проблем скоростна кутия
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
проблем скоростна кутия
здравейте имам проблем с скоростна кутия която взимах от колега от форума проблема е следния при завиване на дясно се чува много странен звук нещо като старжене все едно ми упира гумата в купето след преглед под колата всичко си е нормално възможно ли е да се ме прецакали с кутията и да има проблем в дефиренцияла защото не виждам какво друго може да е и незнам какво да правя
Последна промяна от cecg на Пон 26 апр 2010 6:38, променено общо 2 пъти.
Re: скорости
Има ли следи по гумата? Ако да, какви?
Провери си стягането на карето...
Шумът има ли го при вдигната предница и въртене на колелата? Пак опитай с ляв-десен волан.
И винаги е възможно да са те прецакали, но ми се иска да вярвам, че никой тук няма да го направи умишлено!
Провери си стягането на карето...
Шумът има ли го при вдигната предница и въртене на колелата? Пак опитай с ляв-десен волан.
И винаги е възможно да са те прецакали, но ми се иска да вярвам, че никой тук няма да го направи умишлено!
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
следи няма никъде колега вдигнахме цялата предница на колата обаче звука го нямаше явно се получава когато колата е натоварена в смисал на асвалта
Ми намери си един хубав наклон с десен завой и спусни по инерция, без да си на скорост. Ще покаже дали е кутията.
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
направих тест значи когато е на скорост го прави това или навит десен волан и полусъединител
Щом няма следи по гумата, може нещо да се намества след сглобяването, макар че няма логика волана да влияе. Или шумът ще изчезне, или нещо ще се счупи. Карай по-леко до настъпване на някое от събитията или поискай безплатна диагностика в сервиза, където е правен ремонта. 
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем скоростна кутия
и каква е логиката дали е освободена или не нали в завои диференцяла винаги се върти независимо от това дали е на скорот или не?Отиди в някои сервиз да си кажат мнението преди да си свалил кутията.
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
когато е на скорост не е ли натоварен повече дефе. другото което е че я дигахме на подемник и нищо никакъв шум после на пътя пак почна да старже
Провери полуоската и каретата и, възможно е дори нови карета да издават такъв шум, имаше подобен случай.
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
готово проблема решен след доста лутяния източихме маслото от скоростите и воаля масло на 300км е станало на бронз и така вече е сигурно на 100% че е дифер.Все пак благодаря зя съветите и на колегата от които я взех

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Kлега като извадиш чашите на полуоските има една разцепена бронзова шаиба наи вероятно е станала на парчета...пробваи да я смениш и виш ште се оправи ли.И чак тогава я сваляи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”