Ново Поло - кой мотор

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ново Поло - кой мотор

Мнениеот Velko » Сря 28 апр 2010 21:50

BLADE8209 написа:
freestyler911 написа:СЕМЕРИНГ колега. Тия работи дето ринат семето са други mhihi

ОС за ролка 70 лева? Каква ос ..... то не ос ами осище , за 70 лева какво са ти продали ....

Цифрата е прекалено раздута!

Тая ос или както му казват някаде "Г" - образен болт той се слага на обтегача на ремъка а на него се слагат тефлонови втулки а на болта в горния карай е обтягащата ролка, и цената наистина е толко.

А иначе колкото до какъв двигател имах POLO 6N0 1.9D 64кс (бащата го кара сега) перфектна колица но малко мудна за мен, сега карам POLO 6N2 1.4 PD 75кс мисля да го чипосам и да стане 100кс скоро го взех и сам много доволен имаше шум и се оказа каре и аксиален лагер на съединителя, майстора ме успокои че не е с демфер но каза и че съединителя е 500лв. Бих казал че колицата е перфектна за грацко доста динамика и икономична.

:да: :да: :да: Сложи и чип да видиш колко е пъргава :twisted: P.S. Постни снимки в гаража да го видим :D

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Чет 29 апр 2010 8:58

biol написа:Оглеждам се за нова кола, Карам предимно градско,и ми се искаше да купя някое поло или голф.
За поло гледам около 2000г. Но нещо с двигателите ми е трудно да преценя.
1.0 много малък 1.6 почти не се среща (тези години), 14 - много модели и много мнения - общо взето май като кола не е добра идея,
Дизелите са некаква надежда, но там ремонтите голяма цифра, - не си правя илюзията че 10г. кола няма да се чупи.
Незнам хванал съм се за главата никаква идея нямам какво да търся, кой мотор.
Давайте съвет и ако някой е виждал добро струващо си парите пишете.
За Голф4 прилична нямам пари, остава много добра 3 или некаква друга марка.
Среща ли се Голф 3 дизел пд?

колега голф3 помпа дюза няма за поло 1 4тди 75кс за градско е идеално подръжката му е скъпа за това ти препоръчвам голф3 1 9тди 90кс за града е ок и разхода е приличен

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 29 апр 2010 16:34

на поло 1,9D 64 к.с. демпферния маховик се замея с твърд+феродов диск+лагер+притискател+работа=700лв.(от опит). наистина е муден, но икономичен.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Чет 29 апр 2010 17:15

BLADE8209 написа:
freestyler911 написа:СЕМЕРИНГ колега. Тия работи дето ринат семето са други mhihi

ОС за ролка 70 лева? Каква ос ..... то не ос ами осище , за 70 лева какво са ти продали ....

Цифрата е прекалено раздута!

Тая ос или както му казват някаде "Г" - образен болт той се слага на обтегача на ремъка а на него се слагат тефлонови втулки а на болта в горния карай е обтягащата ролка, и цената наистина е толко.

А иначе колкото до какъв двигател имах POLO 6N0 1.9D 64кс (бащата го кара сега) перфектна колица но малко мудна за мен, сега карам POLO 6N2 1.4 PD 75кс мисля да го чипосам и да стане 100кс скоро го взех и сам много доволен имаше шум и се оказа каре и аксиален лагер на съединителя, майстора ме успокои че не е с демфер но каза и че съединителя е 500лв. Бих казал че колицата е перфектна за грацко доста динамика и икономична.
Извинявам се за спама,но не разбрах последно дали 1.4 тди е с демпферен маховик или не е... всеки различно ми говори. :roll:

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Пет 30 апр 2010 15:00

Velko написа:
BLADE8209 написа:
freestyler911 написа: Извинявам се за спама,но не разбрах последно дали 1.4 тди е с демпферен маховик или не е... всеки различно ми говори. :roll:

Моного мътна работата с поло, ако не е демпферен , пак е скъп, и общо взето и скоростната е голем и скъп проблем.

