Затънах в пряспа и сега не мога да запаля Б4 1.8 ADZ-РЕШЕНИЕ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Re: Затънах в пряспа и сега не мога да запаля Б4 1.8 ADZ

Мнениеот mafiota_a4 » Вто 06 апр 2010 17:37

Колеги,днес забелязах,че докато въртя и по едно време като взе да пада акумулаторът започна да ми чука релето на помпата.Така ли трябва да бъде или не?
Имам и още един тъп въпрос.Кое е бобината?Това дето влиза в него кабела,който е в средата на комутатора ли?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 07 апр 2010 13:19

Трака, щото като падне напрежението и вече няма сила котвата на релето да се задържи залепена.
Да ползвам на колегата снимката - бобината е ограденото в червено:

Чуждо 2Е.jpg

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 07 апр 2010 13:45

Аха ясно.Така и предполагах.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Сря 07 апр 2010 15:55

mafiota_a4 написа:Колеги,днес забелязах,че докато въртя и по едно време като взе да пада акумулаторът започна...

Много често ти пада акумулатора, колега. Дали не е той причината за мъките ти? Защо не го замериш преди палене.
Добре зареден и изправен акумулатор има напрежение 12,5-12,7V.
След това закачаш волтметър на акумулатора и го монтираш така, че да го виждаш от купето. Включваш стартера и отчиташ колко пада напрежението по време на работата му. При 20 градуса не трябва да пада под 9,6V, при -10 градуса - под 8,8V. Ако не е така - сменяй акумулатора, че да ти е мирна главата. Или поне го зареди и направи проверката отново. Но акумулатор не се зарежда 5-10 минути, както пишеш. На твоя акумулатор са му необходими 6А заряден ток в продължение на 10 часа, за да се зареди добре, ако е изправен, разбира се.

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 07 апр 2010 16:49

Май си прав,колега.Вчера ми се гътна акумулатора,включих го на зарядно,но днес като отидох да го слагам на колата видях,че една или две клетки лекичко бълбукат.Закачих го все пак,но като пробвах да завъртя ударих на камък.Все едно не е включван.Обадих се на стареца да ми докара акумулатора от Москаля с който ходи на лов (акомулатора е 55 ампера и е ВТОРА РЪКА).Закачих него и запалих веднага.Пробвах няколко пъти така и нямаше проблем,но още е рано да кажа,че съм си решил проблема.
Направи ми впечатление сега,че като запаля колата стои на 2000 оборота за около 10-15 секунди и после пада на 1000.Защо така?

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 07 апр 2010 17:05

Защото от липсата на акумулатор си е позатрила някои от настройките и си оправя гориво-въздушните карти.

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Съб 17 апр 2010 16:11

Колеги и с нов акумулатор не става.Взех хубав акумулатор.Карах 5 дни и нямам проблеми с паленето,но преди три дни умишлено я оставих и не съм опитвал да паля до днес.Преди малко като отидох да запаля пак същата работа,върти на умиране,но не пали.След 15 минути въртене и опити запали но звучеше като че ли е на един цилиндър и се тресеше цялата.Настъпих педала да я изфорсирам и чух някакво силно свирене отпред в или при двихателя.
А сега ми кажете какво става. :screwy :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Съб 17 апр 2010 16:32

Сега става, че отиваш на майстор. Иначе може тука да си гадаеме така до безкрай. Ако е въртяла на умирачка, а акумулатора е читав има вероятност стартера да си е заминал и затова да ти е издрънчал той. Например бендикса да е поизпуснал малко и да е зацепил зъбите накриво и да са се изпотрошили. Ако обаче акумулатора ти се е изтощил, то има голяма вероятност нещо да консумира доста ток и оттам да пада.

