помощ за закупуванв на пасат б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
grelly
Автомобил:
Двигател:

Re: помощ за закупуванв на пасат б5

Мнениеот grelly » Съб 10 апр 2010 9:14

обслужването , застраховките и регистрацията са задължителни независимо дали си купиш колата от България(нов внос , ако не е нов внос си слагаш таралеж в гащите , понеже е карана по нашите пътища , с нашия бензин :banghead: ) или от чужбина. затова не съм споменал нищо за тях. разликата е единствено в това което съм споменал , а именно бензин , транзитни номера , билет, винетки за пътя.но можеш да го приемеш като екскурзия примерно :)) :012:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 10 апр 2010 12:26

Седана е 90 коньов,то се вижда по двигателя,комбито е АФН, аз карам такъв и съм много доволен.Това,че е от Италия и ще е кошник не излезе истина,за пореден път се потвърждава това,че не е важно от къде е,а кой е бил преди теб.Качваш се и караш,взимаш някой който разбира от дизели,макар,че мина идеалното време за купуване на дизел,ама ако ти хареса взимай.Имай в предвид,че 7-800 лв не ти мърдат само за масла ролки и ремъци,отделно ако има някой носач заминал.И гледай климатика/троника да работи,че и там една букса е 80-90 лв и са си все едни красиви суми.... Успех

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 10 апр 2010 17:07

Не знам защо повечето хора си мислят, че щом вземат кола от чужбина са много на далавера.
Така или иначе тия коли ги пънат по магистралите с 200км...
Дори и да е карана в България, ако е обслужвана добре не мисля, че е голяма грешка.
Предпочитам да си купя кола от горубляне, от колкото турците и руснаците в Германия да ме финтират...

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 10 апр 2010 17:20

AmW написа:...
Дори и да е карана в България, ако е обслужвана добре ...

E, как може да си сигурен, че "е обслужвана добре", като тука всичко е "мѝжи, да те лáжем", бре?!
Ментé масло, ментé бензин, ментé нафта, ментé части, ментé гуми, ментé МАЙСТОРИ, ментé собственици, които и те гледат да минат метър, ако изобщо им е и ясно за какво иде реч в един автомобил... :015:

AmW написа:Предпочитам да си купя кола от горубляне ...
Без коментар! Изображение

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 10 апр 2010 17:40

Еми не можеш да си сигурен.
Моята кола е от горубляне внос от Италия...
Доволен съм от колата. Много време ми отне избирането, но не съжалявам.
А от Дупница по добре ли е? mhihi

п.п. А и предпочитам да обикалям из България, от колкото из цяла Германия и Белгия.
Обикалях... видях същите кошници като и тук, само, че се скапах от път...

Потребителски аватар
grelly
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grelly » Нед 11 апр 2010 2:42

още в първата си публикация писах , че е въпрос на приоритет и желание. всеки е свободен да си дава парите където иска, поне това право имаме сега. аз лично съм за чужбина. две коли съм си купувал и съм доволен. работата не е да тръгнеш неподготвен към европа и да обикаляш автокъщи на руснаци и турци както казваш наляво - надясно , а да си намериш кола по интернет например , да се обадиш на човека да ти я резервира и отиваш.ако имаш човек на място още по-добре, както аз имах приятел в холандия.начини има колкото искаш , само желание да имаш. това което знам със сигурност е , че най-малко за същите пари , за които бих си купил кола в БГ, в чужбина ще си взема много по- хубава ,с повече екстри (давам за пример моята , 18ки , ксенон - не фабрично!! ).а и в крайна сметка всяко удоволствие се заплаща . като искаш да караш по-хубава и по-различна кола ще си дадеш малко зор , ще потърсиш , ще се поразходиш. а и не виждам кое му е лошото да се разходиш с кола с приятели из европа и междувременно да си търсиш кола.цял живот в тая гнус ли ще стоиш без да мръднеш.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 11 апр 2010 11:24

