проблем - не пали ,ток има бензин също

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблем - не пали ,ток има бензин също

Мнениеот lucky7o » Нед 18 апр 2010 19:13

Здравейте,едно кабрио съм взел вече от доста време,но сега му дойде момента за правене :D Посмених каквото трябваше и сега дойде и момента на карбуратора. Зех си еднин "кехин" и днес реших да го сменя.Смених го,колата запали на няколко пъти поработи малко и изгасна,мислех че няма бензин,сипах но няма палене... Зацепихме ангренажа правихме центровки това,онова ама не... Оказа се за момента,че не ходи ток до свещите.Свалихме бобината пробвахме на акумолатора и си работи. На самата бобина има + и - (предполагам всеки знае) :D Но аз имах на нея само 2 кабела,който бяха вързани на плюса :roll: Сигурно докато съм правил там нещо съм ги отскубнал или и аз не знам :) Та значи сега конкретно на въпроса.
Някой ако може да ми каже от последователноста от къде идва плюса до бубината,след това къде отива ? Трябва ли да ходи в "компютъра" + от нея или само на делкото? Отделно имам и на дистрибутурната там една "пластинка" дет трябва да се сложи явно някаква маса или не знам какво (в момента няма нищо там)
Колата е с код на мотора "абс"
Ако може и да ме насочите към човек,който може да реши проблема,но да е някой с,който ако имам как да отидем при колата и да я правим на място,тъй като няма как да я карам (няма гражданска,преглед,гуми и т.н)

Проблема се премести на втора страница
:mrgreen:

Последна промяна от lucky7o на Нед 25 апр 2010 16:59, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
sensho1980
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем - не пали

Мнениеот sensho1980 » Нед 18 апр 2010 23:25

щом е + ще е червен гледаи кабелаците около бубината няма къде да отидат

Потребителски аватар
Пайо01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Пайо01 » Пон 19 апр 2010 23:39

На 15 на бубината треа да ида 12в ток като си на комтакт :!:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 22 апр 2010 19:01

Пайо01 написа:На 15 на бубината треа да ида 12в ток като си на комтакт :!:

15 нямам :D На бубината имам само + и - и една гайка посредата :D Някой, ако зне нека ми каже какви кабели идват до бубината и къде отиват :(
Явно съм ги откачил някак и аз не знам как,но по принцип е сменян мотора и не знам как са връзвали инсталацията и общо взето има бая излишни кабели и букси там,който не са включени никъде,та за това и не мога да разбера,кой евентуално би могъл да отива към бубината и от нея на къде :D

Хайде някой да помогне де :cry: Колко кабела отиват в тази бобина, плюсове,минуси къде отиват,не вярвам никой да не знае :Mr Green Fun
Последната ми надежда ще е довечера да отворя на някой голф капака да погледна :Mr Green Fun

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Чет 22 апр 2010 20:02

С риск да сгеша, на бобината не трябва ли да отива 1 постоянен -, един + от контакт, и в средата си е високоволтовия кабел? При теб компютъра може да усложнява нещата.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 22 апр 2010 20:14

Zlobomir написа:С риск да сгеша, на бобината не трябва ли да отива 1 постоянен -, един + от контакт, и в средата си е високоволтовия кабел? При теб компютъра може да усложнява нещата.

Попрочетох доста и ми се струва ,че на това дето му викам "компютър" е комутатор :oops: Под предното стъкло в дясно до машинката за чистачките :D

Изрових и някаква снимка така като гледам по нея бая кабели трябва да намеря :mrgreen:
http://picbg.net/u/22126/15752/358934.jpg

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Чет 22 апр 2010 20:22

Значи вдигнах капака, при мен си е така: един червен и срещу него дебел черен + лилаво-бял, заедно в една обувка.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Чет 22 апр 2010 21:08

Да започнем отначало. Колко клеми имаш на бобината и с какви означения? Зеления, за който ми писа, трябва да идва от делкото.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 22 апр 2010 21:25

на бобината имам 2 клеми една + и една минус ,в момента на тях няма закачено нищо :D имам и една гайка по средата :!: и на нея няма нищо mhihi От дясно до чистчките имам няква ламарина и под нея нещо,което не виждам,но на него има букса от ,която излизат кабели и явно ще са за бобината.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Чет 22 апр 2010 21:29

Такам, това отдясно явно е блок за електронно запалване. За момента го забрави. Утре на светло ще опиша на моя кабелите. На + вържи червения, на - черния, а гайката в средата трябва да ти е дебелия кабел за високо напрежение към центъра на делкото, но е много странно да е с гайка. :shock Провери една маса на капачката на делкото да не е окислила. Провери имаш ли искра от бобината, и след това на свещите.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 22 апр 2010 21:43

Колега да не земеш да се обидиш,ама явно двамата с тебе няма нищо да свършиме,камоли ако редиме кабелите по цветове и не знаем даже кое какво е и за какво е :mrgreen: Тва май е тва ама го зарежи за сега :D черни,червени и секакви други цветове кабели,който висят от къде ли не имам колкото искаш там около бобината,ама кой ще е верния и къв цвят така няма да разбереме.Снимка съм сложил не се вижда точно какво е закачено на бобината (тоест вижда се,че са кабели ама ...) Аз до колкото виждам на 100 процента (освен,ако не съм далтонист) Че единия закачен кабел е зелен,до последно като гледах бобината преди да я сваля имаше закачени на + са 2 кабела единия беше червен,а другия черен и бяха закачени един под друг (има по 2 крачета на плюса и 2 на минуса) На тва дет му викам гайка в средата,не знам гайка ли е,какво е,но се развърта с ключе 10 (моеже и 8 да беше) та би трябвало гайка да се вика ;D На него имаше един кабел,него поне съм го запомнил,ще го "върна" там.Тоз червен кабел,който споменах отива в туй "нещо" дет седи при прозореца до машинката за чистачки... Което явно ще да е нещо важно mhihi Интересуваме някой ,ако може да обясни от къде идва тока къде отива и от какъв зор ;D ел.инсталация на заплаителната система или както се "вика"

п.с Написах 14 реда (15 с този) глупости :lol

едит :)

Zlobomir написа: Провери една маса на капачката на делкото да не е окислила. Провери имаш ли искра от бобината, и след това на свещите.

