пасат Б5 вибрации на скоростен лост

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Re: Вибрации на скоростен лост пасат 5

Мнениеот SoManyRetards » Чет 15 апр 2010 16:18

kiki1 написа:Гаранция,че е някой тампон.Ако е маховика се чува и леко звънтене от скоростите на Пасата..

Малко ме успокои колега.А може ли да ме насочиш какво по точно да търся и какво да кажа примерно като ида при майстор?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 15 апр 2010 17:24

Колега кажи колко мърда лоста преди да се хвърляш в разходи.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Чет 15 апр 2010 18:16

KirilGeorgiev написа:Колега кажи колко мърда лоста преди да се хвърляш в разходи.

На предната страница съм писал де.
Мърда само, когато е на 2-ра при подаване на газ, но рядко.Иначе като цяло вибрацийте се усещат, когато държа скоростния лост и подавам газ.

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Чет 15 апр 2010 20:03

Колега и на мен го има това помръдване на лоста, като карам на 6-та и при отнемане и подаване на газ мърда.За тампони тези на скоростите съм ги проверил, останаха ми тези на двигателя, но при мен има и друго, че се усещат вибрации в интервала 1400-2000 оборота, също така и на празен ход по генерацията се усеща някакво слабо дрънчене и се чуда вече, от какво ще е от тампони,маховик,за вибрациите по генерацията на празен ход имам съмнения за меката връзка, някой ако има предположения :roll: аз съм почти убеден,че маховика иска да ме напусне, но аз няма да го напусна лесно :banghead: и така давайте менения за евентуалните причини,също така и цени на маховик комплект и на тампоните на двигателя, меката връзка ако е запознат някой ще съм благодарен да сподели.
п.с Поздрави

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Чет 15 апр 2010 23:43

joro^ написа:Колега и на мен го има това помръдване на лоста, като карам на 6-та и при отнемане и подаване на газ мърда.За тампони тези на скоростите съм ги проверил, останаха ми тези на двигателя, но при мен има и друго, че се усещат вибрации в интервала 1400-2000 оборота, също така и на празен ход по генерацията се усеща някакво слабо дрънчене и се чуда вече, от какво ще е от тампони,маховик,за вибрациите по генерацията на празен ход имам съмнения за меката връзка, някой ако има предположения :roll: аз съм почти убеден,че маховика иска да ме напусне, но аз няма да го напусна лесно :banghead: и така давайте менения за евентуалните причини,също така и цени на маховик комплект и на тампоните на двигателя, меката връзка ако е запознат някой ще съм благодарен да сподели.
п.с Поздрави

Колега, при мен помръдва също, когато подавам и отнемам газ, но съм го забелязал, че го прави на 2-ра рядко, на 5-та също рядко, иначе звънтене не се чува.Вибрацийте се усещат, когато си държа ръката върху скоростния лост т.е когато се ускорява, примерно като настъпиш педала на газта след 1500 оборота.

Потребителски аватар
Bewolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bewolf » Пет 16 апр 2010 1:27

jos написа:Здравейте колеги!
Извинявам се за темата, ако съществува такава, но прерових цялата търсачка и не намерих нищо свързано с моя проблем.Директно към проблема ми..

От скоро (6 месеца) карам VW Passat 1.9TDI 110.Младо шофьорче съм. ;-) Вече близо месец усещам едно вибриране на скоростния лост и педала на газта при 3-та и 4-та скорост, като подавам повече газ (примерно като изпреварвам).На другите скорости се усеща по-малко, а иначе колата си върви и набира.Ако някой знае от какво може да е това и би ми помогнал, нека сподели, ще съм му задължен!

Поздрави!

Подобен проблем имаше и един приятел, проблема му бяха тампоните на двигателя. Вибрациите от вдигателя не се поемат достатъчно от тях и се предавали на скоростния лост.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Пет 16 апр 2010 11:47

Bewolf написа:
Извинявам се за темата, ако съществува такава, но прерових цялата търсачка и не намерих нищо свързано с моя проблем.Директно към проблема ми..

От скоро (6 месеца) карам VW Passat 1.9TDI 110.Младо шофьорче съм. ;-) Вече близо месец усещам едно вибриране на скоростния лост и педала на газта при 3-та и 4-та скорост, като подавам повече газ (примерно като изпреварвам).На другите скорости се усеща по-малко, а иначе колата си върви и набира.Ако някой знае от какво може да е това и би ми помогнал, нека сподели, ще съм му задължен!

