Rallye Golf

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: Golf Rallye

Мнениеот Ivailo » Чет 08 апр 2010 13:53

Ралито определено има късмет, че е попаднало във вашите ръце.
Страхотно е, поздравления!

и..
Tishku написа:Голямо ТУРБО, Голям МОТОР..... г60 е за жени! :Mr Green Fun :Mr Green Fun
Колата го заслужавааааааа

Както казва един виден админ
АБЕ ДАЙ МУ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 08 апр 2010 15:32

Всичко що ти е попаднало в ръцете,се получава повече от уникално :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Чет 08 апр 2010 17:34

Тази тема е точно противоположна на темата за Road Runner. :bowdown

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Чет 08 апр 2010 19:15

Немога да отговоря на всеки лично , но искам да Ви благодаря на всички за прекрасните мнения , радостно е когато се вижда, че труда се оценява :idea: :beer :да: Ще продължа с коментарите придружени със снимки утре. Снимките са качени в сайта от първия пост , има още какво да се види :да:

SpeeDLine1 написа:Искам да те попитам от къде си намери задните прозорци и ми и интересно каква е цената им и заводски ли се монтират доколкото знам са ужасно редки :?

Прозорците са HAPPICH . Доста са редки и трудни за намиране .
намират се по ибей :lol: :|

PeshoVW написа:
martineli написа:въпрос:
как става червения кант на таблото ако не е оргинален разбира се?.....

И аз се интересувам от канта както колегата.

Канта с който беше колата на изложението е правен фолио което си купих от магазин за рекламни фолиа и материали . С помощна на пистолет за горещ въздух за 15мин се прави . Единственото което ви трябва е да не сте нервни защото е много пипкаво и направо може да те изкара извън контрол :lol: Намерил съм си оригинален кант, но още не е монтиран . Ще пробвам друг варянт за червен кант и ако е успешен ще го постна стъпка по стъпка .

martineli написа:...и дръжките на вратите афтърмарктски ли са или си ги има на определн модел на порш(и кой е той)?

Дръжките са оригинална porsche част . Монтират се на някой 944ки . Винаги са черни, но голфаджиите си ги полираме :lol: Механизма НЕ пасва но с преправяне всичко си идва на мястото .

Tishku написа:Голямо ТУРБО, Голям МОТОР..... г60 е за жени! :Mr Green Fun :Mr Green Fun

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Последна промяна от alpine на Съб 10 апр 2010 17:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Чет 08 апр 2010 20:45

Прекланям се пред труда и ентусиазма ти... :bowdown :bowdown

Невероятен автомобил !

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Чет 08 апр 2010 21:20

Уникално рали. :bowdown

Потребителски аватар
Lubo 85
Автомобил: vw golf MK3
Двигател: AFT 1996

Мнениеот Lubo 85 » Чет 08 апр 2010 22:16

Уникат,друго не може да се каже :bowdown :bowdown :bowdown
п.п Тва Варненци сте големи манияци

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Пет 09 апр 2010 17:50

luben.ivanov359 написа:Уникат,друго не може да се каже :bowdown :bowdown :bowdown
п.п Тва Варненци сте големи манияци

Маняците ги има навсякъде проблема е че парите нещо ни липсват

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Пет 09 апр 2010 18:20

napster написа:

Богат град сме . :D

Честито за колата . Да я караш със здраве - ако можеш по нашите улици . :D

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Контакти:

Мнениеот alpine » Пет 09 апр 2010 20:02

Една "екстра" която ми липсваше доста на мк2-ката :lol: Sледва тапициране с изкуствена кожа или подготовка и черна структора отгоре ... Не съм решил още .
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Изолацията на купето ... Врати и задни панели са налепени изцяло с изолация на битумна основа. Продава се на руло и се лепи с пистолет за горещ въздух . Подобна е на тази която се ползва оригинално по колите но в повечето случаи от нея са слагали само в средата на панелите с цел да се намалят вибрациите. Е моите врати и панели са налепени изцяло. Вратите са минати както външната страна така и вътрешната.
Снабдихме се с микропорестта гума 5мм. С нея облепих задната част на корите и външната част на вратите и задните панели. Микропоресттата гума се лепи с боди 999 което дори само по себе си спомага за изолацията. След монтажа на корите самата врата става като кутия и навсякъде има поставен материал и няма сантиметър ламарина който да се вижда. След всички тези процедури мога да кажа че затварянето е коренно различно. Още не съм монтирал замислените колони в вратите , но очаквам и че така направените "кутии" ще свирят добре .
Операцията вече е направена на доста коли и .... работи :да:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Отново ден за боядисване :lol:
Изображение
Изображение

Аз осигурих дигитални табла и всичко необходимо за подкарването им , а Траян (Desktar) ги върза повече от добре :bowdown Всичко бачка освен датчика за външната температура който просто не е монтиран на колата все още .

