kiki1 написа:Гаранция,че е някой тампон.Ако е маховика се чува и леко звънтене от скоростите на Пасата..
Малко ме успокои колега.А може ли да ме насочиш какво по точно да търся и какво да кажа примерно като ида при майстор?
kiki1 написа:Гаранция,че е някой тампон.Ако е маховика се чува и леко звънтене от скоростите на Пасата..
KirilGeorgiev написа:Колега кажи колко мърда лоста преди да се хвърляш в разходи.
joro^ написа:Колега и на мен го има това помръдване на лоста, като карам на 6-та и при отнемане и подаване на газ мърда.За тампони тези на скоростите съм ги проверил, останаха ми тези на двигателя, но при мен има и друго, че се усещат вибрации в интервала 1400-2000 оборота, също така и на празен ход по генерацията се усеща някакво слабо дрънчене и се чуда вече, от какво ще е от тампони,маховик,за вибрациите по генерацията на празен ход имам съмнения за меката връзка, някой ако има предположенияаз съм почти убеден,че маховика иска да ме напусне, но аз няма да го напусна лесно
и така давайте менения за евентуалните причини,също така и цени на маховик комплект и на тампоните на двигателя, меката връзка ако е запознат някой ще съм благодарен да сподели.
п.с Поздрави
jos написа:Здравейте колеги!
Извинявам се за темата, ако съществува такава, но прерових цялата търсачка и не намерих нищо свързано с моя проблем.Директно към проблема ми..
От скоро (6 месеца) карам VW Passat 1.9TDI 110.Младо шофьорче съм.Вече близо месец усещам едно вибриране на скоростния лост и педала на газта при 3-та и 4-та скорост, като подавам повече газ (примерно като изпреварвам).На другите скорости се усеща по-малко, а иначе колата си върви и набира.Ако някой знае от какво може да е това и би ми помогнал, нека сподели, ще съм му задължен!
Поздрави!
Bewolf написа:jos написа:Здравейте колеги!
Извинявам се за темата, ако съществува такава, но прерових цялата търсачка и не намерих нищо свързано с моя проблем.Директно към проблема ми..
От скоро (6 месеца) карам VW Passat 1.9TDI 110.Младо шофьорче съм.Вече близо месец усещам едно вибриране на скоростния лост и педала на газта при 3-та и 4-та скорост, като подавам повече газ (примерно като изпреварвам).На другите скорости се усеща по-малко, а иначе колата си върви и набира.Ако някой знае от какво може да е това и би ми помогнал, нека сподели, ще съм му задължен!
Поздрави!
Подобен проблем имаше и един приятел, проблема му бяха тампоните на двигателя. Вибрациите от вдигателя не се поемат достатъчно от тях и се предавали на скоростния лост.
KirilGeorgiev написа:Колега карай си колата и не се занимовай с глупости.Няма как да не мърда лоста.Ако отидеш на диагностика със сигорност ще ти кажат че тампоните са ти разбити след което ще ти ги сменят с някои ментаци за да може да хванат по голяма отстъпка и след два месеца ще са наистина разбитиТова което чувстваш предполагам е съвсем леко почукване при подаване и отнемане на газта.
KirilGeorgiev написа:Аз знам колко потрепва лоста защото карам същата кола.От както я имам това мърдане на лоста си го има и за 150 000км още нищо не и е станало.Според мен това потрепване няма как да го няма защото двигатела и скоростите са на тампони и се движат в някакви граници.Да се изкажат и други колеги но според мен проблем нямаш.
jos написа:Bewolf написа:jos написа:Здравейте колеги!
Поздрави!
Подобен проблем имаше и един приятел, проблема му бяха тампоните на двигателя. Вибрациите от вдигателя не се поемат достатъчно от тях и се предавали на скоростния лост.
Мерси за насоката колега, а би ли ми казал колко горе долу вървят цените на тези тампони, за да си имам едно на ум и да ида да ги проверя дали са износени.
Bewolf написа:jos написа:Bewolf написа:jos написа:Здравейте колеги!
Поздрави!
Мерси за насоката колега, а би ли ми казал колко горе долу вървят цените на тези тампони, за да си имам едно на ум и да ида да ги проверя дали са износени.
Каза ми около 100лв. бройката. Не знам какво ти е тресенето на скоростния лост, но като правя сравнение между моя и неговия имаше страшна разлика. Ако карам 100км с ръка на неговия скоростен лост сляза ли ще ми се тресе ръката като на 80годишен старец.
п.п. И моята и на колегата колите са Б5.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 26 госта