Здравейте колеги !
От скоро имам пасат B2 1985-та година, всичко беше чудесно, докато не уцелих една огромна дупка...
След това колата започна да дърпа на ляво и да тропа като минавам през неравности. Освен това има доста голям празен ход на волана. Според това, което ми казаха тукашните "майстори" кормилната рейка е пострадала и заради нея се получава това.
Има ли някакъв начин сам да си я оправя, без да я сменям ? Дали ще мога да я сваля, без да разглобявам половината кола ?

Може ли да се ремонтира кормилна рейка ?
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Може ли да се ремонтира кормилна рейка ?
viewtopic.php?f=5&p=1586405
Предполагам трябва да е нещо подобно и при тебе.
Предполагам трябва да е нещо подобно и при тебе.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Първо провери кормилните щанги,а после набеждавай рейката! 

- Dimitar+
- Автомобил: Jaguar XJ6
- Двигател: AJ16 4.0 l6 1997
- Контакти:
Едва ли е от щангите, когато волана се движи свободо те не помръдват. Другата седмица ще я вкарам в гаража да я разфасовам, сега гаража е зает от 19-ката на един приятел, която е за смяна на... двигател.
- Dimitar+
- Контакти:
Вчера закарах колата при един майстор и той ми каза да сваля рейката и да му я занеса. Дали ще ми вземе много пари ?
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Dimitar+ написа:Вчера закарах колата при един майстор и той ми каза да сваля рейката и да му я занеса. Дали ще ми вземе много пари ?

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако ти ще си я сваляш рейката, не ти пречи да огледаш за повредата и ако е видима да решиш как ще процедираш нататък, дали да я ремонтираш ти, дали да търсиш друга или да я носиш на майстор.
Иначе незнам колко пари ще ти вземе майстора, но около 150лв върви ремонта на хидравлична рейка за Б3!
Иначе незнам колко пари ще ти вземе майстора, но около 150лв върви ремонта на хидравлична рейка за Б3!
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Иначе незнам колко пари ще ти вземе майстора, но около 150лв върви ремонта на хидравлична рейка за Б3!
Колегата, пуснал темата говори за Б2. Тая рейка май няма хидравлика.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Знам че темата е за Б2, но не съм давал такава рейка за ремонт, но пък ако изхождаме че взимат толкова пари за по - нова като модел и по сложна рейка да се направи извод, че за Б2 механична цената би трябвало да е надолу, още повече че сигурно ще се намери и здрава втора употреба за 30 - 50 кинта
- Dimitar+
- Контакти:
Много съм тъп ! Ама много !
. След като разглобих половината кола, разбрах че на рейката нищо й няма. Всичко е идвало от една кирлива скоба, която се е разхлабила. Говоря за скобата която държи кормилния прът за рейката. Както и да е, поне си намерих занимавка за почивните дни и си потроших ръцете 

колега затова първо се оглежда за дефектирали елементи след това слушаш майсторите
и накрая почваш да разглабяш. та така и така си разглобил смажи си лагерчета и шарнирни елементи за да им одължиш живота, но не ги разглабяи.