Какъв е този чип в компа на AHF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
batchi
Автомобил:
Двигател:

Какъв е този чип в компа на AHF

Мнениеот batchi » Вто 27 апр 2010 22:37

Реших да слагам на голф 4 ALH дюзи и комп. от AHF.Компа които имам си личеше че е отварян и когато му отворих капака видях че има презапояван чип.Въпроса ми е знае ли някои какъв е този чип ,качествен ли е и дали си заслужава да го слагам.
Изображение
това е надписа на чипа под лепенката
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Lubo 85
Автомобил: vw golf MK3
Двигател: AFT 1996

Re: Какъв е този чип в компа на AHF

Мнениеот Lubo 85 » Вто 27 апр 2010 23:20

Колегата Brezel може да ти помогне обарни се кам него.
viewtopic.php?f=48&t=16211

Потребителски аватар
wnaso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wnaso » Сря 28 апр 2010 0:12

Това ти е чипа памет в който ти е софтуера за управление на мотора.Колата ти най вероятно е след 1999 година и затова си с един чип а по старите са с два по малки .Другата разлика е че този е флаш ,което ще рече че може да се чете ,трие и презаписва.Щом е разпояван най вероятно колата ти е чипната ,или е била и след като са я продали са върнали оригиналния софтуер.А са запоявали най вероятно защото са нямали апаратурата да го презапишат на место.
Дано съм бил полезен :)
п.с.Видях после че става въпрос за другия комп а не на твоята кола но принципно нещата са същите и може да извадиш късмет направо без пари да караш чипната кола,стига размяната да става безпроблемно за което трябва да се изкажат специалистите във форума

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Сря 28 апр 2010 6:41

wnaso написа:Това ти е чипа памет в който ти е софтуера за управление на мотора.Колата ти най вероятно е след 1999 година и затова си с един чип а по старите са с два по малки .Другата разлика е че този е флаш ,което ще рече че може да се чете ,трие и презаписва.Щом е разпояван най вероятно колата ти е чипната ,или е била и след като са я продали са върнали оригиналния софтуер.А са запоявали най вероятно защото са нямали апаратурата да го презапишат на место.
п.с.Видях после че става въпрос за другия комп а не на твоята кола но принципно нещата са същите и може да извадиш късмет направо без пари да караш чипната кола,стига размяната да става безпроблемно за което трябва да се изкажат специалистите във форума

А може и при 4ипването да е станал някои фал и да са блокирали фла6ката при което колата не пали и за да се оправят не6тата трябва 4ипа да се запи6е на програматор. :beer

Потребителски аватар
batchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batchi » Сря 28 апр 2010 6:52

gogovaseev написа:
wnaso написа:Това ти е чипа памет в който ти е софтуера за управление на мотора.Колата ти най вероятно е след 1999 година и затова си с един чип а по старите са с два по малки .Другата разлика е че този е флаш ,което ще рече че може да се чете ,трие и презаписва.Щом е разпояван най вероятно колата ти е чипната ,или е била и след като са я продали са върнали оригиналния софтуер.А са запоявали най вероятно защото са нямали апаратурата да го презапишат на место.

А може и при 4ипването да е станал някои фал и да са блокирали фла6ката при което колата не пали и за да се оправят не6тата трябва 4ипа да се запи6е на програматор. :beer

колата от която го взех беше в движение,интерисува ме дали някои знае кои го е слагал и дали е качествен,и става ли за ALH

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Сря 28 апр 2010 7:07

batchi написа:
gogovaseev написа:

колата от която го взех беше в движение,интерисува ме дали някои знае кои го е слагал и дали е качествен,и става ли за ALH

Колега кои го е слагал само един господ знае,а 6том другата кола е била вав движение зна4и става и за твоята нали компа е от са6тата кола сас са6тия код на двигателя и са6тия номер на компа де.а ако иска6 да разбере6 дали е добре направен 4ипа потарси някои които да го про4ете сас кабел през буксата и да го прегледа как е направен.успех :beer

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 28 апр 2010 21:28

Много са малко ЕЦУ-тата , които са с 29F... и да не могат да се рефлашнат през К-Linе. Но пък може това да е менно такова ! Я напиши номера на ЕЦУ-то ?
А без да свалиш бин файла от флаша, няма как да разбереш какво има вътре !

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Чет 29 апр 2010 19:24

няма AHF с 29F който да не се рефлашва през ОБДто. :) дали чипа е добър можеш да скиваш и с една хубава диагностика.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Чет 29 апр 2010 21:09

аз мойа AHF еможах да го флашна през ОБД-нещо запецва и стои на едно място.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пет 30 апр 2010 6:36

SMEL написа:аз мойа AHF еможах да го флашна през ОБД-нещо запецва и стои на едно място.

Дам колега за6тото твоито еку е от по стария модел и е сас 2 4ипа ватре,и се 4ипва само сас програматор. :beer

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пет 30 апр 2010 18:38

gogovaseev написа:
SMEL написа:аз мойа AHF еможах да го флашна през ОБД-нещо запецва и стои на едно място.

Дам колега за6тото твоито еку е от по стария модел и е сас 2 4ипа ватре,и се 4ипва само сас програматор. :beer

разбрах вече,но предната AHU си я чипосвах сам,и бях пропуснал 2 крачета от 1-ния чип и пак свалях-така че сега не ми се запоява.Мога и аз само да кажа на колегата ако си запали и върви,си е на чиста кирия.

Върни се в “Дизелови агрегати”