Формула 1, сезон 2010

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Формула 1, сезон 2010

Мнениеот Barboukov » Вто 20 апр 2010 11:34

Дори и пилотите незнаят дали е позволено:
Felipe Massa написа:"Не мога да отговоря дали е разрешена от правилникът подобна атака, като на Алонсо, на влизане в боска. Трябва да питате Чарли Уайтинг. Според мен няма проблеми, защото и други пилоти се атакуваха рискована на същото място", призна Маса. "Не влязох по най-добрия начин във фибата и веднага след това Фернандо изскочи от вътрешната ми страна на влизане към питлейна. Тогава аз нямаше какво друго да направя, освен да отворя и да мина през тревата", завърши бразилецът.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 20 апр 2010 12:45

escrime написа: Всъщност именно така се пръкна т.нар. шнорхел на Макларън.........

МОЛЯ ТЕЕЕЕ не го наричай и ти така, че ще повърна в/у лаптопа а тъкмо дъвча баунти и ще е кофти...
Тия смешници, влезли в студиото на тв7 след някакво недоразумение няма ли кой да ги махне ??!?! Предлагам да направим подписка ! Съвсем серизно... :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 20 апр 2010 12:47

Barboukov написа:Дори и пилотите незнаят дали е позволено:
Felipe Massa написа:"Не мога да отговоря дали е разрешена от правилникът подобна атака, като на Алонсо, на влизане в боска. Трябва да питате Чарли Уайтинг. Според мен няма проблеми, защото и други пилоти се атакуваха рискована на същото място", призна Маса. "Не влязох по най-добрия начин във фибата и веднага след това Фернандо изскочи от вътрешната ми страна на влизане към питлейна. Тогава аз нямаше какво друго да направя, освен да отворя и да мина през тревата", завърши бразилецът.

той маса кво знае ?!?!... никой не му е виновен че е мек глезен... :lol: виж че даже не се сърди mhihi mhihi mhihi :seeex

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 20 апр 2010 12:58

Ludia написа:
escrime написа: Всъщност именно така се пръкна ...

МОЛЯ ТЕЕЕЕ не го наричай и ти така, че ще повърна в/у лаптопа а тъкмо дъвча баунти и ще е кофти...
Тия смешници, влезли в студиото на тв7 след някакво недоразумение няма ли кой да ги махне ??!?! Предлагам да направим подписка ! Съвсем серизно... :!: :!: :!:

Хахахахаха :да:

Много си прав! Не мога да ги дишам! Имам чувството, че гледат различно състезание, докато си говорят. Просто ми беше малко дълго "система за отвеждане на въздух към задното крило с цел намаляване аеродинамичната му ефективност и последния да се погрижи за вратата от външната и страна"... "Ф-канал" хич не се връзва, F-duct просто не ме кефи... mhihi

Ш'си коригирам съобщението, все пак не карат подводници... mhihi

Иска ми се Маса да не е толкова "дипломатичен" в отношенията си Алонсо, защото ще трябва да търпи всички прищявки в по-късен етап... :не:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 20 апр 2010 14:51

коментаторите на състезанието споменаха следните две неща:
1. при движение зад колата за сигурност, първият болид трябва да спазва точно определено разстояние - няма право да изостава на повече от 3 или 5 дължини беше след нея (това вярно ли е?). Причината да се получи мелето и Хамилтън да излезе извън пистата ... първият болид намали рязко, за да може да ускори по-добре след завоя и всички зад него почнаха да се чудят къде да се набутат. Факт е че няма наказание.
2. при смяна на гуми, преди да пуснат болида, механика със слънчогледа трябва да е удебен че най-близката кола, която движи по лентата е поне на 30 (или 50 метра) разстояние (това вярно ли е?) ... понеже това разстояние не беше ясно дали е спазено, Хамилтън според мен се подсигури с историята за приплъзналите гуми. Просто го пуснаха късно, нямаше работа да се бута с Фетел.

За мен единствените спорни моменти са тези, и то само ако противоречат на правилата, иначе състезанието си беше много на ниво.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 20 апр 2010 17:56

Свиването и разтягането на колоната от лидера при рестартирането на състезанието си е цяла наука, чиято цел е водещия а си запази позицията. Те коментаторите казаха, че трябва да поддържа 3 или 5 дължини първия пилот от сейфти кара, но казаха и как Бътън ще се оправдае при евентуални въпроси по случая намалена видимост и т.н.т, факт е обаче, че аз за първи път виждам чак такова намаляне на скоростта и в съчетание с фибата, мазалото беше пълно с болиди по тревата.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 21 апр 2010 12:20

Момците в студиото се убиха да бъркат, коли, пилоти, боксове, смени аххахаах направо ми идеше да хвърля нещо по твто ахахаха....... Иначе Маса си знае собствената съдба ...ясно му е как ще е с Алонсо от 2007ма насам след като на ринга Алонсо му се подигра при онова изпреварване и после Маса орева света при меренето на пилотите .... Маса, Баричело, колкото и опитни и добри да са ...винаги ще са втора цигулка ..просто така им е тръгнало от началото .... и вече са психически обременени и са свикнали да си мълчат и да ги пецкат отзад :) ...