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Съб 17 апр 2010 17:04

dancing_niki написа:Сега става, че отиваш на майстор. Иначе може тука да си гадаеме така до безкрай. Ако е въртяла на умирачка, а акумулатора е читав има вероятност стартера да си е заминал и затова да ти е издрънчал той. Например бендикса да е поизпуснал малко и да е зацепил зъбите накриво и да са се изпотрошили. Ако обаче акумулатора ти се е изтощил, то има голяма вероятност нещо да консумира доста ток и оттам да пада.

Но колега тя не иска да запали и с бутане.Ако е стартер поне на ботане ще пали.Прави ми и впечатление,че като взема да я изфорсирвам отначало се замисля дали да се изфорсира за известно време.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Съб 17 апр 2010 23:54

dancing_niki написа:Сега става, че отиваш на майстор. Иначе може тука да си гадаеме така до безкрай. Ако е въртяла на умирачка, а акумулатора е читав има вероятност стартера да си е заминал и затова да ти е издрънчал той. Например бендикса да е поизпуснал малко и да е зацепил зъбите накриво и да са се изпотрошили. Ако обаче акумулатора ти се е изтощил, то има голяма вероятност нещо да консумира доста ток и оттам да пада.

Дрън дрън, не пиши като не разбираш, ше накараш човека да си разтуря стартера за нищо!!! Това да не е гайка или болт та да го "зацепиш" накриво, а ток консумира стартера щото 15 минути върти, то стартера да ти кажа с ток работи...
Колега, земи направи една диагностика, може датчик да те ебава

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Нед 18 апр 2010 0:02

Я малко да внимаваме с тона и да четеме по-задълбочено! Много добре написах, че е ПРИМЕРНО, а в първото ми изречение го пращам на майстор. Относно стартера... нека съм го работил това и макар и само за едно лято да се е случвало пред мен.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Нед 18 апр 2010 0:11

Какво се случи лятото - стартера се измести с десет градуса и зацепи накриво или как? Ако обясниш какво според теб значи да зацепят зъби "накриво" може и да се разбереме де :)
Нека съм го работил 18 години и още да го работя, а?!?

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Нед 18 апр 2010 0:20

Аз си го обяснявам че бендикса беше мърляв, незнам от какво и не дърпаше докрай. С помощта на голямата случайност само част от зъбите са влезнали в контакт с маховика и са се изяли. Или поне така изглеждаха като го отворихме. Има варянт и да се е бил заклинил и да е стоял постоянно зацепен и като му дадеш газ да не е можал да поеме оборотите. Поне това са ми спомените. Ако на някой не му е изгодно това което пиша да си намира майстор и да се оправят, на никой не съм длъжен да ме слуша и да изпълнява какво казвам!

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Нед 18 апр 2010 0:48

Колеги моля ви не се карайте заради мен.
Аз залагам,че проблема ми е от електрически характер,но съм страшно бос по тока.
Сега като се замисля,миналото лято си измих мотора с маркуча и имах същия проблем,но трая два дни.Това ме навежда на мисълта,че водата прави някакви мизерии с тока защото и мястото където затънах не беше нормален сняг а много мека киша.Като отворих капака тагава видях че беше мокър защото като съм въртял съм хвърлял по него.
Не мога само да си обясня защо като я оставя без да я паля повече от два дни тогава откача???

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 18 апр 2010 12:42

Вместо да те предаде днес, вдруги ден и след 5-6дена най-добре майстор(в истинския смисъл на думата). Парите, които си спестиш от майстор, ще отиват за обществен транспорт, проблема може и така да не се намери, може и да се намери като се сменят и някой други части и агрегати, здрави. Има и някакъв шанс да се реши проблема, но след ремонти, време и безвъзвратно похарчени пари за обществен транспорт. И щом след почти два месеца не е открит истинския проблем, значи едва ли е голям шанса да се получи трети вариант.

Съжалявам, че не мога да ти помогна по решаването на проблема и отговора ми не е по същество.
Надявам се да не звучи назидателно. Просто аз така си мисля.
Ти си решаваш в крайна сметка.

Върни се в “Passat”