 и 4. при загрял двигател 90 градуса без да откачаш буксата на сондата.Ако не са ти надписани цифри ,буксата от едната страна ти е обла откъм тая страна 2-та извода са ти подгряване демек 1 и 2 от другата страна 3 и 4.
И да ти дава стоностите пак не е гаранция че работи сондата.Смяната на стоиности става мн рязко милисекунди.Ако става по-бавно е така наречената мудна или ленива сонда.Ходи някаде да ти я премерят, за един тестови интервал дава определен брои импулси ако броя импулси е по малак отколкото трябва сондата ти се е поизморила

! Обаче веднъж се наложи да ми даде колата за няколко дни и аз понеже не търпя подобни лайна почнах по каналния ред: отидох на диагностика, където ми казаха, че няма никви проблеми, обаче продължаваше да ми сецка (на студен и загрят двигател), по-слабо го правише единствено като я карах над 3000 об./мин., майсторчето каза, че могло да бъде от дистрибуторната капачка и палеца, щото се оказа, че са се поизносили. Да ама не. Смених ги, смених също свещите, филтър въздушен и бензинов, бобина! За ламбда сондата се замислих, щото гъза ми не е печатница ама все пак я смених и нея (в BOSCH има универсални за около 130 кинта). И пак греда и то напречна! Сецка си и тва е! В крайна сметка и върнах колата, като за тия 4-5 дни си правете сметка къв наем и платих
! После се сетих, че и подпръцкваше гърнето и от яд, фанах и го смених и него (крайното се оказа на мекица)! Сега сецка по малко но все пак го има! Не знам от какво може да бъде?!?! Слабо и е моторчето обаче, пък и е на километри вече! Ако някой намери решение на проблема моля да каже, щото много се ядосвам! Ааааа и разхода ми беше като на BMW! 
Та до колкото до дистрибуторната капачка,кабелите,свещите са нови ... Единствено бензиновия и въздушния филтър които ся на края на месеца ще ги сменя и тях .. Незнам интересна работа става с това ПОЛО 

Отрязахме я запоихме сички кабеляци колата варви на 6.Само за МАП-а чисто нов беше дал 150 лв. нататък не искам да му ги смятам