Да докладваме ли хазяина на данъчните или не?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Да докладваме ли хазяина на данъчните или не?

Да
49
40%
Не
33
27%
Мама и тати ми купиха панелка.
7
6%
У студенски град живея.
2
2%
Не ме брига.
30
25%

Общо гласове: 121
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: Да докладваме ли хазяина на данъчните или не?

Мнениеот Един » Пон 12 апр 2010 23:37

А какво пречи да се спазариш за по-нисък наем със заплаха, че иначе ще ги докладваш :)
Или пък да ги докладваш с по-голяма от реалната стойност (ако смяташ да сменяш квартирата).

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 12 апр 2010 23:58

petko5 написа:Не се ежи толкова.....още не си намерил майстора...и ти пожелавам да не го намериш :wink:
Така мога да те завлека за един месец, че и депозита който съм ти дал, едва ли ще оправи едва 5% от това което ще ти причина...."пъ тогава гони Михаля" ако щеш :wink:

И какво ще завлечеш?
Ще изнесеш тока в чужбина? Или ще излееш парното през прозореца? Ще набримчиш телефон на поста който нямаш? Може би няма да си платиш кабелната която сам си си прекарал? Да не би да разковеш дограмата или ще накладеш огън на сред хола? :applause:

И защо мислиш, че в тая ситуация аз стоя и чакам да ме вкараш вътре?
Защо мислиш, че в тоя шибано малък свят няма да се срещнем пак?
Защо мислиш, че не ми се е случвало да се занимавам с подобен полуидиот преди?

Живей с мисълта, че можеш да вътриш някого просто ей така пък да не стане после кой камилата и кой камиларя :kissy:

Потребителски аватар
georgihege
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgihege » Вто 13 апр 2010 0:02

Акция
Предай хазяйката
Данъчни пуснаха горещ телефон за скрити наеми

Дойде часът да отмъстим на алчните хазяи.
Данъчните пуснаха горещ телефон, на който всеки може да натопи собственици на имоти за укрити налози от наеми. Обажданията до 0700 18 700 са на цената на градски разговор от цялата страна. Участниците в акцията "Предай хазяина" може да пратят и имейл на адреса infocenter@nra.bg. Приемат се сигнали за укрити доходи от наем на магазини и жилища. Анонимки обаче няма да се проверяват, предупредиха от Националната агенция по приходите. Оттам гарантират, че няма да разкриват на никого авторите на сигналите. Копия от договори за наем или документи за платените суми са добре дошли за бирниците.
В момента масово студенти и гурбетчии дават пари на ръка, които изобщо не се декларират от собствениците.
стандарт

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Вто 13 апр 2010 0:05

Подкрепям :да:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 13 апр 2010 0:06

AmW написа:Но това дали аз си плащам или какви доходи имам и от къде, не е работа на някой плевенчанин който си плаща данъците, застраховките на колата и всичко в друг град а живее в София.

Айде сега помисли какво требе да каже един германец, като види сите БГ коли , които си църкат и пъркат тука в немско под път и над път...Що? Ми щото пестят от данък и застраховка. Същото е "другоселци-тарикати" mhihi ...

Данъци трябва да се плащат , а вече кой какви привилегии и облекчения ползва по един или друг критерии е друга работа

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 13 апр 2010 0:10

groznika написа:
petko5 написа:Не се ежи толкова.....още не си намерил майстора...и ти пожелавам да не го намериш :wink:
Така мога да те завлека за един месец, че и депозита който съм ти дал, едва ли ще оправи едва 5% от това което ще ти причина...."пъ тогава гони Михаля" ако щеш :wink:

И какво ще завлечеш?
Ще изнесеш тока в чужбина? Или ще излееш парното през прозореца? Ще набримчиш телефон на поста който нямаш? Може би няма да си платиш кабелната която сам си си прекарал? Да не би да разковеш дограмата или ще накладеш огън на сред хола? :applause:

И защо мислиш, че в тая ситуация аз стоя и чакам да ме вкараш вътре?
Защо мислиш, че в тоя шибано малък свят няма да се срещнем пак?
Защо мислиш, че не ми се е случвало да се занимавам с подобен полуидиот преди?

Живей с мисълта, че можеш да вътриш някого просто ей така пък да не стане после кой камилата и кой камиларя :kissy:

Аз не се страхувам...ти се страхуваш....страха е винаги във вас-наемодателите и той доминира за съжаление :wink: ...пожелавам ти да не попадаш на кретени-идиоти :beer

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 13 апр 2010 8:08

Поредната Андрешковска работа... Абе хора, не разбрахте ли, че за да има пари в тази държава, данъците ТРЯБВА да се плащат. Ако искаме да сме Европейци, да се държим като такива, както помежду си, така и към държавата. Въпросът е принципен, не е дали на колегата А ще му е гадно да плаща данък, или колегата Б ще остане без квартира (което пък е страшна заплаха, просто не знам, скоро очаквам, ако стане това да се плаща данък за наеми да останат всички помещения празни ;-) ).

