Затънах в пряспа и сега не мога да запаля Б4 1.8 ADZ-РЕШЕНИЕ
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Re: Затънах в пряспа и сега не мога да запаля Б4 1.8 ADZ
Колеги,днес забелязах,че докато въртя и по едно време като взе да пада акумулаторът започна да ми чука релето на помпата.Така ли трябва да бъде или не?
Имам и още един тъп въпрос.Кое е бобината?Това дето влиза в него кабела,който е в средата на комутатора ли?
Имам и още един тъп въпрос.Кое е бобината?Това дето влиза в него кабела,който е в средата на комутатора ли?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Трака, щото като падне напрежението и вече няма сила котвата на релето да се задържи залепена.
Да ползвам на колегата снимката - бобината е ограденото в червено:
Да ползвам на колегата снимката - бобината е ограденото в червено:
- mafiota_a4
Аха ясно.Така и предполагах.
mafiota_a4 написа:Колеги,днес забелязах,че докато въртя и по едно време като взе да пада акумулаторът започна...
Много често ти пада акумулатора, колега. Дали не е той причината за мъките ти? Защо не го замериш преди палене.
Добре зареден и изправен акумулатор има напрежение 12,5-12,7V.
След това закачаш волтметър на акумулатора и го монтираш така, че да го виждаш от купето. Включваш стартера и отчиташ колко пада напрежението по време на работата му. При 20 градуса не трябва да пада под 9,6V, при -10 градуса - под 8,8V. Ако не е така - сменяй акумулатора, че да ти е мирна главата. Или поне го зареди и направи проверката отново. Но акумулатор не се зарежда 5-10 минути, както пишеш. На твоя акумулатор са му необходими 6А заряден ток в продължение на 10 часа, за да се зареди добре, ако е изправен, разбира се.
- mafiota_a4
Май си прав,колега.Вчера ми се гътна акумулатора,включих го на зарядно,но днес като отидох да го слагам на колата видях,че една или две клетки лекичко бълбукат.Закачих го все пак,но като пробвах да завъртя ударих на камък.Все едно не е включван.Обадих се на стареца да ми докара акумулатора от Москаля с който ходи на лов (акомулатора е 55 ампера и е ВТОРА РЪКА).Закачих него и запалих веднага.Пробвах няколко пъти така и нямаше проблем,но още е рано да кажа,че съм си решил проблема.
Направи ми впечатление сега,че като запаля колата стои на 2000 оборота за около 10-15 секунди и после пада на 1000.Защо така?
Направи ми впечатление сега,че като запаля колата стои на 2000 оборота за около 10-15 секунди и после пада на 1000.Защо така?
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Защото от липсата на акумулатор си е позатрила някои от настройките и си оправя гориво-въздушните карти.
- mafiota_a4
Колеги и с нов акумулатор не става.Взех хубав акумулатор.Карах 5 дни и нямам проблеми с паленето,но преди три дни умишлено я оставих и не съм опитвал да паля до днес.Преди малко като отидох да запаля пак същата работа,върти на умиране,но не пали.След 15 минути въртене и опити запали но звучеше като че ли е на един цилиндър и се тресеше цялата.Настъпих педала да я изфорсирам и чух някакво силно свирене отпред в или при двихателя.
А сега ми кажете какво става.

А сега ми кажете какво става.