Виж сега, аз не съм против. Просто казах какво е моето мнение.
Аз съм се разхождал доста извън България (предполагам това имаш предвид под гнус.... :sly ), а и ако ти се разхожда има екскурзии на сам на там.
И да бяхме се разбрали с 10 човека, бяхме говорили по телефона и колите ни чакаха.
Да но като отидеш не е това което е на снимките...
Пък камо ли да капарираш нещо по снимка само.
Ако смяташ, че си голям късметлия и, че хубава кола за теб е да има 18ки джанти и ксенон (нефабричен) то тогава отваряй мобиле.де и капарираи.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 11 апр 2010 12:45

Колега стига с тия бели и сиви автомобил. Знаеш ли колко лесно се подържат чисти отвън?
ДО сега съм имал две бели(бях ги взел защото са по-евтини). Сега вече като не карам бяла ми е доста по-лесно. Макар в града ми 40% от улиците да са 40% разкопани.

Потребителски аватар
grelly
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grelly » Нед 11 апр 2010 19:02

AmW написа:Виж сега, аз не съм против. Просто казах какво е моето мнение.
Аз съм се разхождал доста извън България (предполагам това имаш предвид под гнус.... :sly ), а и ако ти се разхожда има екскурзии на сам на там.
И да бяхме се разбрали с 10 човека, бяхме говорили по телефона и колите ни чакаха.
Да но като отидеш не е това което е на снимките...
Пък камо ли да капарираш нещо по снимка само.
Ако смяташ, че си голям късметлия и, че хубава кола за теб е да има 18ки джанти и ксенон (нефабричен) то тогава отваряй мобиле.де и капарираи.

прав си и за гнуста и за екскурзията и за капарото и снимките.естествено всеки има право на избор , както и свободно да изкава мнението си.
не знам от коя година слагат фабричен ксенон и дали на 4-ката въобще има такъв , затова го написах.исках да подчертая че предния собственик се е грижил за колата както за това как изглежда отвън , така и за двигателя.аз никога не съм капарирал насляпо.как ще пратя пари някакъв непознат?!!!!! само че може да се разберете да изчака примерно три дни.мен ме изчака близо десет.но аз имам приятел в холандия който се погрижи за огледа и тн.

p.s. дай ми дефиниция на понятието "хубава кола" според теб(примерно да е около '98г , без тунинг , заводски двигател)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 11 апр 2010 19:19

Понятието тунинг за мен няма нищо общо с хубава кола (в България е доста изкривено понятие, а и не съм фен на тунинговани коли)
Нито алуминиеви джанти или нов или стар волан.
За мен важното в една кола е да е технически изправна, както от към ходова част така и от към двигател.
Интериор и екстериор да са в добро състояние, тоест да няма дупки по седалките, протрито навсякъде, да не са се изпекли уплътненията около стъклата.
Съответно трябва да ми допада и цената.
Отне ми около седмица и нещо - две в обикаляне от сутрин до към 18-19 часа, но си намерих кола (без тунинг) на която за 3 години и около 140к км съм сменил няколко носача една брава, каре и перката на парното (може и да има още нещо но не помня).
98ма афн е колата, снимки има в гаража.
п.п. Тунинга - джанти и ксенон ми струваше 240 паунда.

Потребителски аватар
grelly
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grelly » Пон 12 апр 2010 1:06

[quote="AmW"]Понятието тунинг за мен няма нищо общо с хубава кола (в България е доста изкривено понятие, а и не съм фен на тунинговани коли)
Нито алуминиеви джанти или нов или стар волан.
За мен важното в една кола е да е технически изправна, както от към ходова част така и от към двигател.
Интериор и екстериор да са в добро състояние, тоест да няма дупки по седалките, протрито навсякъде, да не са се изпекли уплътненията около стъклата.
Съответно трябва да ми допада и цената.
Отне ми около седмица и нещо - две в обикаляне от сутрин до към 18-19 часа, но си намерих кола (без тунинг) на която за 3 години и около 140к км съм сменил няколко носача една брава, каре и перката на парното (може и да има още нещо но не помня).
98ма афн е колата, снимки има в гаража.
п.п. Тунинга - джанти и ксенон ми струваше 24

гледай сега , за всеки е важно , даже най-важното една кола да е технически изправна както от към ходова част така и от към двигател.цената също е основен фактор за всеки. но малко са тези които ти виждат интериора или усещат мощта на двигателя ти.всеки обаче вижда екстериора.пасати има хиляди , които никой не забелязва.ако имаш хубава джанта обаче всичко се променя. не е тайна за никого , че едни хубави джанти отварят колата максимално. и ти много добре го знаеш щом си вложил 200 паунда за джанти.
както и да е ,направихме тука ебахти тъпия спор. :horror:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 12 апр 2010 10:53

Явно вижданията ни са прекалено различни.
По принцип на мен не ми пука за екстериора. Важното е на мен да ми е комфортно и удобно.
Тва кой кво вижда и мисли за колата ми не е важно за мен.
Джантите са 180паунда с гумите.

