Колега да не земеш да се обидиш,ама явно двамата с тебе няма нищо да свършиме,камоли ако редиме кабелите по цветове и не знаем даже кое какво е и за какво е

Тва май е тва ама го зарежи за сега

черни,червени и секакви други цветове кабели,който висят от къде ли не имам колкото искаш там около бобината,ама кой ще е верния и къв цвят така няма да разбереме.Снимка съм сложил не се вижда точно какво е закачено на бобината (тоест вижда се,че са кабели ама ...) Аз до колкото виждам на 100 процента (освен,ако не съм далтонист) Че единия закачен кабел е зелен,до последно като гледах бобината преди да я сваля имаше закачени на + са 2 кабела единия беше червен,а другия черен и бяха закачени един под друг (има по 2 крачета на плюса и 2 на минуса) На тва дет му викам гайка в средата,не знам гайка ли е,какво е,но се развърта с ключе 10 (моеже и 8 да беше) та би трябвало гайка да се вика ;D На него имаше един кабел,него поне съм го запомнил,ще го "върна" там.Тоз червен кабел,който споменах отива в туй "нещо" дет седи при прозореца до машинката за чистачки... Което явно ще да е нещо важно

Интересуваме някой ,ако може да обясни от къде идва тока къде отива и от какъв зор ;D ел.инсталация на заплаителната система или както се "вика"
п.с Написах 14 реда (15 с този) глупости

едит

Zlobomir написа: Провери една маса на капачката на делкото да не е окислила. Провери имаш ли искра от бобината, и след това на свещите.
На капачката имам едно като краче,дето на него няма нищо (трябва да има кабел с обувка,ама го няма) аз от както съм зел колата го нямаше,та явно не е в него проблема

От бобината няма искра тъй като мислим,че споменах ама не е закачена (не знам кои са и кабелите)

Самата бобина ,работи понеже я поробвах на акомулатора и ток "метка" към делкото,ама от там до свещите няма (нямаше и за тва я откачих цялата да видя дали работи)