Golf MK3 75hp AEE Странен шум от дрос. клапа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tvt555
Автомобил:
Двигател:

Golf MK3 75hp AEE Странен шум от дрос. клапа

Мнениеот tvt555 » Съб 03 апр 2010 1:04

Здравейте колеги! Надявам се да не слагам излишен спам защото мн. е писано по темата, но отново проблем с оборотите на празен ход, гаснене, и осезаемо намалена мощност и увеличен разход на гориво. Става на въпрос за Мк3 АЕЕ 75к.с. 97г. След споменатите симптоми усетих странен шум (по скоро жужене) подобен на този който издава бензиновата помпа. Оказа се, че идва от дроселовата клапа. Тя е VDO Siemens и ми е третата. Купил съм я нова - на около 40х.км. е в момента. Имам още една (оригиналната) и една 2 употреба. Някой знае ли от къде идва тоя шум и как мога да направя 1 свястна от 3 дроселови клапи.
Писна ми от Голфа заради този проблем и ако няма решение на проблемите с дрос. клапи, да го махам и да не се сещам повече за VW.
Другото ми питане е може ли да се присади моно на този модел, защото съм виждал същият мотор с моно, но не знам точно какъв му е кода. Става ли сравнително лесно.
Предварително Ви благодаря!

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Re: Странен шум от дрос. клапа Г3 АЕЕ мотор

Мнениеот FivePointeO » Съб 03 апр 2010 7:33

Може да я закараш при някой от форумните майстори :да:
И защо ти е да слагаш моно на пълна инжекция :screwy

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 03 апр 2010 14:31

Същия мотор с моно е АЕА. Ако мислиш, че като сложиш моно няма да имаш ядове със стъпков мотор и ТПС и оттам играещи обороти, лъжеш се. Сигурен ли си, че шума идва от дросела, а не някъде около него :?: От дросела освен стъпковия мотор няма какво да издава шум, но той е тих. Шума и проблемите с ПХ от скоро ли ги има или откакто си с нов дросел?

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Съб 03 апр 2010 15:13

FivePointeO написа:Може да я закараш при някой от форумните майстори :да:
И защо ти е да слагаш моно на пълна инжекция :screwy

Дтугата седмица ще ги пробвам и трите клапи и ако не стане нищо наистина ще потърся помощ от клубните сервизи въпреки че съм скептично настроен. Сума майстори я гледаха, правиха... пооправи се за малко и после пак ядове. Благодаря за съвета все пак!!! :D

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Съб 03 апр 2010 15:23

Каспър написа:Същия мотор с моно е АЕА. Ако мислиш, че като сложиш моно няма да имаш ядове със стъпков мотор и ТПС и оттам играещи обороти, лъжеш се. Сигурен ли си, че шума идва от дросела, а не някъде около него :?: От дросела освен стъпковия мотор няма какво да издава шум, но той е тих. Шума и проблемите с ПХ от скоро ли ги има или откакто си с нов дросел?

Почти съм сигурен, че шумът идва от там. Не съм махал филтъра, но някъде изпод него се чува, дори само да дам на контакт. Поблемът го имах и преди. За това купих още 2 клапи, два пъти сменям темп. датчик, VAG COMи, чистения на клапата и какво ли не. Наистина при смяна на опръстените на всмукателния колектор преди около 20х.км. нещата се оправиха, но за кратко.
P.S. Колата е с газ. инж. "фобус", но и на бензин си прави ядове.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 03 апр 2010 15:43

Определяш го като жужене, да не по-скоро приглушено пищене? Само докато си на контакт ли го има? Аз също съм с нов дросел, но няма такова жужене. Ако колата има клима Диавиа, моторчето, което отваря клапата за вътрешна циркулация, жужи когато рейката на клапата изпадне от зъбчатката на моторчето.
Ако след като си сменил дросела с нов проблемите с ПХ не са изчезнали, значи проблема не е в дросела. Нали знаеш, че има и други неща, които отговарят за ПХ освен дросела.

parwanow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parwanow » Съб 05 ное 2016 18:34

Здравейте колеги,
И при мен се появи същият проблем с оборотите. Майсторите казаха, че е дросел, сменихме го, естествено втора употреба. Човека от който взех дросела гарантира, че работи. От "новия" дросел се чува същото жужене, като при колегата, когато колата е на контакт. Лошото е оборотите не са добре. Обаче като включа климатика дросела се опитва да ги вдигне. Четох че на новия дросел трябва да се обучава.Как? И дали проблема пак е в дросела?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 05 ное 2016 19:28

Адаптира се с Vag-com.Пусни с търсачка "адаптиране на дросел" и ще се ориентираш как става! :c020

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 05 ное 2016 20:14

След като се адаптира трябва да се оправят оборотите,но жуженето ще си остане.Просто така си работи,дори чисто нов.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Golf MK3 75hp AEE Странен шум от дрос. клапа

Мнениеот kris11 » Пон 07 ное 2016 19:51

на контакт винаги жужи клапата. А и адаптацията понякога е мисия невъзможна. Писал съм преди

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”