проблем след изхвърляне на масло от двигателя

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
gqp
Автомобил:
Двигател:

проблем след изхвърляне на масло от двигателя

Мнениеот gqp » Вто 26 яну 2010 21:39

Здр.тези дни по време на големите минусови температури двигателя на колата ми изхвърли масло от гарнитурата на капака за клапаните и от долния краи на щеката за маслото.Нивото на маслото не се промени особенно.Беше замръзнал маркуча за картерните газове от двигателя до кутията за въздушния филтър,имаше много конденз вътре и всичко беше ледено.Маслото беше в нормално състояние,до следващия ден когато го проверих.На другия ден беше като боза,но нивото му беше както си е било преди.Антифриза може и да е с 50-80мл.по малко(не помня колко беше точно),сега е на долната граница(на мин.)на казанчето.Другото е че в тези студове колата ми за 15 мин.работа не загрява повече от 50 градуса.Ако термостата се е прецакал и е постоянно отворен дали има отношение с повечето конденз.Ако някои се сеща за какво става въпрос нека пише в темата.Колата е VW POLO код на двигател ADX 1.3 моноинжекцион 1995г.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
sasho_sb
Автомобил: Vw Golf mk3
Двигател: AEE 1996

Re: проблем след изхвърляне на масло от двигателя

Мнениеот sasho_sb » Сря 27 яну 2010 2:57

термостата няма отношение към конденза .наи-вероятно не ти работи /незатваря напълно/,за 15 мин двигателя би трябвало да ти е загрял . :да:

velizar987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velizar987 » Сря 27 яну 2010 10:10

.

Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Beatle88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beatle88 » Пет 29 яну 2010 20:54

При мен беше станало същото. Когато отидох на ремонт, откачаме мъркучето и що да видим- половин литър вода изтече. По- лошото беше, че долу където се влива в картера беше цялото запушено- затова откъде откъде да излезе- през пръчката.

Решението- ново масло, няколко обезмаслителя и почистване на картера и всичките му дупки.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 31 яну 2010 10:31

Проблема е сходен със моя, но ти имаш и още проблеми.
viewtopic.php?f=7&t=183013

1. Маслото е като боза казваш? На щеката ли е като боза, или на капачката горе?
Ако е на капачката , свиркай си , и си карай.Ако има и на щеката, провери след работа на място , дълго време , и при загрял двг на 90 градуса (например работила 20 минути на 90 градуса) дали маслото пак е като боза. Понеже конденза прави маслото в този му вид, ако колата ти не загрява хубаво и я караш полу загряла винаги, се натрупва още повече вода (конденз) в картера и маслото става в този вид.

2.Провери даали губи антифриз, долей си донякъде, и след да речем 5 дена, спри колата на същото място където си наливал (важно е!!!) и гледай. Ако губи антифриз, провери дали не покапва отнякъде, провери и в казанчето дали не се образуват маслени капки на повърхността (ако е така, отива към гарнитура на главата).

3.Смени си термостата !!! Ама обезателно, заради него не ти загрява колата. Като го сменяш промий системата (10-15 литра вода, наливаш и надуваш с уста през казанчето) , после си налей антифриз, какъвто е бил преди да го смениш (зелен/син/розов) , аз наливам без да разреждам с вода, няма ядове дори на -18.
Термостат слагаш или БЕР или Валер. ВЕРНЕТ не слагай никога!!!!! Менте е голямо!

Поздрави! Да пишеш какво е станало.

vasko_x_2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko_x_2 » Вто 27 апр 2010 19:24

Здравейте колеги!Не знам дали тук е мястото да питам...та имам POLO 1.0 кубика AER 98година и след смяна на маслото за 2000км ми "изпи" 1литър :horror: .Доколкото можах да огледам двигателя не видях да има теч!!Дали това е нормално или имам проблем?Благодаря ви :wink:

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 28 апр 2010 7:28

Щом е изпило 1л без течове -гумички на клапани те са си отишли а може и сегменти за да си сигурен че са гумички запали я на празен ход и ако излиза сивкав дим-гумички,ако имаш газово тая проба на бенз иначе лъже,но първо погледни да не тече от пробката на картера не винаги слагат дифтунка на пробката и оттам тече.

Последна промяна от anonimko на Чет 29 апр 2010 12:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 28 апр 2010 7:47

vasko_x_2 написа:Здравейте колеги!Не знам дали тук е мястото да питам...та имам POLO 1.0 кубика AER 98година и след смяна на маслото за 2000км ми "изпи" 1литър :horror: .Доколкото можах да огледам двигателя не видях да има теч!!Дали това е нормално или имам проблем?Благодаря ви :wink:

Сегменти за мене, макар че на ФВ дават до 1л/1000км нормален маслоразход. Не я пипай да не си отвориш по - голяма беля - доливай. Моята, преди ремонта "пиеше" колкото твоята /същия двг. и година/ и повдигачите ми чукаха, но като сменихме моторния блок се оправи - не чукат повдигачи, гори масло само ако я карам над МВМ /3600об/мин/ и то малко - около 100гр/1000км.

vasko_x_2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko_x_2 » Сря 05 май 2010 13:03

Здравейте!!Нямах нет затова не писах!Ходих дo "Auto +" и като се почна...цялата кола е за смяна :shock ..бобина(пукната е,но не прави проблеми)делко,семеринги......сега ще оправям,доколкото имам пари и карам докато се разпадне.... :lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”