ТРЕТА СЕРИЯ на "акъл за потребителски кредит"

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 10 май 2006 20:24

wili98 написа:http://www.moitepari.bg

Това е истината, познавам един от управителите.

tyo написа:
Miki написа:Гледай само да НЕ е ОББ :wink:

Я раздуй защо да не е ОББ. Че към нея съм се насочил.

Лично аз съм доволен от ОББ. Два пъти съм теглил потребителски кредити от тях. Одобриха ми документите за 2 дни, на 3-я имах парите налице. Така че аз съм доволен.
А за 20 хилки много ме съмнява, че ще ти го отпуснат само с поръчители. Могат да ти поискат и ипотека. Но това само наизуст, без да съм проверявал. Успех. :да:

Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Мнениеот spokomen » Чет 11 май 2006 7:06

Разпитай и в ДСК. Там има едни " примоции :) ". Не знам дали важат за всички, но ако фирмата превежда парите на повечето служители по карта там лихвите са прилични. Дават до 20К без поръчители при 7,95 % годишна лихва. Тъй като лихвата е регресивна в зависимост от периода излиза доста под 7%. На 8К за 2 г. е малко над 4% за целия период. Ако ти се превежда цялата заплата на карта няма и такса за разглеждане на документите. Имат само около 50 кинта на година за обслужване на заема. Имат разбира се и наказателна такса за предсрочно погасяване.

Потребителски аватар
Milena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milena » Чет 11 май 2006 8:11

Аз работя в банка и бих те посъветвала да провериш няколко банки, като събереш оферти, след това да пуснеш тук всички данни, и така вече има смисък да се говори.
Бих те посъветвала да погледнеш Булбанк, Биохим и Алианц.
Също така гледай не само нещета, които те посъветваха, а и дали има допълнителни застраховки, защото те са доста скъпи, а в банките ги споменават с половин уста, доста неохотно.
Успех! :)

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Чет 11 май 2006 8:51

spokomen написа:ако фирмата превежда парите на повечето служители по карта там ... Ако ти се превежда цялата заплата на карта

ами ако аз съм единствения служител на който ЩЕ му се превежда ЦЯЛАТА заплата на картова сметка при тях - дали пак стаа?! ... щото имам усещането, че подобна оферта комай важи за фирми (предполагам сравнително големи), на която една значителна част от служителите имат сметки в ДСК ... но и това е идея благодаръ ще са пурова и затфа

@milena: сполайти за добринката ;) тва инфо за допълнителните застраховки също е важну

Потребителски аватар
yasen_g3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yasen_g3 » Чет 11 май 2006 10:12

Подкрепям мнението, че най изгодни са ипотечните кредити. 20 000 са си доста пари и разлика дори от един процент в лихвите е значителна а тя е доста повече. Ако нямаш твоя собственост търси роднини :bowdown - струва си. По мои лични наблюдения преди няколко месеца най изгодни бяха условията в Алианц България - ипотечен кредит в евро (нямам обяснение за разликата между левове и евро при положение че са с фиксиран курс).Успех :yeaha:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 11 май 2006 10:27

Ако ипотекираш.. трябва застраховка на ипотекираното имущество..
Ипотеката по последни спомени е около 1% ..
застраховката е смешна сума... от порядъка на 50 евро за 25 к евро апартамент...
не са страхотии тез такси.. въпреки, че не са за пренебрегване...

От сега ходи вади в НАП бележка че нямаш задължения за пред банка...
около седмица се чака..

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 11 май 2006 10:40

wili98 написа:Ипотеката по последни спомени е около 1% ..

не е точно. цената за учредяване на ипотека, е предвидена в нарочна Наредба, и е в пряка зависимост от т.нар. материален интерес... или сумата, която ще обезпечава. за 20000 лева съвсем не е много. Застраховката също, ако не му искат земетресение, ако да - ще е към 100 кинта...

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Чет 11 май 2006 10:45

wili98 написа:От сега ходи вади в НАП бележка че нямаш задължения за пред банка...
около седмица се чака..

аааа виж е те тва наистина треа гу напраа - дури и не подозирах за такоа нещу ...

... а за тия ипотечните знам бе хора знам, колку за толку дури прос чиляк кат мен му светва, ма аз ку имах кво да ипотекирам немаше да има таа тема са, демек потребителски немаше да зимам - или демек вали снег ;)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 11 май 2006 13:39

mucho написа:... а за тия ипотечните знам бе хора знам, колку за толку дури прос чиляк кат мен му светва, ма аз ку имах кво да ипотекирам немаше да има таа тема са, демек потребителски немаше да зимам - или демек вали снег ;)

Чакай ве.. ма ти нали ша купуваш я земя .. я хапартамент я на зелено...

земята можеш да ипотекираш на 20-30% от стойността, хапартамента на 80% пък зеленото можеш дори на 90% през строителя направо.. в последният случай направо ще работиш с дадена банка.. дори няма да избираш...