На капачката имам едно като краче,дето на него няма нищо (трябва да има кабел с обувка,ама го няма) аз от както съм зел колата го нямаше,та явно не е в него проблема :lol: От бобината няма искра тъй като мислим,че споменах ама не е закачена (не знам кои са и кабелите) 8) Самата бобина ,работи понеже я поробвах на акомулатора и ток "метка" към делкото,ама от там до свещите няма (нямаше и за тва я откачих цялата да видя дали работи)

Последна промяна от lucky7o на Чет 22 апр 2010 21:49, променено общо 1 път.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Чет 22 апр 2010 21:48

Ще трябва снимков матРиал още колега, защото това "черно нещо" е монтирано допълнително. А всеки си ползва каквито проводници има. Предполагам няма полза да ти се карам, че не си записал при разкачването. :P "черното нещо" има ли марка, означения? Малко инфо даваш.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 22 апр 2010 21:56

Zlobomir написа:Ще трябва снимков матРиал още колега, защото това "черно нещо" е монтирано допълнително. А всеки си ползва каквито проводници има. Предполагам няма полза да ти се карам, че не си записал при разкачването. :P "черното нещо" има ли марка, означения? Малко инфо даваш.

Не разбрах за кое черно нещо питаш :D Не видях къде съм споменал черно,но ако става въпрос за тва дет е до чистачките,има някаква ламарина (като кутия) около него и не съм го оглеждал какво пише на него,няма и как да го видя общо взето тъй като колата е на 25 км от мен в момента... Снимката я намерих случайно и понеже в това състояние в,което е на снимката палеше,за това съм я сложил.Кабелите ,който бяха на бобината както написах съм ги запомнил (един червен и един черен,които бяха един под друг закачени на плюса и още един,който беше закачен на гайката) ама както съм написал преди това е имало и някой друг,закачен който явно някак съм измъкнал и не съм го запомнил тъй като не съм мислил да го вадя,че да го помня (сега като гледам по снимката ми се вижда,че е бил зелен този дет се е откачил незнайно как) :deal
А това нещо на което аз му викам "нещо" а ти предполагам "черно нещо" mhihi Се намира на снимката ей тааам точно до казанчето за спирачна течност (което в случая на си е на мястото) една червена ламарина се вижда,та под нея седи въпросното нещо,което аз смятам че си е било винаги там ,а не е слагано допълнително

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Съб 24 апр 2010 19:10

След като намерих тази тема
viewtopic.php?f=5&t=132855&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80
Видях,че Ваското ми е помогнал много отдавна :bowdown
Разбрах,че въпросното нещо е комутатор,навързах кабелите на бобината и тока дойде :D Ето го и моят комутатор http://picbg.net/u/22126/29984/426933.jpg
http://picbg.net/u/22126/29984/426934.jpg
Мисля,че си работи тъй като както написах вече ток ходо до делкото,а по на там не съм проверил тъй,като излезна нов проблем...
Бащами понеже се много разбира и искаше да нетегне ремъка (ангренажния) и завъртя на едно (зъбно) колело и ремъка превъртя... Викнах братовчед ми поне той разбира от коли.Направи центровка,белезите там си съпаднаха,буталото си било на 1-ви цилиндър горе (некви такива работи ми наговри,че да му повярвам,че всичко е ок) mhihi
Само,че се оказа,че това което бащами е превъртял било за да се гласи делокото,че да мога да паля. И сега и на това колело си има белег,само че къде е другият (не на колелото,а по този,който трябва да свъпадне)
Ето за това питам http://picbg.net/u/22126/29984/426936.jpg
Ако белегът е на капака,лошооо понеже нямам капак :? Някаква идея ако има някой като се направи центровката на двигателя,как да се направи и на делкото ? Трябвало като махна дистрибутурната капачка палчето да сочи към кабела за 1-ва свещ ? Така ли е или не ?
И също да попитам ето на това "краче" http://picbg.net/u/22126/29984/426935.jpg
Какъв кабел трябва да се закачи ?
Благодаря :mrgreen:

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 24 апр 2010 19:24

lucky7o написа:И също да попитам ето на това "краче" http://picbg.net/u/22126/29984/426935.jpg
Какъв кабел трябва да се закачи ?
Благодаря :mrgreen:

Еми това прилича на масата, за която говорех
ZloboMiR написа:Провери една маса на капачката на делкото да не е окислила.
Ама при мен сочи нагоре. И има една кръгла ламарина около капачката, от която едно неизолирано плетено месингово кабелче се мушка там. Мисля, че просто предпазва от смущения, например в радиото. Но може да се тълкува и като - на датчика на Хол, ако не откриваш друг такъв. Това ще обясни нещата, защото моето ел. запалване не беше фабрично и оттам разликите.
Относно центровка на запалването, имам в една книжка инструкции за TSZ-H и VEZ. С някоя от тях ли си? Бих дал и двете сега, ама апаратът ми сдаде, а скенерът ме изнервя яко.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”