Лошо
поне дано намеря некоя читава голф 3 ...

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пет 30 апр 2010 15:07

biol написа:
Velko написа:
BLADE8209 написа:
freestyler911 написа: Извинявам се за спама,но не разбрах последно дали 1.4 тди е с демпферен маховик или не е... всеки различно ми говори. :roll:

Моного мътна работата с поло, ако не е демпферен , пак е скъп, и общо взето и скоростната е голем и скъп проблем.

Лошо
поне дано намеря некоя читава голф 3 ...
Той пък голфа нали е цвете и няма проблеми в скоростите...и с ръждата.Зависи май от гледната точка.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 30 апр 2010 17:27

Колеги. Фолксваген е най масовия автомобил в България. Обърнете внимание какъв процент от автомобилите са ФВ.
И ще каже някой с 5 акъла "Ми то виж статистика, ФВ се развалят по 500 коли на месец и ходят в сервиз, пък от Хонда (например) се развалят 50. Хондата е по добра , по здрава!"

Е да ама не! Ако се карат 1 милон ФВ , и 100 000 Хонди, и влизат 500 ФВ в сервиз месечно и 50 Хонди месечно, смея да твърдя с 2 ръце и два крака че Хондата е по голям строшеняк от ФВ.
Плюс това , на ФВ почти всеки знае слабите места.... защо ли , ми защото всеки втори има ФВ. Защото колкото е по масов един автомобил, толкова по добре са познати дефектите му, толкова повече части има, толкова повече майстори са се "научили" да го отремонтират качествено. !
Колкото е по непознат автомобила, колкото по малко бройки има на пазара толкова по шит е работата.
Решението е "Всеки втори кара голф. Много банална кола е." , "ДА.Точно затова и аз ще си купя такава!"

Я кажете нещо за слабите места на Мъркюри (което и да е!) , ми няма, не знаете, но не защото няма , а защото не познавате автомобила.

Много е добре че се знаят слабите точки на модела. Така знаеш какво да гледаш и какво да търсиш!

Аз лично бих заложил на най- масовия автомобил. На най баналния. На този който всеки знае че еди кое си му се чупело.....

Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Мнениеот BLADE8209 » Пет 30 апр 2010 21:53

freestyler911 написа:Колеги. Фолксваген е най масовия автомобил в България. Обърнете внимание какъв процент от автомобилите са ФВ.
И ще каже някой с 5 акъла "Ми то виж статистика, ФВ се развалят по 500 коли на месец и ходят в сервиз, пък от Хонда (например) се развалят 50. Хондата е по добра , по здрава!"

Е да ама не! Ако се карат 1 милон ФВ , и 100 000 Хонди, и влизат 500 ФВ в сервиз месечно и 50 Хонди месечно, смея да твърдя с 2 ръце и два крака че Хондата е по голям строшеняк от ФВ.
Плюс това , на ФВ почти всеки знае слабите места.... защо ли , ми защото всеки втори има ФВ. Защото колкото е по масов един автомобил, толкова по добре са познати дефектите му, толкова повече части има, толкова повече майстори са се "научили" да го отремонтират качествено. !
Колкото е по непознат автомобила, колкото по малко бройки има на пазара толкова по шит е работата.
Решението е "Всеки втори кара голф. Много банална кола е." , "ДА.Точно затова и аз ще си купя такава!"

Я кажете нещо за слабите места на Мъркюри (което и да е!) , ми няма, не знаете, но не защото няма , а защото не познавате автомобила.

Много е добре че се знаят слабите точки на модела. Така знаеш какво да гледаш и какво да търсиш!

Аз лично бих заложил на най- масовия автомобил. На най баналния. На този който всеки знае че еди кое си му се чупело.....

:applause: :applause: :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 01 май 2010 15:38

1.4

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 01 май 2010 15:42

lrlmodo написа:1.4
АЕХ бих допълнил. За дизел незнам вече ...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”