Измисли ги и така..

вдигай телефоните.. и почвай...
НАП = бившите даначни... май така.. поне на същото място са...
за младост - стая 19 се....

Потребителски аватар
Milena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milena » Чет 11 май 2006 17:16

Повечето банки искат да се застрахова при определен застраховател (например ЦКБ в АРМЕЕЦ, АЛИАНЦ застрахова естествено при ЗАД-а си), а ако застраховката е около 200 лв на година, за 10 -20 години станаха...много :)

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Чет 11 май 2006 19:35

Milena написа:Повечето банки искат да се застрахова при определен застраховател (например ЦКБ в АРМЕЕЦ, АЛИАНЦ застрахова естествено при ЗАД-а си), а ако застраховката е около 200 лв на година, за 10 -20 години станаха...много :)

ба 10-20 гудини аз ду тугааа мое не съм жив бе ;) нема, нема потребителския кредит е за малко време после мислам да се рефинансира от ипотечен (предполагам стандартна тактика) и след тва ше виим ако треа ше сключвам сделка с Велзевул ЕООД ;)

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пет 12 май 2006 18:12

нова питанка - абе неска едно птиченце, туку измъкнало са от банковите среди, ми пудшушна, че съвсем скоро банките в БГ нямали да отпускат повече от 50% от стойността на ипотекирания имот - нещу ЕС се сърдел ... ку тува се окаже истина за мен стаа прублемация

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 13 май 2006 22:35

НЕ..
Не става..
Не могат чак толкова да контролират банковият сектор..
КАто се сърдят.. да не би да ограничиха кредитите.... уж големите приказки... Накараха банките да ги обезечават двойно, те пък реинвестираха от чужди институции..

Абе конкуренцията е жестока.. така няма да стане лесно...

Но на практика ако действаш действай, след година, ще даваш 30% отгоре за същото ;)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 13 май 2006 23:04

И аз чувам хубави работи за ПИБ и трябва да ги проучвам скоро за жилищен кредит/ако Вили не утепе рибата с промоциа от Пощенска! :lol: :wink:

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пон 15 май 2006 19:38

тъй пурових са аз позяпах, поразпитах и упределену наистина нема такоа жуотну като най-добра оферта, всичко е според зависи ...

... тва дет установих е, че офертите на банките (еле па на водещите) са доста сходни (като секи се цели да привлече с едни добри показатели за сметка на други), но като цяло противно на моите очаквания банките, отпускащи 20 хилки лева далеч не са толкуз ноо ...

... и така везните зеха да наклоняват към Райфайзен (при все, че нон стоп си иам земане даане с тях и далеч не съм очарован, но то е по съвсем друг линия ;) ) ...

... пунежи моята компания има известни позиция във въпросната банка (да ми е жива и здрава готината шефка ;) ) и пунежи ми предложиха добри условия (или пуне тъй си мисла) - май май ше е там ...

... та ето за кво иде реч:

20 000 лева при 10,5% годишна лихва – при превод на работната заплата по сметка в банката, като е тва:

Лихвата се формира от променлива стойност на банковия ресурс (СБР), плюс фиксирана надбавка. СБР на РББГ към април 2006 г.: за лева - 4,50%;

малко не ми аресва, шот ако праилну съм разбрал, няма гаранция, че тези 10,5% няма да се променят в някъв момент - или бъркам?! ... ма то тва май е при сички банки - гаранция Франция ... тук някой спомена, че още изплаща някъв заем при лихва от 16 и кусур % - тва значи ли, че дори лихвата да падне, длъжника си изплаща онази лихва, която е заложена в договора му?!

двама поръчители, чиито официални доходи трябва да покриват моята вноска + други задължения (ако те имат такива) + 50 кинта - и ся тука иам един въпрос ако поръчителя ми зема заплата и отделно пенсия - пенсията признаа ли са?! (то аз тва и банката ше питам утре де)

ся срока/вноската още не съм я уточнил, защото тряя първу си намера двама поръчители и да вида дал ше отговарят на финансовите изисквания

ся аз исках да е възможну най-минимален срока и съответну големи месечните вноски, но тугаа ше ми тряят поръчители с високи доходи (което по принцип си е проблемация) шот не обичам да се заробвам за по дълго време

иначе останалите такси са приемливи според мен:

1% еднократна такса - демек 200 кинта
20 кинта за разглеждане на документите
1 кинтче еври месец за обслужване на сметката
20 кинта неснижаем остатък в сметката (мисла тъй са водеше)
безплатна застраховка живот

и тва дет доста ми допадна е, че живот и здраве ако после зема от тях ипотечен и рефинансирам потребителския няма да има наказателна лихва от 5% (въвели са го от 1 месец, не знам дал другите банки го предлагат)

ми май е тва за ся - нещу ку имате да каете ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”