Цената на бензина и дизела се изравни...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: Цената на бензина и дизела се изравни...

Мнениеот drago_tr » Сря 14 апр 2010 20:35

Mи какво чака министъра :roll: ....влезна да прави ревизия в енергото ...ами да влиза и в петролните рафинерии.Я ми кажете колко излиза бензина от рафинерията и от там нататак с колко се товари за да стигне до нас? :banghead:Едва ли работата е по-различна от тази с тока :beat_butt2

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 14 апр 2010 20:40

One написа:мммммдааааамммммммм

:офф мдааамм, след блокадите на границата си бях наумил да не харча пари на византийска територия, сега вече съм сигурен. най-жалкото е, че няма да ги изгонят от съюза, ами ще продължим и тях да мъкнем на гърба си, но затова ние сме си виновни. нек сме живи, нек ни е@ат :cry:

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Сря 14 апр 2010 20:54

Нека ни еб*т ;) На тях им е добре нали?! Ние що не еб*м? Ми щото сме глупаци и сме оставили една шепа крадци да ни грабят ;)

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Сря 14 апр 2010 20:57

drago_tr написа:Mи какво чака министъра :roll: ....влезна да прави ревизия в енергото ...ами да влиза и в петролните рафинерии.Я ми кажете колко излиза бензина от рафинерията и от там нататак с колко се товари за да стигне до нас? :banghead:Едва ли работата е по-различна от тази с тока :beat_butt2

Товари се с АКЦИЗ който е около 40% ако не ме лъже паметта! Друг е въпроса, че трябва да има система която да посочва колко литра са влезли в бензиностанцията, за да няма сива икономика! А защо е голям акциза ли? Защото държавата няма пари заради "тарикати" които не си плащат дължимите данъци! Всичко е просто и ясно ;)

Потребителски аватар
kjm
Автомобил: audi a3
Двигател: ALH

Мнениеот kjm » Сря 14 апр 2010 21:04

взето от друг форум:
Ето примерно едровата цена на предлагания бензин 95 в лукойл:

лв. / 1 000 лв. - 1021.00 лв.
Акциз - 685.00 лв.
Данъчна основа - 1706.00 лв.
ДДС - 341.20 лв.
Крайна едрова цена - 2047.20 лв.

Или с други думи горивото без никакви надценки и данъци е 1021.00 лв. за 1000 л. / или левче кефче литъра / , но като се добавят 685.00 лв. за акциз и 341.20 лв. ДДС се оказва, че данъците на горивото са повече от себестойността му... Акциз и ДДС = 1026.20 лв. .... Вече всеки един продавач, си решава с какво ще бърка горивото и каква надценка ще му сложи, като естествено ще се разбере с другарчето да няма "некоректна" конкуренция Това си е естествено и нормално, но колко още надценки е имало докато стигне до нас е друга тема

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 14 апр 2010 21:10

До колкото разбрах 1 тон Пропан Бутан (ГАЗ) излизал на бензиностанцийте 39 стотинки, на наз го продават 1 литър газ 98 стотинки! Над 100% печалба, тяхната мамица... така е със бензина визмат го 1 литър примерно на тях излиза 1 лев и 10 стотинки на нас ни го рЪгат 2 лева и 20 стотинки 100% печалба си слагат, ебахти и алчните животни :beat_butt2

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 14 апр 2010 22:29

Лукойл повиши цената на бензин А-95 Н от 2019.60 лв. за 1000 литра на 2047.20 лв. за 1000 литра или с 1.37%. Повишава се и цената на бензин А-98 Н от 2115.60 лв. за 1000 литра на 2143.20 лв. за 1000 литра или с 1.30%.

Не е голяма разликата между лукойл и бензиностанциите

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 14 апр 2010 22:31

drago_tr написа:Mи какво чака министъра :roll: ....влезна да прави ревизия в енергото ...ами да влиза и в петролните рафинерии.Я ми кажете колко излиза бензина от рафинерията и от там нататак с колко се товари за да стигне до нас? :banghead:Едва ли работата е по-различна от тази с тока :beat_butt2

img03.jpg
img03.jpg (16.82 KиБ) Видяна 673 пъти

А влез ти в рафинерията де mhihi

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Сря 14 апр 2010 22:45

baracuda681 написа:Друг е въпроса, че трябва да има система която да посочва колко литра са влезли в бензиностанцията, за да няма сива икономика!

Генерал Вальо Танев-шеф на митниците и бивш агент от структурите на Държавна Сигурност заяви,че "до няколко месеца" щяло да има нужното оборудване,с което да се мери вноса и реално продаденото от бензиностанциите.
:bishop

а,Greece sucks.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 14 апр 2010 23:19

Бензинът в Гърция, в момента е 3 лв литъра. Точно затова не мисля да ходя там скоро, а и не само затова. А относно цената на бензина се носят слухове, че се задава масова проверка на качеството на бензина - затова го вдигат, защото в момента продават само бензин :063: демек без гарнитура mhihi
Като минат проверките пак ще си стане 1.90...надявам се.

Незнам за вас, но аз взех да разреждам ходенето с колата на работа, 50% ходя с маршрутка. Тъпо е, знам, ама положението вместо да се влошава започва да става критично. Трябва да се приспособяваме към новите условия.

Хубавото е че позапълват дупки, лошото е че няма да има какво да караме по хубавите пътища после.

Само знам че искам да правя секс с майките на всички, отговорни за тая ситуация.

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Сря 14 апр 2010 23:35

Газ му е майката! Така съм се наточил сега, че чак лиги ми текът :mrgreen: Само ми липсва хилядарката mhihi

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Сря 14 апр 2010 23:43

защо пък да не си купим колела - хем е много по евтино,хем пак ще се движиш бързо вместо да висиш задръствания, хем и всеки ден ще правиш тренировки. Тогава да видите как бързо ще започнат да намалят горивата като падне потреблението :да:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 14 апр 2010 23:58

Nikkolay написа:защо пък да не си купим колела - хем е много по евтино,хем пак ще се движиш бързо вместо да висиш задръствания, хем и всеки ден ще правиш тренировки. Тогава да видите как бързо ще започнат да намалят горивата като падне потреблението :да:

Сега веднага ще ти скочат 150 човека как трябва да си самоубиец, за да тръгнеш с колело в София и утре всички като се качат в гоуфовете да гледат как да минат през поредния колоездач mhihi
Аз не бих тръгнал с колело, щото като стигна на работа ще съм с 3 литра пот, съответно приятно миризлив.
Ама виж - скутерче е друга бира :да: С разход 2/100 нека ми е зле :)

simo s pasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simo s pasata » Чет 15 апр 2010 0:03

аз мисля,че само дан браун може да реши тази загатка .

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Чет 15 апр 2010 0:21

ISRalien написа:
Nikkolay написа:защо пък да не си купим колела - хем е много по евтино,хем пак ще се движиш бързо вместо да висиш задръствания, хем и всеки ден ще правиш тренировки. Тогава да видите как бързо ще започнат да намалят горивата като падне потреблението :да:

Сега веднага ще ти скочат 150 човека как трябва да си самоубиец, за да тръгнеш с колело в София и утре всички като се качат в гоуфовете да гледат как да минат през поредния колоездач mhihi
Аз не бих тръгнал с колело, щото като стигна на работа ще съм с 3 литра пот, съответно приятно миризлив.
Ама виж - скутерче е друга бира :да: С разход 2/100 нека ми е зле :)

Чак 2 на сто :mrgreen: Удобно е, по-икономично е(Ама 2/100)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”