двубутален компресор с водно охлаждане

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: двубутален компресор с водно охлаждане

Мнениеот emo-gar » Съб 10 апр 2010 15:06

Относно маслото,гледам си от Варна,иди в "Киров" и си вземи Anderol 555(би трябвало да има 1-литрови,по 15-на лв.)-синтетика,за да не образува нагар по клапаните(от състяването и скоростта на протичане през тях с е вдига температура).Може и масло за двутактови мотори-върши работа и маже добре.
И сега ми идва на ум:можве да сложиш на бъдещия мотор от ония-многостепенните ремъчни шайби(по бормашините съм виждал) и така да имаш възможност да променяш предавката,само "шейната" на моторетката да измислиш по-универсално

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 12 апр 2010 20:36

За какво се използва тоя компресор.

Потребителски аватар
beky1
Автомобил: VOLVO V70
Двигател: B5202S.

Мнениеот beky1 » Сря 14 апр 2010 7:20

Здравеите отново,днес се сдобих с пневмо групата и утре ще се опитам да я монтирам много им се кефя,.Купих си ги от мосьо бриколаж,обаче кретените са сметнали че не е нужно да сложат връзки между отделните елементи,сега трябва да се разправям и със стругаря пък и тои един старец,работи със скороста на охлюв. :drunk
авто изложение 002.jpg
авто изложение 003.jpg
авто изложение 004.jpg
авто изложение 005.jpg
авто изложение 010.jpg
:beer :drinking:

Потребителски аватар
beky1

Мнениеот beky1 » Сря 14 апр 2010 7:30

vinixxx написа:За какво се използва тоя компресор.

Пич ти занасяш ли ме или наистина не знаеш за какво е??????? :beer :drunk :drinking:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 14 апр 2010 18:33

Това именно е пневмо подготвящата група,чашата с врътката е дехидратора,другата е обезмаслител.Имаш и редуцир вентил с барометър.Важни са стрелките на групата за посока на газа
20pneumo.jpg
С този бачкам аз,трифазен мотор 1.2kw с кондензатор 80uf върти на една фаза.
Motoren.JPG
.Това му е групата с пресостата,има и предпазен вентил с ръчно изпускане на балона.Възвратен и разтоварващ клапани няма,развърта се и без тях на 10 бара
Grupen.JPG
.Бутилката е със смешни параметри,но пък е със 6 изхода
Tabelken.JPG
.Компактен,може да ти е идея как да подредиш твоя.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 14 апр 2010 21:17

beky1 написа:

Пич ти занасяш ли ме или наистина не знаеш за какво е??????? :beer :drunk :drinking:

Абсолютно за нишо не мога да се сетя,тва изобретение го виждам за първи път

Потребителски аватар
beky1

Мнениеот beky1 » Сря 14 апр 2010 21:49

vinixxx написа:
beky1 написа:

Абсолютно за нишо не мога да се сетя,тва изобретение го виждам за първи път

въздух,въздух,ама под налягане :drunk :beer :drinking:

Потребителски аватар
beky1

Мнениеот beky1 » Сря 14 апр 2010 22:20

bobocamaro :beer поясни ми малко,товаОБЕЗМАСЛИТЕЛ ли е ?или ОМАСЛИТЕЛ много е важно за мен да разбера :drunk :drinking:

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Сря 14 апр 2010 23:14

Малко е дълга, ама има доста полезна информация : http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=42895

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 15 апр 2010 15:40

beky1 написа:bobocamaro :beer поясни ми малко,товаОБЕЗМАСЛИТЕЛ ли е ?или ОМАСЛИТЕЛ много е важно за мен да разбера :drunk :drinking:

И на моята и на твоята снимки въпросните прозрачни "чаши" които са без пробка са обезмаслители.Когато компресора е хубав и има добри сегменти в тази чаша ще ти се отложи съвсем малко масло,милилитри.Просто я махаш,забърсваш я и си я завинтваш обратно.За бояджийски компресор подготвящата група е критична и много скъпа.FESTO например са царе там-не питай за пари.Бояджиите в скъпите сервизи освен тези групи имат и охлаждащи чилъри където водата и маслото тотално се отделят и въздуха е чист и перфектен.Без тея системи боята ти се пресича,получаваш ефект "портокалова кора" и клиента ти става "любимец".Обратната система е "омаслител",има резервоар с масло което компресора разпраща по цялата въздушна магистрала-aко е много дълга се слага омаслител преди всяка машина.Това масло после смазва пневматични задвижващи цилиндри в производството например,или гайковертите и монтажната машина на всеки гумаджия.С две думи:обезмаслител за бояджия,а омаслител за гумаджия.А сега наздраве,живели 100 годинама :drunk :beer
P.S.Снимай хубаво чашите,да не те подведа-Производител,сериен номер ако има също.Като стигнеш до там тя и сама ще си покаже каква е.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 15 апр 2010 21:19

само да добавя, че "обезмаслителя" е и филтър за твърди частици и кондензоотделител (което всъщност е и основната задача на "устройството" - масло може и да няма по трасето, но конденз винаги има в излишък!). за машини с по-голям дебит и в зависимост от предназначението, се използват изсушители.

Потребителски аватар
beky1

Мнениеот beky1 » Пет 23 апр 2010 6:50

за сега няма развитие по темата :drunk но от обикаляне по пунктовете за скрап набарах една 100литрова бутилка и няколко електромотора във съмнително състояние и големи увещания за здравината им. :drinking: цените им варираха 20лв до 50лв.но не намерих точно това което търся. :beer.поръчката ми при стругаря ми е готова и в понеделник започвам с монтажа на игрчките си. :drunk :beer :drinking: :drinking:

Потребителски аватар
beky1

Мнениеот beky1 » Вто 27 апр 2010 21:30

и така,след доста време нещата почват да идват на мястото си.вече съм монтирал пресостата и останалите джунджурии и чакам :beer да си намеря подходящ ел.мотор със мошност 1,5-2,2кв.монофазен за да мина на следващ етап с пресмятането на шаибите. :drinking: мотора за начало ще е нещо втора ръка че в тази криза :drunk няма парици за нов.та като казах ел.мотор ми направи впечатление нещо много интересно, с мотаенето си се натъкнах на едни китаиски двигатели с подобни параметри и на цена от 277лв.които приличаха на свалени от детски играчки двигателчета.а нащите българските са си доста внушителни с метални корпуси и!! , абе сякаш са по здрави на вид. :drinking: :drinking:

снимки ще кача малко по късно.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 27 апр 2010 23:13

Защо си купил отделен редуцир-винтил, като в подготвящата група има такъв... :)

Потребителски аватар
beky1

Мнениеот beky1 » Сря 28 апр 2010 6:46

:beer защото незнаех че там има редуцил,и въобще незнаех таз подготваща група за какво е!!така че сега мисля да я сложя,и ще стане натрупано,но отам ще го ползвам за бояджълък,а другото гаиковерт,пистолет за обдухване :drunk

Върни се в “Направи си сам!”