тъй пурових са аз позяпах, поразпитах и упределену наистина нема такоа жуотну като най-добра оферта, всичко е според зависи ...
... тва дет установих е, че офертите на банките (еле па на водещите) са доста сходни (като секи се цели да привлече с едни добри показатели за сметка на други), но като цяло противно на моите очаквания банките, отпускащи 20 хилки лева далеч не са толкуз ноо ...
... и така везните зеха да наклоняват към Райфайзен (при все, че нон стоп си иам земане даане с тях и далеч не съм очарован, но то е по съвсем друг линия

) ...
... пунежи моята компания има известни позиция във въпросната банка (да ми е жива и здрава готината шефка

) и пунежи ми предложиха добри условия (или пуне тъй си мисла) - май май ше е там ...
... та ето за кво иде реч:
20 000 лева при
10,5% годишна лихва – при превод на работната заплата по сметка в банката, като е тва:
Лихвата се формира от променлива стойност на банковия ресурс (СБР), плюс фиксирана надбавка. СБР на РББГ към април 2006 г.: за лева - 4,50%;
малко не ми аресва, шот ако праилну съм разбрал, няма гаранция, че тези 10,5% няма да се променят в някъв момент - или бъркам?! ... ма то тва май е при сички банки - гаранция Франция ... тук някой спомена, че още изплаща някъв заем при лихва от 16 и кусур % - тва значи ли, че дори лихвата да падне, длъжника си изплаща онази лихва, която е заложена в договора му?!
двама поръчители, чиито
официални доходи трябва да покриват моята вноска + други задължения (ако те имат такива) + 50 кинта - и ся тука иам един въпрос ако поръчителя ми зема заплата и отделно пенсия -
пенсията признаа ли са?! (то аз тва и банката ше питам утре де)
ся срока/вноската още не съм я уточнил, защото тряя първу си намера двама поръчители и да вида дал ше отговарят на финансовите изисквания
ся аз исках да е възможну най-минимален срока и съответну големи месечните вноски, но тугаа ше ми тряят поръчители с високи доходи (което по принцип си е проблемация) шот не обичам да се заробвам за по дълго време
иначе останалите такси са приемливи според мен:
1% еднократна такса - демек 200 кинта
20 кинта за разглеждане на документите
1 кинтче еври месец за обслужване на сметката
20 кинта неснижаем остатък в сметката (мисла тъй са водеше)
безплатна застраховка живот
и тва дет доста ми допадна е, че живот и здраве ако после зема от тях ипотечен и рефинансирам потребителския няма да има наказателна лихва от 5% (въвели са го от 1 месец, не знам дал другите банки го предлагат)
ми май е тва за ся - нещу ку имате да каете