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Сря 21 апр 2010 13:14

VWGT написа:коментаторите на състезанието споменаха следните две неща:
1. при движение зад колата за сигурност, първият болид трябва да спазва точно определено разстояние - няма право да изостава на повече от 3 или 5 дължини беше след нея (това вярно ли е?). Причината да се получи мелето и Хамилтън да излезе извън пистата ... първият болид намали рязко, за да може да ускори по-добре след завоя и всички зад него почнаха да се чудят къде да се набутат. Факт е че няма наказание.
2. при смяна на гуми, преди да пуснат болида, механика със слънчогледа трябва да е удебен че най-близката кола, която движи по лентата е поне на 30 (или 50 метра) разстояние (това вярно ли е?) ... понеже това разстояние не беше ясно дали е спазено, Хамилтън според мен се подсигури с историята за приплъзналите гуми. Просто го пуснаха късно, нямаше работа да се бута с Фетел.

За мен единствените спорни моменти са тези, и то само ако противоречат на правилата, иначе състезанието си беше много на ниво.

1. Не е вярно. ;)
Трябва да се поддържа дистанция не по-голяма от дължината на десет коли. При подаване на сигнал "Safety car in this lap" върху информационните табла и изгасване на оранжевите светлини на колата на безопасността се позволява увеличаване на тази дистанция по усмотрение на лидера. ;)

2. Не знам на кого му е ясно изобщо това правило с метрите в пита... mhihi

П.П.: Това съм го пуснал като извадка от правилата на предишната страница... :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 23 апр 2010 19:51

От немското издание „Ауто Мотор унд Шпорт" казаха, че последните проблеми около агрегатите на Скудерията са били идентифицирани. Оказва се, че основният дефект при двигателите на Фернандо Алонсо е с пневматичните клапани.

В допълнение прекалено много въздух излиза от двигателя по време на състезания, като покрай новите правила не остава достатъчно време в пита той да бъде зареден наново.

някой може ли да ми разясни за кой точно въздух говорят, че нещо не разбирам логиката... :roll:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 23 апр 2010 19:54

Пневматични клапани!
Освен ако има такива да се управляват от флакон със сгъстен въздух, ама кво ли пък ще управляват тия пневматични клапани и как ли точно им зареждат въздуха :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 23 апр 2010 20:06

К.Одаджийски написа:Пневматични клапани!
Освен ако има такива да се управляват от флакон със сгъстен въздух, ама кво ли пък ще управляват тия пневматични клапани и как ли точно им зареждат въздуха :roll:

.......... :roll:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 03 май 2010 13:33

Хайде малко тълкуване на думи:

Робърт Кубица: На въпрос на журналистите, дали ще подпише с "Черните кончета" за сезон 2011, полякът отговори шеговито: "Сигурно, сигурно, сигурно. Не виждам нищо общо между пътуването ми до Италия и преминаването ми във Ферари."

Маса водел преговори за продължаване на контракта си. Дали това не е игра от страна на червените за да може Фелипе да не рухва и да се представя на ниво?

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Съб 08 май 2010 18:41

Видяхте ли Ред Бул как мачкаха днес. Уебър и Фетел разделени от 1 десета, а третия Хамилтън на 850 хилядни след тях. Ужас, не ми се мисли утре ако всичко се развие добре как третия ще бъде затворен с обиколка...

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Нед 09 май 2010 21:43

Много ме е яд за Хамилтън :cry:

Уебър беше безупречен, а на останалите им върза... mhihi :Mr Green Fun

Ако това е реалната скорост на Ред Бул спрямо всички други... :horror:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 10 май 2010 9:33

И мен ме е яд за Люис. Ако не беше отпаднал гАЛфОНСО нямаше да е втори. Сега излезе само на 3 точки зад Бътън.
Иначе Ред Бул просто нямат равни. Невероятна скорост на Уебър. Фетел нямаше добър баланс в първата серия с много гориво и това се отрази на крането му, дори и загуби позиция. А тия червените дето толкова реваха как им била подобена колата death

Честито на Марк Уебър. Сега гледаме към следващата неделя в Монако.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”