Как да проверя маслото в скоростната кутия?
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как да проверя маслото в скоростната кутия?
Здравейте от къде да проверя маслото в скоростната кутия? Питам защото като превключвам от първа на втора лоста влиза тегаво и понякога похърква. Колко литра масло събира ако реша да го сменя? Има много теми като моята във форума, но при всеки се оказва различен проблем. Има ли майстор във форума който да хвърли едно око? От София съм, кутията е 6-степенна на мотор AJM, с нов съединител и маховик съм, със стария пак си беше така.
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Re: Как да проверя маслото в скоростната кутия?
Ми незнам ама моята е АБУ двигател и побра точно 4 литра и 200 грама. Предполагам и този двигател е някаде там.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От къде се проверява има ли масло? Маншона ли се маха?
- величков
- Автомобил: VW vento
- Двигател: ahu-1996
отвори пробката ако протече е добре
ако не протече доливаи
ако не протече доливаи
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Може и да не е от маслото. Може би синхронизатор ти е отишъл. При мен е същото от време на време на втора скорост, но няма смисъл да го оправяш. Ще ти вземат една камара с пари за да ти оправят нещо не толкова съществено. Изчакай, ако сменяш съединител, тогава
Иначе колегата ти каза - отвори пробката и виж дали ще потече. Виж къде ти е на теб пробката, защото на доста коли е на различно място.

Иначе колегата ти каза - отвори пробката и виж дали ще потече. Виж къде ти е на теб пробката, защото на доста коли е на различно място.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Cocolino написа:Може и да не е от маслото. Може би синхронизатор ти е отишъл. При мен е същото от време на време на втора скорост, но няма смисъл да го оправяш. Ще ти вземат една камара с пари за да ти оправят нещо не толкова съществено. Изчакай, ако сменяш съединител, тогава![]()
Съединителя и маховика са нови, на два месеца. Като е топло времето е по-добре. Аз точно това питам, къде е пробката на скоростите на AJM, Golf Variant.
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Най-добре отиди до близката масларница да го проверят,в младост проверката е 2лв.Иначе пробката е отстрани на скоростите,а от долната се точи.На старото ми голфче 3-ка, го проверих като завъртях волана до край и отвих пробката с шестограм.Успех!
на голф4 С оная "смотаната" кутия(мисля че DUU беше модела),пробката се вижда откъм лявата гума,но трябваше да сваля едни пластмаси да ми е удобно.операцията я правих на канал. после с един "дърт" шестограм и бая напън се разви пробката.от нея си потече бистричко масло и аз се отказах да го сменям. иначе отдолу си е прилично омаслена:)))))2 кила май събира
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега като се стопли времето втора скорост си влиза като останалите, това ме кара да мисля че трябва да сменя маслото. Разчетох се и разбрах че се сменява на 60000 км, предишния собственик не знам дали го е правил. Колко събира кутията? Колата е с 6-степенна скоростна кутия, мотор AJM.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, ударете едно рамо. Колко масло ми събира кутията за да знам колко да купя?
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
механичните са по 2 литра а автоматичните по 3 литра 75в-90 пълна синтетика
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сигурно ли е защото в сайта на Лики моли пише 3 литра за моята? 6-степенна е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
dragozow написа:Сигурно ли е защото в сайта на Лики моли пише 3 литра за моята? 6-степенна е.
колега маслото ти е 75w90 синтетика,кутията сабира 2 литра то4но.то4и се от долната пробка а като махне6 лявата гума на скоростите вав посока кам предната броня има един 6естодрам мисля 4е бе6е номер 10,от там се пални пални6 новото масло докато не по4не да ти прети4а леко от дупката на 6естограма,и това е цялата философия.успех и весели празници.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Скоро сменях на мойта и майстора ми сложи 2 литра и 300-400 грама.. 75в-90
-
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="IvchTDI"]Скоро сменях на мойта и майстора ми сложи 2 литра и 300-400 грама.. 75в-90[/qu
Вазможно е колега вав аутодата пи6е за 5 степенна кутия то4но 2 литра,може би за 6 степенна е малко пове4е.успех
Вазможно е колега вав аутодата пи6е за 5 степенна кутия то4но 2 литра,може би за 6 степенна е малко пове4е.успех
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”