След като загрее ..........
- chakarov_force
- Автомобил:
- Двигател:
След като загрее ..........
След като загрее започва да трака аванса сташно много и губи мощност,особено по баири ?!?!?!??! 1.8 АБS
- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
Re: След като загрее ..........
chakarov_force написа:След като загрее започва да трака аванса сташно много и губи мощност,особено по баири ?!?!?!??! 1.8 АБS
колега обоснови се по-ясно... аванса на кое? кое губи мощност? каква кола? какъв двигател само 1.8 не е достатъчно да кажеш. хайде хайде задавайте въпросите по-ясно

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
А ти като не си наясно, защо му отговаряш? И мотор е посочил - ABS, и проблем е описал - авансът тропа и губи мощност. Моторчето на чистачките губи мощност...
Какво значение има на кое купе е качен???
Ти колко аванса по колата знаеш?
Аз само за един се сетих...
Може да е много неща, но да започне от бобина, комутатор, делко, палец, капачка, кабели, свещи и накрая проба с друго ECU.
Какво значение има на кое купе е качен???Ти колко аванса по колата знаеш?
Може да е много неща, но да започне от бобина, комутатор, делко, палец, капачка, кабели, свещи и накрая проба с друго ECU.
колега аванс най често тропа без значение на каква кола от калпаво гориво, ако почнеш по съвета на колегата да сменяш по добре смени колата по ефтино ще излезе, но е прав че може да е в един от тези елементи проблема. защо не я закачиш като е топла да я проверат за токовете. макар че може да има и механичен проблем.
- Cypariss
Vento написа:А ти като не си наясно, защо му отговаряш? И мотор е посочил - ABS, и проблем е описал - авансът тропа и губи мощност. Моторчето на чистачките губи мощност...Какво значение има на кое купе е качен???
Ти колко аванса по колата знаеш?Аз само за един се сетих...
хух един въпрос ще ти задам защо в друга тема се заяждаш с мен за тази тема ? и какъв ти е проблема ?
- Vento
Проблеми нямам никакви! Не мога да разбера защо си на всяка манджа мирудия, като явно си хал-хабер. 
- Cypariss
Vento написа:Проблеми нямам никакви! Не мога да разбера защо си на всяка манджа мирудия, като явно си хал-хабер.
мисля да си замълча защото започваме да говорим в тази тема за собствен спор, а не за проблема на човека.На него му пожелавам успех! Ако имаш нещо да ми казваш ела на лични по-добре, а не по темите да раздаваш правосъдие.
- Vento
И по-добре! Защото аз каквото имах по темата му написах, ти имаш ли нещо да му кажеш като съвет?
Моля модераторите да изтрият каквото сметнат за излишно по темата!
Моля модераторите да изтрият каквото сметнат за излишно по темата!
- chakarov_force
- Автомобил:
- Двигател:
Обяснявам по-подробно.........
Миналото лято забелязах че след като достигне оптимална температура на работа след като кача от трета предавка на нагоре започва да тропа аванса и като дам доста повече газ отихва. От няколко дена започна започна и от първа нагоре,но подчеравам само като загрее. golf 3 1.8 abs
Със сигорност няма предварение защото го закачих на стробоскопа,съмнявам се че няма компресия ......
Миналото лято забелязах че след като достигне оптимална температура на работа след като кача от трета предавка на нагоре започва да тропа аванса и като дам доста повече газ отихва. От няколко дена започна започна и от първа нагоре,но подчеравам само като загрее. golf 3 1.8 abs
Със сигорност няма предварение защото го закачих на стробоскопа,съмнявам се че няма компресия ......
- Vento
Тропането на аванса е неконтролируемо самовъзпламеняване на горивната смес. Т.е. сместа се е сгъстила и загряла дотолкова, че вече се самовзривява. Може да се получи от кофти бензин или късно подаване на искра (или слаба/неподаване на такава). Ако игнорираме бензина, остава слаба, късна или никаква искра. Ако няма компресия, няма да се самовзривява, т.е. според мен компресия си има (но ако искаш си я премери). Може някой да е въртял и делкото, но тогава нямаше само на топъл мотор да прави проблеми.
Лоша или никаква искра може да се получи от всичко, което съм изброил по-горе. Но щом проблемът се явява на загряла кола, провери първо комутатор и бобина. Намери си познат с работещи такива и ги сменете за проба. Фиатите много често страдат от подобен симптом - дори като загреят и гаснат. В 90% от случаите е комутатор и/или бобина.
Може и от свещи да е, но е много рядък случай като загреят да не палят добре. Профилактично ги размени и тях с някой.
Нали е с електронното делко, някой да не е имплантирал вакуумно???
Лоша или никаква искра може да се получи от всичко, което съм изброил по-горе. Но щом проблемът се явява на загряла кола, провери първо комутатор и бобина. Намери си познат с работещи такива и ги сменете за проба. Фиатите много често страдат от подобен симптом - дори като загреят и гаснат. В 90% от случаите е комутатор и/или бобина.
Може и от свещи да е, но е много рядък случай като загреят да не палят добре. Профилактично ги размени и тях с някой.
Нали е с електронното делко, някой да не е имплантирал вакуумно???
- chakarov_force
- Автомобил:
- Двигател:
С елекртонно съм, да !!
- Vento
Намери си приятел с ABS-мотор и разменете бобината и комутатора. После пиши дали има промяна 
По-скоро някой датчик(температурния или за входящия въздух) не казва на компа ,че двигателя е загрял ,за да мръдне аванса.Обикновенно аванса "чука ",когато искрата
светне по-рано(или калпаво гориво).
Комутатор ,бобина не оказват влияние на ъгъла на изпреварване.
светне по-рано(или калпаво гориво).
Комутатор ,бобина не оказват влияние на ъгъла на изпреварване.
- Vento
Ако е температурен датчик, колата пали много трудно заради богата смес и отзад пуши много черно, колегата не се оплаква от такива симптоми. Но не е напълно изключено и това да е.
Виждам, че темата става интересна!Предположенията на колегите биха могли да причинят това "чукане" на аванса.Аз имам друга теория за появата на проблема.От много години се занимавам с ДВГ и този проблем съм го срещал точно в този вид, както го описва колегата (след загряване на ДВГ).Причината за самозапалването както пиши Vento се дължи според мен на голямо количество натрупан нагар в горивната камера и по свещите.Свали си свещите и ги огледай в какво състояние са и дали са с подходящо топлинно число, защото и несъответствието на т.ч. има такива симптоми (примерно, ако е много ниско).Нагара можeш да го почистиш по много начини, но според мен е добре на първо време да пробваш със смяна на свещите, една добра добавка в горивото и каране 20-30км. на по ниска предавка с високи обороти!Ако предположението ми за нагар е вярно, трябва да помислиш и за причините на появата му!Това е моето мнение, ако желаеш пробвай и пиши!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”