Подмяна на документи

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Re: Подмяна на документи

Мнениеот неодачник » Сря 07 апр 2010 17:23

ако книжката е е истекла преди две години , може ли пак да се завери или трябва да се ходи на проверовачен изпит ? :cry: т. е с.т какъв давностен срок има самата книжка ? това засяга доста хора като например тези дето са в чужбина и не са се прибирали 2-3 години.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Сря 07 апр 2010 18:55

Днес висях от 10 сутринта до 17 часа(когато влезнах на гишето) за подмяна на лична карта,бърза поръчка,наистина самото обслужване отнема около 7-10 минути,но чакането и спирането,забиването на системата и многото неграмотни и полуграмотни Българи бават много :banghead: !!! инфото го има ни комютъра с данните -разпечатва се и се загражда ако всичко е ок,после снимка-на място и подпис на някаква дигитална машинка-малко неудобно :) но това е!Пръстов отпечатък е само за задграничен паспорт!Успех и дано не чакате много

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 08 апр 2010 15:29

iGolf написа:...после снимка-на място и подпис на ...

С други думи - не е необходимо представяне на снимки от фотостудио, така ли?
Книжките по същия начин ли стои въпроса, имаш ли представа?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 08 апр 2010 15:48

онзи ден минах да видя за какво иде реч, че ми е изтекъл паспорта

средната възраст на чакащите на опашката беше над 55 години ....
за къв им е тоз зор и правят навалици, свършиха ли им турските сериали или като се пооправи времето наизпълзяха да си правят сбирки и скандали по РПУтата ???
сите за америка ще летят ако ги питаш

много е прост тоз народ
много
все си мисля,че сме стигнали дъното на простотията, ама вече бодро копаме към недрата на планетата

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Чет 08 апр 2010 19:03

radotom написа:
iGolf написа:...после снимка-на място и подпис на ...

С други думи - не е необходимо представяне на снимки от фотостудио, така ли?
Книжките по същия начин ли стои въпроса, имаш ли представа?

Да,снимката на място,мен едно хубавко девойче ме снима,та 5-6 пъти дорде се Аресам :),и подписа- е не можах да го докарам на тя дигитална щуротия,та и исках един лист хартия да потренирам и... да я поогледам добре мадамата mhihi ..
....книжка не съм сменял още,но ако е изтекла май трябвало медицинско наново да се вади,и бързата поръчка не е за 3 дни а за 10,така че не чакайте да остане по малко от месец,уж плащаш за бърза поръчка а то било 10 дни,кахъреше се един човек и отиде да си иска парите обратно!

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 08 апр 2010 19:08

Я представителите на SIEMENS тука (те си знаят кои са) да разяснят кои индийски програматори се оакаха в тая афера... :041: mhihi

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 09 апр 2010 7:28

ChimeyJimmey написа:Я представителите на SIEMENS тука (те си знаят кои са) да разяснят кои индийски програматори се оакаха в тая афера... :041: mhihi

да кажат и колко комисионна дадоха на оня плужек михов дето сега се е покрил като насран манаф, иначе е пръв първен по медиите ?

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Пет 09 апр 2010 17:04

One написа:онзи ден минах да видя за какво иде реч, че ми е изтекъл паспорта

средната възраст на чакащите на опашката беше над 55 години ....
за къв им е тоз зор и правят навалици, свършиха ли им турските сериали или като се пооправи времето наизпълзяха да си правят сбирки и скандали по РПУтата ???
сите за америка ще летят ако ги питаш

много е прост тоз народ
много
все си мисля,че сме стигнали дъното на простотията, ама вече бодро копаме към недрата на планетата

ние сме малък , но много прост народ!!! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 09 апр 2010 18:47

iGolf написа:Да,снимката на място,...

Ъхъ! Днес бях до районното с идея да си сменям личната карта, така, че - и за в Пловдив се отнася - трябва само човек да си занесе туловището и старата ЛК, която се връща в момента на получаване на новата :lol: :lol:
Само дето в Майна-таун не става въпрос за висене от сутринта, та до вечерта...
Имаше едни униформени батковци на портала, дето държаха едни листи и от време на време се провикваха 237!.....238!..... 239!... :lol: :lol:
Оказа се, че това били номера от списъка на чакащите да влезнат...
Аз съм номер 654 и ме посъветваха да отида да погледнакъде-какво във вторник. mhihi mhihi

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Пет 09 апр 2010 20:08

с тия паспорти е бълхарска работа.
аз предвидливо си извадих преди 2 месеца, а не да чакам от новите, защото си знаех че ще стане някаква простотия както винаги става в бълхаристан :Mr Green Fun

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пон 12 апр 2010 18:55

9 часа чакане за подаване,1 час днес за получаване ;41,50лв и в крайна сметка грешка в изписване на адреса ми :screwy mhihi :banghead: :dummy: :horror: ,
Взимам си днес аз картата и тръгвам и вървейки се загледах с кво толкова е по различна от старата(която така и така изтича след броени дни-причина за помяната),установих че са ме пратили на 3я етаж mhihi ,върнах се да питам оная заспа на гишето,и тя :олее ами сега,трябвало наново да подам и да съм си платял-няма да стане.Надявам се да нямам кой знае какви ядове като са ме писали няколко етажа по надолу,но нямам време да подменям и да се разправям защото в понеделник напускам България за няколко месеца :beer -белким се оправи Сименса до наесен :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”