Чезне ми масло Голф 4 99г. 1.6АКЛ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
verderet
Автомобил:
Двигател:

Чезне ми масло Голф 4 99г. 1.6АКЛ

Мнениеот verderet » Пон 26 апр 2010 17:59

Колеги, чезне ми масло - отзад забелязах, че не дими.Гледал съм за петна по земята- няма. Има някакъв малък отвор на двигатела(задната част,към предното стъкло),който отива към дроселовата капачка там е мръсно като от масло.Колата е с метан. Помогнете ако можете :)

Zafrumi
Автомобил:
Двигател:

Re: Чезне ми масло Голф 4 99г. 1.6АКЛ

Мнениеот Zafrumi » Пон 26 апр 2010 18:16

Имам идентичен проблем. Смених маслото и започна да хвърля от одушника ( това е този отвор, за който говориш) и сега се чудя какво да правя. Четох доста теми из форума, ама досега на никой не му е хвърляло масло от там. Иначе като цяло проблемите са запушени цедки на картер, на мястото за доливане на масло и т.н. Ще се радвам и аз на някой да даде мнение по този случай :banghead:

Потребителски аватар
verderet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот verderet » Вто 27 апр 2010 8:26

Zafrumi написа:Имам идентичен проблем. Смених маслото и започна да хвърля от одушника ( това е този отвор, за който говориш) и сега се чудя какво да правя. Четох доста теми из форума, ама досега на никой не му е хвърляло масло от там. Иначе като цяло проблемите са запушени цедки на картер, на мястото за доливане на масло и т.н. Ще се радвам и аз на някой да даде мнение по този случай :banghead:

И на мен започна след като смених маслото и след 2 месеца останових, че близо 1.5 литра масло го няма!!!

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 27 апр 2010 9:02

И аз долях за 4000 км 1 литър, и при мен не дими, и при мен няма петно под колата. Обаче след като измих мотора видях, че хвърля от гарнитурата на капака на клапаните от изотзадзе. Да видим кога ще остане време да я сменя.

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Вто 27 апр 2010 18:39

И мен ме интересува въпроса с масло излизащо през тръбичката (отдушника на картера) към дросела. Каква е причината и какво решение да търсим?
Цапа ми се дросела, цапа ми се всмекателния колектор...

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Вто 27 апр 2010 23:58

Дано греша, но дали не са много износени сегменти >> високо налягане в картера?

Zafrumi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zafrumi » Сря 28 апр 2010 21:13

Чак пък такова налягане, че да хвърля отгоре?!? Явно доста хора сме с този проблем, идеи??

Martos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Martos » Пет 30 апр 2010 13:14

При мен имаше същия проблем въпреки че смених цялата тръба към дросела , която е заедно с малката тръбичка за картерните газове.Кото ми махнаха кората на двигателя се оказа ,че мястото където се налива маслото се мърда и не е захванато добре и отдолу блика масло.Не успяхме да го захванем хубаво и ми сложиха 2 гумени уплътнения за да уплътни добре тази част. За сега не излиза масло.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 30 апр 2010 23:11

тая тръбичка на картерните газове не може ли просто да се запуши за да не цапа дроселовата клапа.Какво ще стане?

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XmUrF » Пет 30 апр 2010 23:29

Тръбата може да се направи да не ходи към гофрирания маркуч за въздуха към дросела. Но не мисля, че е добра идея да се запушва :).

И всъщност имайте предвид, че ако сте с катализатор, колата може видимо и да не пуши, ама всъщност яко да си гори масло. Катализаторчето спира всичко и отзад нищо не се вижда!

Zafrumi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zafrumi » Съб 01 май 2010 19:21

Martos написа:При мен имаше същия проблем въпреки че смених цялата тръба към дросела , която е заедно с малката тръбичка за картерните газове.Кото ми махнаха кората на двигателя се оказа ,че мястото където се налива маслото се мърда и не е захванато добре и отдолу блика масло.Не успяхме да го захванем хубаво и ми сложиха 2 гумени уплътнения за да уплътни добре тази част. За сега не излиза масло.

При мен се оказва същото (поне днес цял ден не е излизало масло). Цялата тази подвижна част я свалих и измих, след което я затегнах добре, доколкото може. За момента е чисто, но ще следя и следващите дни.

Потребителски аватар
verderet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот verderet » Пет 14 май 2010 10:10

Преди няколко вечери ми се случи нещо много странно (за мен) отидох случайно да взема майка ми от работа и докато я чакам заваля много силен дъжд, нещо ми стана хладно и реших да си пусна парното (Климатроник) пуснах го на 2чертички. След това нещо започнах да си играя и го пуснах на mаx. загледах се в огледалото и видях, че колата започна много силно да ПУШИ. Намалих парното - намаля пушенето, увеличих парното - увеличава се и Пушенето, това ми се вижда много странно. Може ли точно за през зимата когато съм го пускал парното да духа топло да си е горело масло и така да е изчезнало, но пък защо парното да гори масло ? И какво пуши въобще ? Чудя се нова ли тема да пускам или да чакам отговор тук :)

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Пет 14 май 2010 12:52

verderet написа:Преди няколко вечери ми се случи нещо много странно (за мен) отидох случайно да взема майка ми от работа и докато я чакам заваля много силен дъжд, нещо ми стана хладно и реших да си пусна парното (Климатроник) пуснах го на 2чертички. След това нещо започнах да си играя и го пуснах на mаx. загледах се в огледалото и видях, че колата започна много силно да ПУШИ. Намалих парното - намаля пушенето, увеличих парното - увеличава се и Пушенето, това ми се вижда много странно. Може ли точно за през зимата когато съм го пускал парното да духа топло да си е горело масло и така да е изчезнало, но пък защо парното да гори масло ? И какво пуши въобще ? Чудя се нова ли тема да пускам или да чакам отговор тук :)

колега ако пушека е син значи ти гори масло пробвай първо с гумички на клапаните ако не спре харча на масло значи отиваш към сегменти

Zafrumi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zafrumi » Нед 31 окт 2010 16:49

Пак смених маслото и пак се случи същото - започна да хвърля от одушника за газовете :banghead:
Миналият път в един момент просто спря, но сега нещо няма изгледи да се случи, идеи?!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 31 окт 2010 16:53

hitman0013 написа:тая тръбичка на картерните газове не може ли просто да се запуши за да не цапа дроселовата клапа.Какво ще стане?

Не може. Представяш ли си, че на теб ти сложат тапа отзад... и да не можеш да пръднеш изобщо? Да не говорим, ако ти се приходи до голЕма нужда. Резутатът ще е същият при колата. Надявам се дадох добра аналогия. :063:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”