Някой ако се е срещал със подобен проблем да сподели каква може да е причинат че ми писна.
Вече четири пъти сменям вътрешни тампони на стабилизиращатат щанга пробвах различни марки но няма ефект,2-3 дена карат най много и се разбиват ,незнам какво да правя вече.
МК4 разбива тампони на стабилизираща щанга за 2-3 дни!!!!
- kingpin_83
- Автомобил:
- Двигател:
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: МК4 разбива тампони на стабилизираща щанга за 2-3 дни!!!!
Колега виж ТАЗИ ТЕМА ,предполагам купуваш точния модел тампони спрямо диаметъра на твоята щанга защото имат разлики.
- swissmad
- Автомобил:
- Двигател:
Какво значи 'разбиват'-стават на парчета ли? скърцат ли ? какво и е разбитото на гумата?
- kingpin_83
- Автомобил:
- Двигател:
swissmad написа:Какво значи 'разбиват'-стават на парчета ли? скърцат ли ? какво и е разбитото на гумата?
Ами просто са смачкани и имат хлабина спрямо щангата и тропат здраво.
- kirilex
- Автомобил:
- Двигател:
Мериш колко е диаметъра на щангата купуваш лемфиордер и си ти! Аз смених преди година оригиналните с такива и съвпаднаха с дебелината на щангата на С3 ,имам над 20к навъртяни и не са мръднали!
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
kirilex написа:Мериш колко е диаметъра на щангата...
...и да знаеш, че тампона е с 1мм по-тесен от щангата. Моята е 23мм, а диаметъра на тампона е 22мм. Да не стане така, че да ти кажат "Такъв тампон няма"

Коя година е произведена колата. Ако е от по-старите, си купи тампони със скобите за по-новите МК4, които в средата на скобата са издути. Комплекта струваше към 50лв. оригинални в VW
.
- kingpin_83
- Автомобил:
- Двигател:
kirilex написа:Мериш колко е диаметъра на щангата купуваш лемфиордер и си ти! Аз смених преди година оригиналните с такива и съвпаднаха с дебелината на щангата на С3 ,имам над 20к навъртяни и не са мръднали!
Сега съм с лемфиордер точно 3 дни изкараха.Може и да съм попаднал на ментета някакви.
- kingpin_83
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:Коя година е произведена колата. Ако е от по-старите, си купи тампони със скобите за по-новите МК4, които в средата на скобата са издути. Комплекта струваше към 50лв. оригинални в VW.
Аз доколкото разбрах тези новите оправят само проблема със скърцането ,дали това че съм със стария модел
е причината да сее разбиват за 2-3 дни.
- swissmad
- Автомобил:
- Двигател:
kingpin_83 написа:swissmad написа:Какво значи 'разбиват'-стават на парчета ли? скърцат ли ? какво и е разбитото на гумата?
Ами просто са смачкани и имат хлабина спрямо щангата и тропат здраво.
Ами по-вероятно са некачествени тампони(от некачествен материал).Колата да не е удряна и нещо да е покривено (я стабилизиращата щанга ,я основата дето се завиват тампоните)???? Ако имала удар може и да не е изправена както трябва и от това да е износването толкова бързо.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Абе колега,
да не би да ти слагат тампони за по-голяма щанга по диаметър?
Измери си щангата и като купуваш отиваш с шублер и мериш отвора в тампона,той както казаха колегите е 1мм по-тесен в диаметър.
При мене се наложи да ми сменят предния мост.Взех мост от пасат 115кс без щангата/2Е,а моят беше 1,8 RP
Те мостовете същите само ще на 2Е-то щангата 24мм а моята 22 и като прехвърлили щангата използвали тампоните за другата и гледай кво става едно хлопане едно тропане..
И забележи: тампоните за 22мм щанга бяха 21вътрешен а за 24мм 22,7вътрешен.
Демек като я сложиш изкарва малко преди да се отпусне 0,7мм е малък луфт и после....Така че провери това което ти казвам.Най-вероятно и при голфовете слагат различни по диаметър щанги в зависимост от агрегата.Трябва да знаеш че по сервизите масово бачкат хора без техническа мисъл.А по магазините хора които не знаят кво продават,така че наникому вяра.
да не би да ти слагат тампони за по-голяма щанга по диаметър?
Измери си щангата и като купуваш отиваш с шублер и мериш отвора в тампона,той както казаха колегите е 1мм по-тесен в диаметър.
При мене се наложи да ми сменят предния мост.Взех мост от пасат 115кс без щангата/2Е,а моят беше 1,8 RP
Те мостовете същите само ще на 2Е-то щангата 24мм а моята 22 и като прехвърлили щангата използвали тампоните за другата и гледай кво става едно хлопане едно тропане..
И забележи: тампоните за 22мм щанга бяха 21вътрешен а за 24мм 22,7вътрешен.
Демек като я сложиш изкарва малко преди да се отпусне 0,7мм е малък луфт и после....Така че провери това което ти казвам.Най-вероятно и при голфовете слагат различни по диаметър щанги в зависимост от агрегата.Трябва да знаеш че по сервизите масово бачкат хора без техническа мисъл.А по магазините хора които не знаят кво продават,така че наникому вяра.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”