Потребителски аватар
sweetboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetboy » Пон 12 апр 2010 15:53

колеги наистина това да купиш кола от българия или от чужбина въобще ама въобще не е гаранция още повече, че ако не си ориентиран къде отиваш и какво си търсиш може да ти струва много много пари, време и усилие, според мен въпроса е да не бързаш и да изчакаш удобния момент за колата която ти допада и ще ти е кеф да я караш. Аз скоро си купих пасата сп AFN мотор, вариант, от който поне за момента съм много доволен и смея да твърдя че покрива изцяло моите очакваия, но за това обиколих почти цяла югоизточна б-я и възможно всички интернет търсачки за автомобили но мойта си я намерих в Сливен, където най-малко очаквах, но важното е да знаеш какво искаш и какво търсиш. Аз съм човек който държи както за екстериор но още повече на интериор и техническо състояние и затова се спрях на рекаро салон, задължително трилъчовия волан, климатроник, доброто осветление, комби, светло сив, а в повече получих и 15 цолови лети джанти, подгряване на седалки и много добър и запазен външен вид а и забравих да подчертая и автоматичната скоростна кутия на устройващата според мен цена 6200лв. успех на колегите!...

Потребителски аватар
grelly
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grelly » Вто 13 апр 2010 14:59

аз пък мисля че не са ни толкова различни вижданията, просто се заяждаш нещо.
вадиш думите от контекста и си пишеш квото ти изнася.
питам те , къде съм казал аз , че не държа на удобството и комфорта , а само на това как изглежда отвън. споделих , че това е плюс. има снимки в гаража ,виж какво си взех за 6500 от чужбина преди година и половина, аз мога да ти кажа кво можех да си купя тогава за тия пари.- нищо!!!бях научил пасатите 4ки в бг сайтовете на изуст, и бях обиколил североизточна БГ.и тогава бяха по-скъпи имай предвид.има климатроник , пълен ел.пакет , и т.н. какви повече удобства искаш за тези пари. твоята да няма перка и крила и да излита?или е амфибия?! какви удобства повече искаш да има една кола от тоя клас '98?!!!и моля те не ми казвай , че въобще , ама никак не ти пукало за външния вид.айде моля ти се!!!
кво ли ти се обяснявам въобще?!!...
пп 180 паунда с гумите -добре. ако става въпрос и по-тънко си можел да минеш.
вввввввввввввъпрос : какво трябваше да му кажа на човека, след като иска да ми я продаде с такива джанти? да си ги свали и да ми сложи железни ли?!!да му върна джанти за 1000-1500 лева при положение че ми идват като подарък !!! ха-ха

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 13 апр 2010 15:48

grelly написа:но малко са тези които ти виждат интериора или усещат мощта на двигателя ти.:horror:

Нищо не вадя от контекста.
Просто ме срази с това... трябва ли някой освен мен да усеща мощността на двигателя ми или да вижда интериора?
Аз плащам за колата, аз се возя. Казах ти за мен какви са приоритетите при купуване на кола.
Сподели като го взе този прословут пасат за 6500лв от чужбина колко ти струва с докарването, облужването, регистрацията, каското и ГО-то.
Не съм казал, че не ми пука за външния вид, а, че не ме интересува както мислят другите за външния вид на колата ми... капиш
Тапо е да си избираш колата по това как изглежда... за да го виждат другите.

п.п. Намери ми оригинални джанти от А3(без забележки) с гуми кумхо с 7мм грайфер за 360лв и ще ги купя и ще ти ги подаря.
На въпроса няма да ти отговарям...

Върни се в “Passat”