Как се прави центровка на ГН помпа?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се прави центровка на ГН помпа?
А как да регулирам помпа Lukas на двигател АЕФ
Последна промяна от radotom на Вто 11 авг 2009 22:09, променено общо 1 път.
Причина: Моля, не с главни букви ;)
Причина: Моля, не с главни букви ;)
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
gospodinsg написа:А как да регулирам помпа Lukas на двигател АЕФ
Ела до Хасково ,аз ще те заведа до един перфекционист,не взима скъпо,но пипа много точно! И аз имам АЕФ с помпа лукас -докара я до заводска центровка само за 20 мин.Взе ми 50 лева.Има си стенд и е най-добрия в града по дизели.Все пак е инжинер ,но много коли има и чакаш ред-но за 1-2 дни ще ти дойде реда.И най-важното кара дизелово поло като нашите и е много добре запознат с техните проблеми

-
- Автомобил:
- Двигател:
Dizel_fen написа:gospodinsg написа:А как да регулирам помпа Lukas на двигател АЕФ
Ела до Хасково ,аз ще те заведа до един перфекционист,не взима скъпо,но пипа много точно! И аз имам АЕФ с помпа лукас -докара я до заводска центровка само за 20 мин.Взе ми 50 лева.Има си стенд и е най-добрия в града по дизели.Все пак е инжинер ,но много коли има и чакаш ред-но за 1-2 дни ще ти дойде реда.И най-важното кара дизелово поло като нашите и е много добре запознат с техните проблеми
Ей такъв майстор ми треба колега ама си ми много далече,моя като сленях ремъка и ролката ми даде предварение по слух и това беше ,затова сега има един остър звук при някои обороти.ама щом върви не пипам нищо за сега
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stivenj написа:Dizel_fen написа:gospodinsg написа:А как да регулирам помпа Lukas на двигател АЕФ
Ей такъв майстор ми треба колега ама си ми много далече,моя като сленях ремъка и ролката ми даде предварение по слух и това беше ,затова сега има един остър звук при някои обороти.ама щом върви не пипам нищо за сега
В такъв случай оправи си центровката пак. Имащ разминаване с 1 зъб.
-
- Автомобил:
- Двигател:
докарваш си белега който е на мажовика на двигателя , после на разпределителния вал като се поставя планка от към страната на маховика и накрая на помпата има отвор на зъбното колело който е около 6мм и тнрябва да съвпъдне с отвора на корпуса и тогава слагаш ремъка и оптягаш автоматичната ролка като гледаш белега на ролката да съвпадне
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
а как се гледа с ваг ком каква е центровката при 1z/ahu ??
Пичове някой може ли да ми препоръча сервиз в софия в който да ми направят центровка защтото вчера след смяна на ангренажен ремък,анг. ролка,паразитна ролка и водна помпа колата започна да почуква леко и като я загася се получава детонация и притрисане.Става въпрос за 1.4 TDI AMF.И също искам да попитам дали има проблем ако я карам така 3 4 дена защото сега са празници и никой няма да работи...
Във форума на Ауди четох че има вариант при който предварението на помпата само се регулира.Възможно ли е това?
Във форума на Ауди четох че има вариант при който предварението на помпата само се регулира.Възможно ли е това?
-
- Автомобил:
- Двигател:
1.4 тди /AMF/ е помпа-дюза мотор.Там нещата с центовката са друг филм .Плюс това ако е използвам спец. инструмент при смяна на ремъка ,не би трябвало да имаш проблем с работата на мотора
- boss_901
- Автомобил:
- Двигател:
колеги а знаети ли как се проверява центровката на 1,9 тди
cobra_11 написа:1.4 тди /AMF/ е помпа-дюза мотор.Там нещата с центовката са друг филм .Плюс това ако е използвам спец. инструмент при смяна на ремъка ,не би трябвало да имаш проблем с работата на мотора
най вероятно специалния инструмент е бил БЕЛИЯ МАРКЕР на мантьора
От AEGR-а е бил проблема изчистиха го и се оправи...Просто съвпадение
иначе момчето ми каза че е слагал някакви щифтове и няма как да е оплескал напасването.

-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги ще използвам темата на колегата , ще попитам каде в Варна могат да ми направят центровка с индикатор и доло горе колко ще ми стува 1.9д 1Y
- boss_901
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги центровката на помпата се прави на око и с усет

- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
има и друг спец. инструмент при смяна на ремъци...лак за нокти на жената на автомеханика 

- na4o4o
- Автомобил: PASSAT B5 1998
- Двигател: AFN
искам да използвам темата и да попитам как е центровката на помпата
Върни се в “Дизелови агрегати”