Изпускателен колектор - решение?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
did0ni
Автомобил:
Двигател:

Изпускателен колектор - решение?

Мнениеот did0ni » Сря 07 апр 2010 19:27

Изпускателният колектор се оказа спукан - след демонтирането и монтирането на главата взе да чатка...И не е малка пукнатина даже май не една :D ...Да го заваря или да търся някъкъв тръбен с цел +2-3 коня(може и повече) тъй като вече ми е моднат всмукателният колектор и сами моднати клапаните и леглата им???Колата е Golf Mk3 1.6GT(AFT)
HELP!!!

Последна промяна от did0ni на Чет 08 апр 2010 18:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
did0ni
Автомобил:
Двигател:

Re: Изпускателен колектор - решение?

Мнениеот did0ni » Нед 11 апр 2010 18:29

:arrow:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 11 апр 2010 19:06

Кой ще ти го завари?Знаеш ли какво чудо е чугунената заварка:печеш колектора в пещ до 700 гр,заваряваш с постоянен ток и чугунен електрод на малки етапи,след това го изстиваш бавно,много бавно и то посипан с пясък.Като през това време нонстоп го почукваш нежно с чукче.Има и други методи ТУК ги знаят.Така че изхвърли желязото и търси друго.

Последна промяна от bobocamaro на Нед 11 апр 2010 19:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 11 апр 2010 19:15

Колектор от тоя мотор едва ли е над 20-30лв. Купи си втора ръка.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 12 апр 2010 3:10

Детска работа. :mrgreen:

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Чет 15 апр 2010 21:02

няма оправия колега аз това го патих нестава с заварка цепи се точно до нея ,
само смяна

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 16 апр 2010 16:56

Zlobomir написа:Детска работа. :mrgreen:

Много полезен съвет колега - браво! :applause:

По темата - 2ра ръка оригинален ще ти излезне по-евтин .
Другия тип не излиза никък евтино не забравяй и че може да го вземеш и да е правен с кофти тръби - да ръждяса и довиждане процедурата на ново.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пет 16 апр 2010 23:30

Не беше съвет, а лека критика (не съм привърженик на тунинг, който поставя мотора в риск!). Наистина след дъжд качулка в случая, но случаи много. Може би бързо остарях. :wink:

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Съб 17 апр 2010 2:19

Заглавие: Изпускателен колектор - решение?

Zlobomir написа:Не беше съвет, а лека критика (не съм привърженик на тунинг, който поставя мотора в риск!). Наистина след дъжд качулка в случая, но случаи много. Може би бързо остарях. :wink:

:)
Идеята е да си даваме смислени съвети.
Ако утре ти попадне един колектор от "тея яките - 30Ф на цилиндър (което е много)" а твоя е на гъз и цената му е приемлива 100% ще ти мине през акъла даже вместо да питаш може би ще се похвалиш, че го имаш монтиран;).
И няма да се изкефиш, че някой ти е казал, че имаш детско мислене сигурен съм :beer
А за рискът - да кажи си го "овреме" не след дъжда кчулка, нали си говориме истини тук или бъркам?
Аз лично проблем в тва да имаш як колектор освен цената за читав такъв не виждам.
Поздрави и :respect

Потребителски аватар
did0ni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот did0ni » Съб 17 апр 2010 7:52

Pavcho2 написа:Заглавие: Изпускателен колектор - решение?

Zlobomir написа:Не беше съвет, а лека критика (не съм привърженик на тунинг, който поставя мотора в риск!). Наистина след дъжд качулка в случая, но случаи много. Може би бързо остарях. :wink:

:)
Идеята е да си даваме смислени съвети.
Ако утре ти попадне един колектор от "тея яките - 30Ф на цилиндър (което е много)" а твоя е на гъз и цената му е приемлива 100% ще ти мине през акъла даже вместо да питаш може би ще се похвалиш, че го имаш монтиран;).
И няма да се изкефиш, че някой ти е казал, че имаш детско мислене сигурен съм :beer
А за рискът - да кажи си го "овреме" не след дъжда кчулка, нали си говориме истини тук или бъркам?
Аз лично проблем в тва да имаш як колектор освен цената за читав такъв не виждам.
Поздрави и :respect

Много си прав колега :да:

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 17 апр 2010 23:52

did0ni написа:Изпускателният колектор се оказа спукан - след демонтирането и монтирането на главата взе да чатка...И не е малка пукнатина даже май не една :D ...Да го заваря или да търся някъкъв тръбен с цел +2-3 коня(може и повече) тъй като вече ми е моднат всмукателният колектор и сами моднати клапаните и леглата им???Колата е Golf Mk3 1.6GT(AFT)
HELP!!!

