Здравейте колеги! Надявам се да не слагам излишен спам защото мн. е писано по темата, но отново проблем с оборотите на празен ход, гаснене, и осезаемо намалена мощност и увеличен разход на гориво. Става на въпрос за Мк3 АЕЕ 75к.с. 97г. След споменатите симптоми усетих странен шум (по скоро жужене) подобен на този който издава бензиновата помпа. Оказа се, че идва от дроселовата клапа. Тя е VDO Siemens и ми е третата. Купил съм я нова - на около 40х.км. е в момента. Имам още една (оригиналната) и една 2 употреба. Някой знае ли от къде идва тоя шум и как мога да направя 1 свястна от 3 дроселови клапи.
Писна ми от Голфа заради този проблем и ако няма решение на проблемите с дрос. клапи, да го махам и да не се сещам повече за VW.
Другото ми питане е може ли да се присади моно на този модел, защото съм виждал същият мотор с моно, но не знам точно какъв му е кода. Става ли сравнително лесно.
Предварително Ви благодаря!
Golf MK3 75hp AEE Странен шум от дрос. клапа
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: Странен шум от дрос. клапа Г3 АЕЕ мотор
Може да я закараш при някой от форумните майстори
И защо ти е да слагаш моно на пълна инжекция

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Същия мотор с моно е АЕА. Ако мислиш, че като сложиш моно няма да имаш ядове със стъпков мотор и ТПС и оттам играещи обороти, лъжеш се. Сигурен ли си, че шума идва от дросела, а не някъде около него
От дросела освен стъпковия мотор няма какво да издава шум, но той е тих. Шума и проблемите с ПХ от скоро ли ги има или откакто си с нов дросел?

FivePointeO написа:Може да я закараш при някой от форумните майстори![]()
Дтугата седмица ще ги пробвам и трите клапи и ако не стане нищо наистина ще потърся помощ от клубните сервизи въпреки че съм скептично настроен. Сума майстори я гледаха, правиха... пооправи се за малко и после пак ядове. Благодаря за съвета все пак!!!

Каспър написа:Същия мотор с моно е АЕА. Ако мислиш, че като сложиш моно няма да имаш ядове със стъпков мотор и ТПС и оттам играещи обороти, лъжеш се. Сигурен ли си, че шума идва от дросела, а не някъде около негоОт дросела освен стъпковия мотор няма какво да издава шум, но той е тих. Шума и проблемите с ПХ от скоро ли ги има или откакто си с нов дросел?
Почти съм сигурен, че шумът идва от там. Не съм махал филтъра, но някъде изпод него се чува, дори само да дам на контакт. Поблемът го имах и преди. За това купих още 2 клапи, два пъти сменям темп. датчик, VAG COMи, чистения на клапата и какво ли не. Наистина при смяна на опръстените на всмукателния колектор преди около 20х.км. нещата се оправиха, но за кратко.
P.S. Колата е с газ. инж. "фобус", но и на бензин си прави ядове.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Определяш го като жужене, да не по-скоро приглушено пищене? Само докато си на контакт ли го има? Аз също съм с нов дросел, но няма такова жужене. Ако колата има клима Диавиа, моторчето, което отваря клапата за вътрешна циркулация, жужи когато рейката на клапата изпадне от зъбчатката на моторчето.
Ако след като си сменил дросела с нов проблемите с ПХ не са изчезнали, значи проблема не е в дросела. Нали знаеш, че има и други неща, които отговарят за ПХ освен дросела.
Ако след като си сменил дросела с нов проблемите с ПХ не са изчезнали, значи проблема не е в дросела. Нали знаеш, че има и други неща, които отговарят за ПХ освен дросела.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте колеги,
И при мен се появи същият проблем с оборотите. Майсторите казаха, че е дросел, сменихме го, естествено втора употреба. Човека от който взех дросела гарантира, че работи. От "новия" дросел се чува същото жужене, като при колегата, когато колата е на контакт. Лошото е оборотите не са добре. Обаче като включа климатика дросела се опитва да ги вдигне. Четох че на новия дросел трябва да се обучава.Как? И дали проблема пак е в дросела?
И при мен се появи същият проблем с оборотите. Майсторите казаха, че е дросел, сменихме го, естествено втора употреба. Човека от който взех дросела гарантира, че работи. От "новия" дросел се чува същото жужене, като при колегата, когато колата е на контакт. Лошото е оборотите не са добре. Обаче като включа климатика дросела се опитва да ги вдигне. Четох че на новия дросел трябва да се обучава.Как? И дали проблема пак е в дросела?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Адаптира се с Vag-com.Пусни с търсачка "адаптиране на дросел" и ще се ориентираш как става! 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
След като се адаптира трябва да се оправят оборотите,но жуженето ще си остане.Просто така си работи,дори чисто нов.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Golf MK3 75hp AEE Странен шум от дрос. клапа
на контакт винаги жужи клапата. А и адаптацията понякога е мисия невъзможна. Писал съм преди
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”