Поздрави!

Подобен проблем имаше и един приятел, проблема му бяха тампоните на двигателя. Вибрациите от вдигателя не се поемат достатъчно от тях и се предавали на скоростния лост.

Мерси за насоката колега, а би ли ми казал колко горе долу вървят цените на тези тампони, за да си имам едно на ум и да ида да ги проверя дали са износени.

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 16 апр 2010 16:23

Колега карай си колата и не се занимовай с глупости.Няма как да не мърда лоста.Ако отидеш на диагностика със сигорност ще ти кажат че тампоните са ти разбити след което ще ти ги сменят с някои ментаци за да може да хванат по голяма отстъпка и след два месеца ще са наистина разбити mhihi Това което чувстваш предполагам е съвсем леко почукване при подаване и отнемане на газта.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Пет 16 апр 2010 17:04

KirilGeorgiev написа:Колега карай си колата и не се занимовай с глупости.Няма как да не мърда лоста.Ако отидеш на диагностика със сигорност ще ти кажат че тампоните са ти разбити след което ще ти ги сменят с някои ментаци за да може да хванат по голяма отстъпка и след два месеца ще са наистина разбити mhihi Това което чувстваш предполагам е съвсем леко почукване при подаване и отнемане на газта.

Той не мърда, усещат се леки вибрации при подаване на газ, когато го държа.Притеснявам се да не стане нещо по голямо...

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 16 апр 2010 17:21

Аз знам колко потрепва лоста защото карам същата кола.От както я имам това мърдане на лоста си го има и за 150 000км още нищо не и е станало.Според мен това потрепване няма как да го няма защото двигатела и скоростите са на тампони и се движат в някакви граници.Да се изкажат и други колеги но според мен проблем нямаш.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Пет 16 апр 2010 17:36

KirilGeorgiev написа:Аз знам колко потрепва лоста защото карам същата кола.От както я имам това мърдане на лоста си го има и за 150 000км още нищо не и е станало.Според мен това потрепване няма как да го няма защото двигатела и скоростите са на тампони и се движат в някакви граници.Да се изкажат и други колеги но според мен проблем нямаш.

Колегата "kiki1" сподели, че според него е някой тампон.Ако наистина е така, след смяна на въпросните износени тампони, би трябвало да се оправи?

Потребителски аватар
Bewolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bewolf » Вто 20 апр 2010 2:08

jos написа:
Bewolf написа:

Поздрави!

Мерси за насоката колега, а би ли ми казал колко горе долу вървят цените на тези тампони, за да си имам едно на ум и да ида да ги проверя дали са износени.

Каза ми около 100лв. бройката. Не знам какво ти е тресенето на скоростния лост, но като правя сравнение между моя и неговия имаше страшна разлика. Ако карам 100км с ръка на неговия скоростен лост сляза ли ще ми се тресе ръката като на 80годишен старец.
п.п. И моята и на колегата колите са Б5.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Вто 20 апр 2010 9:04

Bewolf написа:
jos написа:
Bewolf написа:

Поздрави!

Каза ми около 100лв. бройката. Не знам какво ти е тресенето на скоростния лост, но като правя сравнение между моя и неговия имаше страшна разлика. Ако карам 100км с ръка на неговия скоростен лост сляза ли ще ми се тресе ръката като на 80годишен старец.
п.п. И моята и на колегата колите са Б5.

При мен не е силно колега, лекичко е, но все пак сигурно може да се оправи.За това и споделям тук с вас.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Вто 20 апр 2010 9:28

Колега спокойно от тампоните е ,но слагай качествени ,че може да стане по лошо.А за сега карай така :beer

krushovec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krushovec » Сря 09 юни 2010 21:11

Здравейте колеги значи и аз да кажа че го имам този пр от скоро. Начи взех си и аз пасат ама 4-ка мотора е обаче 1,9тди 110к и си мисля че гожорим за един и сащи та нямаше ги тези проблеми докато не го закарах на ремонт смяна на гарнетура на главата и след като си го взех го забелязах та не вярвам да е от саединител. Но при мен си мисля че е от турбото защото клапата на турбината е заседнала поне това се надявам.Та някои ако намери решение моля да пише.

Върни се в “Дизелови агрегати”