Как се сменя крушка халоген Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Как се сменя крушка халоген Голф 4

Мнениеот yeti123 » Съб 10 апр 2010 11:15

Здравейте,
Изгоря десния халоген и сега за първи път трябва да сменя крушка на халогена на Голф 4. Само не мога да разбера как да ги сменя. Трябва ли самия фар да го махна (което и пробвах и не разбрах как да го извадя), или има и други чалъми.
Ще съм благодарен на всеки за помощта.

Поздрави,

ScorpiAS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как се сменя крушка халоген Голф 4

Мнениеот ScorpiAS » Съб 10 апр 2010 11:43

Не се сваля фара.Достъпа до крушките е от към двигателя,но е доста тясно.Има капак който се сваля и крушката е на щипки.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Нед 11 апр 2010 11:21

Така е, както ти е писал колегата, за да свалиш фара, трябва първо да сваляш предната броня, което си е по-голямо усложнение. Принципно са доста неудобни за смяна на крушки фаровете на четворките, но като знаеш как да действаш, с известни усилия става работата. Махаш капака, той се държи на една скоба, която се избутва настрани; вътре самата крушка се държи на щипки, които са доста кекави, така че внимателно с тях, и като ги разкачиш, сменяш крушката и по обратния ред. Ето ти и един линк, за съжаление е за ляв фар, но мисля, че ще получиш от снимките представа за какво иде реч: http://laudeman.com/volkswagen/golf_headlight.html
успех! :arrow:

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 11 апр 2010 16:15

захващането на крушката със скобичката може да видиш на огледалце защото ще работиш само на напипване ако са ти малки лапичките де

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 11 апр 2010 21:06

Крушките по фаровете се сменят трудно. До сега няколко пъти пробвам, и все завършвам смяната в сервиз. Ако са ти малки ръчичките, ще успееш навярно, но аз поне не мога да си навра лапите и да ръчкам там. А свалянето на фара се предшества от сваляне на предната броня.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 12 апр 2010 2:38

Същото съм чувал и за Пежо Партнер. Според мен е недопустимо и опасно, та крушка се случва и на път да изгори! Някой не е ли мислил за побългаряване някакво? :) При мен да кажем едната клема отзад на крушката (дясна) е от Москвич 408/412, просто се обръща маншона. Не защото нямаше нова ВВ, а защото трябваше да се съединяват кабели. Докато при Москвич се навиват като лустър-клема, няма спайки и спойки.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”