Много бавно падат оборотите(Пасатор 1,9тд ААЗ)
- Kostadin Aleksiev
- Автомобил: Golf MK3 GT
- Двигател: AEK
Много бавно падат оборотите(Пасатор 1,9тд ААЗ)
Зрдавеите колеги случая ми е следния:По двигателя ми е правено почти всичко без блока и турбото(блока е добре няма ръб на цилиндрите и буталата имат луфт в рамките на нормалното,на главата е направен пълен ремонт ама от всякъде,турбото е земерено в сервиз за турбокомпресори и работи нормално също така и ГНП претърпя ремонт из основи.Та,да се върна към работата на двигателя,пали нормално и работи супер,без забележки но няма вървеж,а като му дам газ до дупка оборотите едва падат ама супер бавно,а като се намали дозата падат нормално но още толкоз няма вървеж и направо имам чувството че некой ГОЛФ 1,6 чист дизел ше ме прескочи.А помпаджията ми излезе с това че тея коли по принцип така си вървяли,та въпроса ми е къде да търся проблема на кантар съм между помпата или може би дюзите направо незнам колцата ме фърли в ебахти дилемата моля помагайте.Предварително благодаря на всеки за каквато и да е полезна информация 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Много бавно падат оборотите(Пасатор 1,9тд ААЗ)
koko_b3 написа: направо имам чувството че некой ГОЛФ 1,6 чист дизел ше ме прескочи.
Тук не си много далече от истината

- Kostadin Aleksiev
Батенце тук в тая тема се търси помощ а не излишни коментари 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Помощ на колегата може да окаже само компетентен майстор на място иначе се почва едно безкрайно писане а колата все така не върви ! А коментара ми беше във връзка с това че "помпаджията" не е преувеличил много като е казал че този двигател не е най-вървежния особено на пасат !
- Kostadin Aleksiev
Колега от компетентен маистор идвам и колата ми е в това състояние,а за въпроса с вървенето колцата вървеше много доволно докато не започнаха да се появяват разни течове и не закарах да я правят.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Дали майстора е зацепил както да трябва ангренажния или центровката на помпата нещо такова трябва де е.
- Kostadin Aleksiev
Центровката е точна 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не се занимаваи с излишни коментари . Всичкото по горе написано от теб води до гнп-то смени майстора и кажи да ти пуснат кончетата малко . Аз съм с ААЗ голф 3 , специално тези нашите гнп-та ако се барнат както трябва мн доближават вървежа на тди. Аз за мойта въобще не мога да кажа че е куца особено на ускорение от старт
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето тази темичка ще ти е изключително полезна колега viewtopic.php?f=24&t=18833&hilit=AAZ+%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2+%D1%82%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3
- Kostadin Aleksiev
Колега и аз към помпата съм се насочил а и колата никога не е била куца за разлика от коментарите за ААЗ моторите,просто откакто ми даде ядове помпата стана така иначе си вървеше много доволно даже.А един колега по горе беше писал нещо от рода на това че мотора по принцип е куц кон а щом е и на Пасат значи едва ли не с мъка върви,е само да поясня че разликата в твжестта м/у Голф 3 1,9тд и Пасатор Б3 1,9тд седан е 140 кила некви и това хич не е причината колата да неще повече от 140 км/час.Аз даже имам приятел с такава 3-ка ААЗ която с четирима в неч вдига 190 на хубав път без пушеци и без никви ядове,така че само моля без излишни коментари за ААЗ моторите за това че нещяли да вървят и т.н.
- Kostadin Aleksiev
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
koko_b3 написа:Аз даже имам приятел с такава 3-ка ААЗ която с четирима в неч вдига 190 на хубав път без пушеци и без никви ядове

- Kostadin Aleksiev
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Авторе мога ли да та питам,как твоя френд вдига 190км,като всички ааз-ки включително и моята на 5-та с 2000 оборота е на 80ккм?До 4000-4500 оборота как ша стигне 190??Остави че производителя дава макс около 165.
Сори за офф-а
Сори за офф-а

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Толкова ли няма други майстори в Драгоман?
Иди при друг човек, който си разбира от работата, за да се види и неговото становище
Какво очакваш от колегите от форума - дистанционно, без да се види колата и работата на двигателя да кажат вълшебната думичка и всичко да се оправи
Сам го каза - преди да се пипап по помпата е вървяла добре. Т.е. търси проблема в нея
Иди при друг човек, който си разбира от работата, за да се види и неговото становище

Какво очакваш от колегите от форума - дистанционно, без да се види колата и работата на двигателя да кажат вълшебната думичка и всичко да се оправи

Сам го каза - преди да се пипап по помпата е вървяла добре. Т.е. търси проблема в нея

Върни се в “Дизелови агрегати”