Смяна на осветлението на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на осветлението на таблото

Мнениеот pepo » Чет 25 мар 2010 15:22

zdravko_jett написа:
vaso18 написа:колега със тези диоди няма да постигнеш ефект изпробвал съм го
и аз съм на това мнение че няма да стане с тези диоди същите съм ги виждал, ако толкос те мързи и ти се вижда трудно да боднеш 7-8 диода на таблото,купи си някъв евтин 3ти стоп с диоди и черена пластмаса(взех го 5лв с 28диода), качил съм снимки на един голф по назад в темата таблото е правено с тази червената пластмаса от стопа изрязах е по размер на оригиналната бленда ,а копчетата с диодите от стопа, а на колегата barona може да му завиждаме сменя си цвата на таблото когато поиска, перфектно е

не че ме ммързи просто видях че се продават готови диоди с фасунгите и другото което е не искам да си дупча таблото :( иначе моето табло го направих просто катъо смених блендата :) а сега се опитвам да си направя и врътките на парното да светят червено пак само със смяна на блендата но за сега няма голям напредък :oops: :oops:

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Чет 25 мар 2010 21:25

pepo написа:
zdravko_jett написа:
и аз съм на това мнение че няма да стане с тези диоди същите съм ги виждал, ако толкос те мързи и ти се вижда трудно да боднеш 7-8 диода на таблото,купи си някъв евтин 3ти стоп с диоди и черена пластмаса(взех го 5лв с 28диода), качил съм снимки на един голф по назад в темата таблото е правено с тази червената пластмаса от стопа изрязах е по размер на оригиналната бленда ,а копчетата с диодите от стопа, а на колегата barona може да му завиждаме сменя си цвата на таблото когато поиска, перфектно е

не че ме ммързи просто видях че се продават готови диоди с фасунгите и другото което е не искам да си дупча таблото :( иначе моето табло го направих просто катъо смених блендата :) а сега се опитвам да си направя и врътките на парното да светят червено пак само със смяна на блендата но за сега няма голям напредък :oops: :oops:

и вече имам резултат от смяната на блендата на врътките на парното много нерви отидоха и резултата не е много хубав за тоя труд и тия нерви доста по добре можеше да стане но колкото толкова за сега ще карам така ето и малко снимки

Потребителски аватар
tarza999
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarza999 » Чет 25 мар 2010 21:38

здр. колеги
имам 1 въпрос:когато се извадят стрелките дали след това при поставянето ще отчитат вярно? благодаря на всички :talk: :beer

Потребителски аватар
Sasio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasio » Чет 25 мар 2010 21:41

Ето колега,много лесно става по този начин.Успех :да:
http://ck222s.bithal.de/ck222web/umbaua ... igerab.mov
http://ck222s.bithal.de/ck222web/umbaua ... erdran.mov

Свали клипчетата колега и гледай и не забравяй винаги обратно на кадето започва да се върти стрелката

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Чет 25 мар 2010 21:46

pepo написа:
pepo написа:
zdravko_jett написа:

и вече имам резултат от смяната на блендата на врътките на парното много нерви отидоха и резултата не е много хубав за тоя труд и тия нерви доста по добре можеше да стане но колкото толкова за сега ще карам така ето и малко снимки
Прикачени файлове
Изобр162.jpg
Изобр164.jpg

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Чет 25 мар 2010 22:34

Колега отзад една снимка и малко разяснения би ли могъл да направиш :)

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Чет 25 мар 2010 22:43

kr1s0 написа:Колега отзад една снимка и малко разяснения би ли могъл да направиш :)

ми отзад снимка нямам иначе от една червена папка за документи изрязах нова бленда.старата бленда е сканирах качих я на компа малко фотошоп посли я принтирах на оризова хартия и изрязах иконките и цифрите и ги залепих с тиксо варху новата бленда и това е в общи линии с оригиналното осветление на парното сум и малко по силно свети от оригиналната бленда защотот е по тунка иначе принтирах на оризова хартия или паус по точно за да прозира светлината през нея а фотошопа е за да направя цифрите и символите бели за д аможе на принтера да изленат без мастило варху тях

Потребителски аватар
dr_hous
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dr_hous » Пет 26 мар 2010 1:16

К.Одаджийски написа:
barona написа:преди време направих моето табло само със син цвят ето и какво се получи след монтирането на прекасвачи и за другите цветове

Това е наистина добро :bowdown

за това съм писал още в първите страници на темата.
поздрави за колегата, че го е осъществил.
резултета е супер, а на живо 100% е много по-добре
:eyecrazy

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Съб 27 мар 2010 0:13

За да си сменя едната светлинка на таблото тази при обортомера трябва да разглобя сумати неща. и накрая забелязах че е няква спешъл лампа не е диодче или крушка :D правилно ли съм разбрал

Колата е Голф 3

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 27 мар 2010 1:40

Добре де колеги само със смяна на блендата в желания цвят не се ли постига подобен ефект?Защо непременно диоди ако може да се смени само блендата?

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Съб 27 мар 2010 6:59

да може да се смени само блендата но нямаго ефекта,вярно че ще смениш цвета но няма да е силна и ярка светлина както е със диода

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Съб 27 мар 2010 9:16

lion_heart002 написа:Добре де колеги само със смяна на блендата в желания цвят не се ли постига подобен ефект?Защо непременно диоди ако може да се смени само блендата?

само със смяна на блендата се получава цват но е доста слаб и ненаситен и неможеш д апостигнеш секи цвят защото крушките които осветяват са с нажежаема спирала светят жулто ако сложиш синия бленда и жулта крушка се получава много утрпан цвят с червена бленда сум аз и се получи ефекта да свети приятно червено но маи само с червения цвят се получава , но с диоди вече ще имаш секи цвят и ще е наситен :oops:

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Съб 27 мар 2010 15:29

Също така диодите се слагат , защото светловодите или са счупени или просто не пренасят равномерно светлината до крайните точки на панела за врътките.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 28 мар 2010 18:39

Едно бизнес предложение: :Mr Green Fun
някой,който успешно е извършвал тази процедура на Голф 3, да ми помогне да оправим и моето осветление, а пък аз плащам в натура - 5 кила ракия :drunk
В София съм...

Потребителски аватар
Sasio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasio » Нед 28 мар 2010 19:26

И аз съм на същия принцип Пасат б3 в Сопот :mrgreen:

Върни се в “Направи си сам!”