Кенеди беше казал навремето - не питай какво държавата е направила за теб а ти какво си направил за нея. Най-малкото, което всеки може да направи е да е коректен платец. Сега ние само ревем как данъци имало (има ги навсякъде, и са много по-тежки от тук), как пътищата са лоши (да де ама парите за да станат хубави трябва да дойдат от нейде), как все нещо ни пречи...

Абе българска работа (който не знае какво значи, да пита познат чужденец или българин в чужбина)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 13 апр 2010 8:16

закона казва, че трябва да се декларира и да се плаща
няма ли закон идва хаос
отнякъде трябва да се почне
твърдо за

п.с. не съм под наем :mrgreen:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 13 апр 2010 8:53

mladvampirTDI написа:.........

Подкрепям напълно и искам да добавя нещо:

Ако се спрат и всички течове в държавата + ние започнем да плащаме каквото дължим, може би има някакви шансове да сме една идея повече европейци...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 13 апр 2010 9:37

и как точно ще стане "топенето", какви са необходимите документи, какво значи сигнала да не е анонимен, някой има ли представа :)

договорър за наем трябва ли да е заверен нотариално, за да служи като доказателство ?
какви квитанции трябва да притежава наемателя, с които да докаже, че е плащал наем, защото без плащане - няма приходи, без приходи - няма данъци ?
по закон трябва ли да е адресно регистриран на адреса, на който пребивава, , да фигурира в домовата книга и тн, ако после наемодателя пусне насрещен сигнал, за нерегиситрран временно пребиваващ - какви са глобите ?

Нека има закони, които да се спазват, но да топиш някой, при положение, че самия ти не си изряден си е чист донос и точно "я не сакам на мен да ми добре, а на Вуте да му е зле". Това важи сигурно за 95% от наемателите. Същото важи и за 100% от управляващите, докато усвояват/крадат като изоглавени, хората няма да искат да си плащат. Да построят една магистрала както трябва - повече хора ще си плащат такси винетки и тн. Същото е и с наемите, ако платя данъка ще ми бъде ли по-чисто - не, но ще покрия дупката от кражбите на някои от общината.
Така че, криза е, с малко медиен шум и 5 човека да се уплашат и самообявят пак е далавера :)

а тия, които имат проблеми с наемодателите, не е това начина да им го върнете, има и други квартири.

не съм нито наемател, нито наемодател, просто страничен наблюдател :)

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Вто 13 апр 2010 10:11

Трябва да има строги закони и да се следи за спазването им. Иначе всички виждаме до какво води анархията, в която се намираме от 20 години. Данъците са за всички и трябва да се плащат.

Не съм наемодател/наемател.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 13 апр 2010 10:57

:roll: Мама и Тате ми купиха панелка :roll: и принципно не ме брига :roll: Ама поне съм балама и си плащам като поп с удоволствие бих докладвал всеки, който се пробва да ме цака или видно цака държавата за нещо за, което аз си плащам.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 13 апр 2010 11:36

Определено ще се затегнат нещата и в този сектор... Аз преди години като съм живял в Германия, за да ме пусне швабата в апартамента му изсипах една торба пари, провери ме в полицията, подсигури се с железни договори, и тн. 1200 ДМ отделно му дадох като "Kaution", нещо като гаранция за евентуални повреди при ползване на жилището. Познайте дали си ги взех всичките при напускане на жилището. Та мисълта ми е че в Европа гледат на такава сделка доста сериозно, все едно покупко-продажба и всичко си е регламентирано...

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 13 апр 2010 12:30

Uneek написа:Определено ще се затегнат нещата и в този сектор... Аз преди години като съм живял в Германия, за да ме пусне швабата в апартамента му изсипах една торба пари, провери ме в полицията, подсигури се с железни договори, и тн. 1200 ДМ отделно му дадох като "Kaution", нещо като гаранция за евентуални повреди при ползване на жилището. Познайте дали си ги взех всичките при напускане на жилището. Та мисълта ми е че в Европа гледат на такава сделка доста сериозно, все едно покупко-продажба и всичко си е регламентирано...

Това трябва да стане и тук.... В този 100% сив сектор на икономиката се въртят огромни суми, които ТРЯБВА да се облагат.

Факт е обаче, че така представена, акцията "Предай хазяина" звучи доста полицейско-недомислена. Не е идеята според мен да се връщаме години назад и да се топим един други.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 13 апр 2010 12:46

А тия където продават цигари без бандерол ще ги топите ли ? (за пушачите е въпроса)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”