След като загрее ..........

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chakarov_force
Автомобил:
Двигател:

След като загрее ..........

Мнениеот chakarov_force » Вто 06 апр 2010 7:35

След като загрее започва да трака аванса сташно много и губи мощност,особено по баири ?!?!?!??! 1.8 АБS

Потребителски аватар
Cypariss
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: GU

Re: След като загрее ..........

Мнениеот Cypariss » Вто 06 апр 2010 11:57

chakarov_force написа:След като загрее започва да трака аванса сташно много и губи мощност,особено по баири ?!?!?!??! 1.8 АБS

колега обоснови се по-ясно... аванса на кое? кое губи мощност? каква кола? какъв двигател само 1.8 не е достатъчно да кажеш. хайде хайде задавайте въпросите по-ясно :) не го приемай като забележка или заяждане, чисто приятелски съм настроен :beer

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Вто 06 апр 2010 12:01

А ти като не си наясно, защо му отговаряш? И мотор е посочил - ABS, и проблем е описал - авансът тропа и губи мощност. Моторчето на чистачките губи мощност... :deal Какво значение има на кое купе е качен???
Ти колко аванса по колата знаеш? :roll: Аз само за един се сетих...
Може да е много неща, но да започне от бобина, комутатор, делко, палец, капачка, кабели, свещи и накрая проба с друго ECU.

Потребителски аватар
autoted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autoted » Вто 06 апр 2010 12:41

колега аванс най често тропа без значение на каква кола от калпаво гориво, ако почнеш по съвета на колегата да сменяш по добре смени колата по ефтино ще излезе, но е прав че може да е в един от тези елементи проблема. защо не я закачиш като е топла да я проверат за токовете. макар че може да има и механичен проблем.

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Вто 06 апр 2010 13:18

Vento написа:А ти като не си наясно, защо му отговаряш? И мотор е посочил - ABS, и проблем е описал - авансът тропа и губи мощност. Моторчето на чистачките губи мощност... :deal Какво значение има на кое купе е качен???
Ти колко аванса по колата знаеш? :roll: Аз само за един се сетих...
Може да е много неща, но да започне от бобина, комутатор, делко, палец, капачка, кабели, свещи и накрая проба с друго ECU.

хух един въпрос ще ти задам защо в друга тема се заяждаш с мен за тази тема ? и какъв ти е проблема ?

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Вто 06 апр 2010 13:27

Проблеми нямам никакви! Не мога да разбера защо си на всяка манджа мирудия, като явно си хал-хабер. :roll:

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Вто 06 апр 2010 14:04

Vento написа:Проблеми нямам никакви! Не мога да разбера защо си на всяка манджа мирудия, като явно си хал-хабер. :roll:

мисля да си замълча защото започваме да говорим в тази тема за собствен спор, а не за проблема на човека.На него му пожелавам успех! Ако имаш нещо да ми казваш ела на лични по-добре, а не по темите да раздаваш правосъдие.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Вто 06 апр 2010 14:06

И по-добре! Защото аз каквото имах по темата му написах, ти имаш ли нещо да му кажеш като съвет?

Моля модераторите да изтрият каквото сметнат за излишно по темата!

Потребителски аватар
chakarov_force
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chakarov_force » Вто 06 апр 2010 14:29

Обяснявам по-подробно.........
Миналото лято забелязах че след като достигне оптимална температура на работа след като кача от трета предавка на нагоре започва да тропа аванса и като дам доста повече газ отихва. От няколко дена започна започна и от първа нагоре,но подчеравам само като загрее. golf 3 1.8 abs
Със сигорност няма предварение защото го закачих на стробоскопа,съмнявам се че няма компресия ......

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Вто 06 апр 2010 14:35

Тропането на аванса е неконтролируемо самовъзпламеняване на горивната смес. Т.е. сместа се е сгъстила и загряла дотолкова, че вече се самовзривява. Може да се получи от кофти бензин или късно подаване на искра (или слаба/неподаване на такава). Ако игнорираме бензина, остава слаба, късна или никаква искра. Ако няма компресия, няма да се самовзривява, т.е. според мен компресия си има (но ако искаш си я премери). Може някой да е въртял и делкото, но тогава нямаше само на топъл мотор да прави проблеми.
Лоша или никаква искра може да се получи от всичко, което съм изброил по-горе. Но щом проблемът се явява на загряла кола, провери първо комутатор и бобина. Намери си познат с работещи такива и ги сменете за проба. Фиатите много често страдат от подобен симптом - дори като загреят и гаснат. В 90% от случаите е комутатор и/или бобина.
Може и от свещи да е, но е много рядък случай като загреят да не палят добре. Профилактично ги размени и тях с някой.
Нали е с електронното делко, някой да не е имплантирал вакуумно??? :roll:

Потребителски аватар
chakarov_force
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chakarov_force » Вто 06 апр 2010 15:40

С елекртонно съм, да !!

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Вто 06 апр 2010 15:41

Намери си приятел с ABS-мотор и разменете бобината и комутатора. После пиши дали има промяна ;)

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 07 апр 2010 7:05

По-скоро някой датчик(температурния или за входящия въздух) не казва на компа ,че двигателя е загрял ,за да мръдне аванса.Обикновенно аванса "чука ",когато искрата
светне по-рано(или калпаво гориво).
Комутатор ,бобина не оказват влияние на ъгъла на изпреварване.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Сря 07 апр 2010 7:14

Ако е температурен датчик, колата пали много трудно заради богата смес и отзад пуши много черно, колегата не се оплаква от такива симптоми. Но не е напълно изключено и това да е.

mi6un4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi6un4o » Сря 07 апр 2010 9:04

Виждам, че темата става интересна!Предположенията на колегите биха могли да причинят това "чукане" на аванса.Аз имам друга теория за появата на проблема.От много години се занимавам с ДВГ и този проблем съм го срещал точно в този вид, както го описва колегата (след загряване на ДВГ).Причината за самозапалването както пиши Vento се дължи според мен на голямо количество натрупан нагар в горивната камера и по свещите.Свали си свещите и ги огледай в какво състояние са и дали са с подходящо топлинно число, защото и несъответствието на т.ч. има такива симптоми (примерно, ако е много ниско).Нагара можeш да го почистиш по много начини, но според мен е добре на първо време да пробваш със смяна на свещите, една добра добавка в горивото и каране 20-30км. на по ниска предавка с високи обороти!Ако предположението ми за нагар е вярно, трябва да помислиш и за причините на появата му!Това е моето мнение, ако желаеш пробвай и пиши!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”