- dancing_niki
- Скиора
Сега става, че отиваш на майстор. Иначе може тука да си гадаеме така до безкрай. Ако е въртяла на умирачка, а акумулатора е читав има вероятност стартера да си е заминал и затова да ти е издрънчал той. Например бендикса да е поизпуснал малко и да е зацепил зъбите накриво и да са се изпотрошили. Ако обаче акумулатора ти се е изтощил, то има голяма вероятност нещо да консумира доста ток и оттам да пада.
- mafiota_a4
dancing_niki написа:Сега става, че отиваш на майстор. Иначе може тука да си гадаеме така до безкрай. Ако е въртяла на умирачка, а акумулатора е читав има вероятност стартера да си е заминал и затова да ти е издрънчал той. Например бендикса да е поизпуснал малко и да е зацепил зъбите накриво и да са се изпотрошили. Ако обаче акумулатора ти се е изтощил, то има голяма вероятност нещо да консумира доста ток и оттам да пада.
Но колега тя не иска да запали и с бутане.Ако е стартер поне на ботане ще пали.Прави ми и впечатление,че като взема да я изфорсирвам отначало се замисля дали да се изфорсира за известно време.
-
- Автомобил:
- Двигател:
dancing_niki написа:Сега става, че отиваш на майстор. Иначе може тука да си гадаеме така до безкрай. Ако е въртяла на умирачка, а акумулатора е читав има вероятност стартера да си е заминал и затова да ти е издрънчал той. Например бендикса да е поизпуснал малко и да е зацепил зъбите накриво и да са се изпотрошили. Ако обаче акумулатора ти се е изтощил, то има голяма вероятност нещо да консумира доста ток и оттам да пада.
Дрън дрън, не пиши като не разбираш, ше накараш човека да си разтуря стартера за нищо!!! Това да не е гайка или болт та да го "зацепиш" накриво, а ток консумира стартера щото 15 минути върти, то стартера да ти кажа с ток работи...
Колега, земи направи една диагностика, може датчик да те ебава
- dancing_niki
- Скиора
Я малко да внимаваме с тона и да четеме по-задълбочено! Много добре написах, че е ПРИМЕРНО, а в първото ми изречение го пращам на майстор. Относно стартера... нека съм го работил това и макар и само за едно лято да се е случвало пред мен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво се случи лятото - стартера се измести с десет градуса и зацепи накриво или как? Ако обясниш какво според теб значи да зацепят зъби "накриво" може и да се разбереме де 
Нека съм го работил 18 години и още да го работя, а?!?

Нека съм го работил 18 години и още да го работя, а?!?
- dancing_niki
- Скиора
Аз си го обяснявам че бендикса беше мърляв, незнам от какво и не дърпаше докрай. С помощта на голямата случайност само част от зъбите са влезнали в контакт с маховика и са се изяли. Или поне така изглеждаха като го отворихме. Има варянт и да се е бил заклинил и да е стоял постоянно зацепен и като му дадеш газ да не е можал да поеме оборотите. Поне това са ми спомените. Ако на някой не му е изгодно това което пиша да си намира майстор и да се оправят, на никой не съм длъжен да ме слуша и да изпълнява какво казвам!
- mafiota_a4
Колеги моля ви не се карайте заради мен.
Аз залагам,че проблема ми е от електрически характер,но съм страшно бос по тока.
Сега като се замисля,миналото лято си измих мотора с маркуча и имах същия проблем,но трая два дни.Това ме навежда на мисълта,че водата прави някакви мизерии с тока защото и мястото където затънах не беше нормален сняг а много мека киша.Като отворих капака тагава видях че беше мокър защото като съм въртял съм хвърлял по него.
Не мога само да си обясня защо като я оставя без да я паля повече от два дни тогава откача???
Аз залагам,че проблема ми е от електрически характер,но съм страшно бос по тока.
Сега като се замисля,миналото лято си измих мотора с маркуча и имах същия проблем,но трая два дни.Това ме навежда на мисълта,че водата прави някакви мизерии с тока защото и мястото където затънах не беше нормален сняг а много мека киша.Като отворих капака тагава видях че беше мокър защото като съм въртял съм хвърлял по него.
Не мога само да си обясня защо като я оставя без да я паля повече от два дни тогава откача???
Вместо да те предаде днес, вдруги ден и след 5-6дена най-добре майстор(в истинския смисъл на думата). Парите, които си спестиш от майстор, ще отиват за обществен транспорт, проблема може и така да не се намери, може и да се намери като се сменят и някой други части и агрегати, здрави. Има и някакъв шанс да се реши проблема, но след ремонти, време и безвъзвратно похарчени пари за обществен транспорт. И щом след почти два месеца не е открит истинския проблем, значи едва ли е голям шанса да се получи трети вариант.
Съжалявам, че не мога да ти помогна по решаването на проблема и отговора ми не е по същество.
Надявам се да не звучи назидателно. Просто аз така си мисля.
Ти си решаваш в крайна сметка.
Съжалявам, че не мога да ти помогна по решаването на проблема и отговора ми не е по същество.
Надявам се да не звучи назидателно. Просто аз така си мисля.
Ти си решаваш в крайна сметка.