Изображение

Мотора в процес на работа ...
Изображение
Изображение
Изображение

Ето и цаката на фаровете :lol: Добър тест за нерви :lol: Съвсем неволно и глупаво счупих един рали фар преди да го монтирам на колата . Сложих други на колата, но не ми даваше мира и се реших да ги отворя , разбира се поемайки огромния риск да счупя още един ... :Mr Green Fun :Mr Green Fun Е мисля че си струваше риска .
Изображение
Изображение

Спирачките :
312х25мм VAG дискове . Ет-то на диска е отлично за моите цели , дисковете са на приемлива цена . 4 Бутални Brembo апарати . Оригинално апаратите се ползват на подобен диаметър дискове но самия диск има по малка работна площ от тези които съм сложил за това остава едно разстояние което не се ползва в момента но разбира се това не е проблем . Когато започнах да ги слагам ми беше за първи път и незнаех някой важни моменти, но Paco ме светна че важното при изработването на адапторите е да се позиционира апарата така, че накладката да не търка ръба на диска защото не е добре за самия диск !
Ето ги и апаратите боядисани и почти готови за монтаж .

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

След като посвършихме работата с изолацията и двигателния отсек , инсталацията на колата , започнахме да редим интериора .
Разлика в планките на дигитално и стрелково табло има и то в двете планки !

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Барчето .... Доста хора ме питаха за него кое как ... ето го и него :
Оригинално VOTEX барче е . Понеже колата е синхро и тунела е по висок нейното си барче по различно от на обикновените двойки :arrow: неможеше Votex барчето да се монтира както се монтира в двойките с предно предаване и се наложи да се реже :Mr Green Fun Votex-a не е докоснат с флекса и след нашата намеса си заспа на мястото и дори застана според мен по добре от колкото е замислено оригинално , с този наклон който се създаде :Mr Green Fun
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Снимките надолу са едва 2дни преди VW FEST-a :lol:

По напред споменатите отварящи се задни прозорци - Happich . Твърдо бях решен че такива прозорци ще бъдат поставени на ралито . Проверих в фирма която прави предни прозорци по поръчка и форма по желание на клиента - отказаха ми , немогат да направят дупките . Оригиналните прозорци на голфовете също не стават да се дупчат - калени са а и са по малки от нужното с по 1см на страна ...
Изображение

Готови за монтаж .
Изображение

Вътре почна да придобива вид лека по лека ... Cd-то е Porsche Becker отлично качество на звука а и дизайна му се връзва перфектно с двойката . Първо го монтирах горе на оригиналното си място , но проблем ... направено е да се монтира ниско в porsche-то в противен случаи дисплея му не се чете :lol: Преместих го долу над пепелника и застана още по добре . Горе се сложи оригинално капаче vw .
Малко юби намеса - топка , ръчна с червен бутон , червени колани се вписаха перфектно в цялата картинка 8)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от alpine на Съб 10 апр 2010 18:35, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пет 09 апр 2010 20:11

Колко много труд за една кола, но накрая като стане, и се радваш повече от колкото да си купиш нова, защото знаеш че всеки елемент е минал през твоята призма.

Евала братле, пожелавам ти гоУем гараж за колите ти

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 09 апр 2010 20:27

Пешо поздравления за колата :bowdown :bowdown :bowdown Всичко по нея е направено и обмислено до най малката частица и детайл,няма елемент на който да не е обърнато 100%-во внимание.Знаеш кое и как да го направиш и това си личи. :да: Радвам се че сме приятели и бях макар и малка част от този невероятен проект. :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
bandidko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bandidko1 » Пет 09 апр 2010 20:36

Брат отново искара един страхотен автомобил, и отново безупречен
yms написа:
napster написа:

Богат град сме . :D

Честито за колата . Да я караш със здраве - ако можеш по нашите улици . :D

:beer

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Контакти:

Мнениеот alpine » Съб 10 апр 2010 21:14

Така дойде време за VW FEST-a в Inter Expo Centre . Интересното е че колата щеше да бъде там за втори път ... на първия или втория автомобилен салон който се организира в IEC видях ралито за първи път, беше рекламна кола на JBL , а това става преди достааа годинки .

Тръгнахме за София .... без гърне :lol: Плана беше да го сложим преди да се почне генерацията на Волен .
Сашо ми подари страхотно гърне за което много му благодаря :beer Класическите ГТИ накрайници и гърне от синхро 8) Отново заедно с Роската гърнето застана супер .

Изображение
Изображение
Изображение

Тук вече пренощувал в сервиза на Станислав в София е готов да бъде измит и вкаран в залата ...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

На път към залата ...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Вътре Краси и другите снимащи се справиха повече от отлично 8) Ето някой снимки ...

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

:Mr Green Fun
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

:Mr Green Fun
Изображение

Ами това е в общи линии снимковия материал който на бързо представя колата по пътя от началото до сега .
Който се интересува от нещо да пита , ще се радвам да бъда полезен :да:

zig-zag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zig-zag » Съб 10 апр 2010 21:34

Мьлча.Какво да кажа?Свалям ти шапка минимум 30 пьти.Много високо ниво.

Върни се в “Оптичен тунинг”