Обаче не е само колекторът явно. Неговият е на "г*з" защото лично му го е зач*кал. :) За "2-3" коня, като без интервенции можеше да си кара дълго и щастливо. Не съм погледнал колегата на колко е години, и не е голяма зависимостта във възрастта, но не се притеснявам да си призная, навремето имах такъв период, макар че аз давах пари за козметика, и не толкова да поддържам колата си изправна. Дори търсех да купувам някакви тотално прогнили Лади за ~600 лв, разглеждах, но се спрях. :mrgreen: Сега колата ми е грозничка, но мога да разчитам на нея. Бих приел тунинговане, но само при втора кола, на която да може да се разчита за ежедневни нужди, да е постигнат определен стандарт (какъвто и аз не съм постигнал, по разни причини), тоест да си поръчва оригинални чаркове за тунинга, а не "тънкана", които да му изляват през носа. Убеден съм, че след смяна и на колектора, нещата ще се стабилизират, защото ВВ са здрави мотори, но струвало ли си е? Казвах същото с по едно изречение поне 2 пъти в други теми, преди този колектор.
Не искам да натрапвам мнение или да се конфронтирам с някого, особено по техническата страна на въпроса и дали кефът има цена, но ми се струва че представям една разумна гледна точка, при положение че обичам колата си. Извинявам се, ако някой е останал засегнат от израза "детска работа", аз ценя градивната критика дори поднесена с неуместен хумор. :beer

Потребителски аватар
did0ni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот did0ni » Нед 18 апр 2010 17:31

Zlobomir написа:
did0ni написа:Изпускателният колектор се оказа спукан - след демонтирането и монтирането на главата взе да чатка...И не е малка пукнатина даже май не една :D ...Да го заваря или да търся някъкъв тръбен с цел +2-3 коня(може и повече) тъй като вече ми е моднат всмукателният колектор и сами моднати клапаните и леглата им???Колата е Golf Mk3 1.6GT(AFT)
HELP!!!

Обаче не е само колекторът явно. Неговият е на "г*з" защото лично му го е зач*кал. :) За "2-3" коня, като без интервенции можеше да си кара дълго и щастливо. Не съм погледнал колегата на колко е години, и не е голяма зависимостта във възрастта, но не се притеснявам да си призная, навремето имах такъв период, макар че аз давах пари за козметика, и не толкова да поддържам колата си изправна. Дори търсех да купувам някакви тотално прогнили Лади за ~600 лв, разглеждах, но се спрях. :mrgreen: Сега колата ми е грозничка, но мога да разчитам на нея. Бих приел тунинговане, но само при втора кола, на която да може да се разчита за ежедневни нужди, да е постигнат определен стандарт (какъвто и аз не съм постигнал, по разни причини), тоест да си поръчва оригинални чаркове за тунинга, а не "тънкана", които да му изляват през носа. Убеден съм, че след смяна и на колектора, нещата ще се стабилизират, защото ВВ са здрави мотори, но струвало ли си е? Казвах същото с по едно изречение поне 2 пъти в други теми, преди този колектор.
Не искам да натрапвам мнение или да се конфронтирам с някого, особено по техническата страна на въпроса и дали кефът има цена, но ми се струва че представям една разумна гледна точка, при положение че обичам колата си. Извинявам се, ако някой е останал засегнат от израза "детска работа", аз ценя градивната критика дори поднесена с неуместен хумор. :beer

Доста зачестяват собственици на VW от типа "мене колата ми трябва само да ми води задника от точка A до точка Б" :| Хах, я кажи кое още ми е спукано :D 6-то чувство ли имаш :) Колега бъди по-ясен нещо се заплиташ в редовете...кви козметики кви 5 лева :screwy Ае ти добре ли си е човече ??? :horror:

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 19 апр 2010 2:08

Отговорено на Л. С.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”