Датчик за нивото на антифриза?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Датчик за нивото на антифриза?

Мнениеот fill » Чет 29 апр 2010 8:29

Мога да се похваля с работеш датчик за нивото на антифриза монтиран на Г3. :banana
Първоначалната информация която дадоха колеги от форума е че датчика се свърза на втори пин на таблото, и на втори пин трябва да има подадена маса. Измерих с мултицет и нямаше маса на втори пин на таблото, от което си направих извода, че ще трябва да си сменя таблото ( моито табло е без МФА, марка : Motometer ). Направих смяна на табло с такова с МФА което със сигурност сработва сигнализацията при откачване на буксата на казанчето. При мене това табло не сработи. След това отрязах втори пин на буксата на таблото и монтирах мойто табло , за мое очудване лампата на антифриза започна да мига.

Как свързах датчика: от буксата на казанчето прекарах два кабела до таблото. Свързах двата кабела на отрязаните крайща на втори пин на таблото. Другите два края ги свързах на буксата на казанчето. Или казано по-просто се прави удължение на прекъснатия втори пин което минава през нивомера на казанчето за антифриза.

Втори пин на таблото е кабел с червено-бял цвят, номерата на пиновете ги пише на самата букса. Не се изполват никакви допълнителни релета.

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Пет 30 апр 2010 0:01

Още утре ще свържа и моето казанче така и ще пиша какво е станало!!! heavy metal zork

Потребителски аватар
valkilmera

Мнениеот valkilmera » Съб 01 май 2010 23:53

Здравейте!!!
Днес свързах кабелите на датчика за нивото,както колегата "fill" написаи всичко е ок!Проверено!!!
Само едно допълнение---При мен на буксата няма номерация за пиновете и се наложи да разглобя буксата и да се ориентирам после свързах и всичко беше ОК!
И при мен е червено бял проводникът.

П/с:
Имам само един въпрос и той е следният:
-Когато махнах буксата на казанчето започна да мига лампата за температурата и тогава се яви едно явление,когато обратно върна буксата в куплунга лампата не спря да мига,едва когато изгасих Двигателят и запалих отново всичко се нормализира :!:
Така ли е и при вашите ?
:bowdown :bowdown :bowdown за колегата "fill"който има :beer ако има път към Русе и големи благодарности за отзивчивостта!!! :да:

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 02 май 2010 0:34

Този датчик, наистина ли са два електрода? Ако е така, има ли начин да се затегнат два успоредни болта в капачката на съда? :mrgreen: Или клапанът е в средата, не съм заглеждал...

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Нед 02 май 2010 0:56

valkilmera написа:Имам само един въпрос и той е следният:
-Когато махнах буксата на казанчето започна да мига лампата за температурата и тогава се яви едно явление,когато обратно върна буксата в куплунга лампата не спря да мига,едва когато изгасих Двигателят и запалих отново всичко се нормализира :!:
Така ли е и при вашите ?

Нормално е да не спре да мига при връщане на буксата. :beer

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 02 май 2010 6:41

fill написа:
valkilmera написа:Имам само един въпрос и той е следният:
Така ли е и при вашите ?

Нормално е да не спре да мига при връщане на буксата. :beer

Не колега не е нормално да спре като върнеш буксата :deal немеца го е направил да спреш колата да угасиш и да си вдигнеш капака и да налееш водица.Казвам ти го това щото съм с кола с оригинален датчик,също така който е сменял антифриз после като запали и почне да долива точно така се получава.

Потребителски аватар
valkilmera

Мнениеот valkilmera » Нед 02 май 2010 16:49

Разбирам,защо е така!!!
Значи щом започне да ти свети датчика и без това не може да се налее веднага вода а и трябва да се угаси ДВГ. едва тогава се долива вода или антифриз :!:
така,че колегата "fill" е прав когато казва,че е нормално да не спре да мига докато не се спре двигателят!!!

Още повече щом е така и при оригинално изпълнение значи свързванто на датчика е правилно :banana .
:обичам ви

Благодарско "fill" :да: :applause: :bowdown

Последна промяна от valkilmera на Пет 14 май 2010 19:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 09 май 2010 18:37

Искам да благодаря на колегата fill за перфектния монтаж!
След неговата намеса вече спокойно мога да не мисля имам ли антифриз в казанчето или не...то само си казва!
Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ :bowdown

Потребителски аватар
jorostamenov
Автомобил: golf 3
Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c

Мнениеот jorostamenov » Съб 14 апр 2012 6:53

здравейте колеги и аз вече съм с такова казанче но имам питане лампата започва да мига когато нивото на антифриза е доста по ниско от минимума :screwy това нормално ли е :)

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Съб 14 апр 2012 7:30

jorostamenov написа:здравейте колеги и аз вече съм с такова казанче но имам питане лампата започва да мига когато нивото на антифриза е доста по ниско от минимума :screwy това нормално ли е :)

Нормално е :)

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Сря 13 юни 2012 19:13

fill написа:Как свързах датчика: от буксата на казанчето прекарах два кабела до таблото. Свързах двата кабела на отрязаните крайща на втори пин на таблото. Другите два края ги свързах на буксата на казанчето. Или казано по-просто се прави удължение на прекъснатия втори пин което минава през нивомера на казанчето за антифриза.

Разбрах, че при всички е проработило, утре аз ще правя същото. НО по това обяснение "Свързах двата кабела на отрязаните крайща на втори пин" Значи двата кабела от двата пина на датчика накуп са свързани за пин номер 2 на буксата??? А кои са тия "краища на втори пин" ? Колко края има кабела от втори пин?

И при това свързване, от къде има постоянна маса на този кабел? Не трябва ли единия пин на датчика да се замаси, а другия да отиде до таблото? Ако по водата си има постоянна маса, и се ползва тя, защо имаме 2 пина на т.нар. датчик?

Потребителски аватар
jorostamenov

Мнениеот jorostamenov » Сря 13 юни 2012 21:20

здравей колега като одрежеш кабела на 2 пин който е червен с бяла ивица ако не бъркам връзваш един двоен кабел и си го изкарваш до казанчето и там връзваш кабелите на датчика демек с прости думи правиш удалжение на кабела на 2 пин и си готов :banana

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Сря 13 юни 2012 23:19

Ти това ли направи колега? И работи?
Странно ми е, че се говореше за замасяване на този 2-ри пин, пък на края маса от къде?
Ако е така, просто ще го свържа и аз.

Потребителски аватар
jorostamenov

Мнениеот jorostamenov » Чет 14 юни 2012 0:01

аз го направих точно така и си равоти идеално колегата Fiil точно това е обяснил аз се опитах малко по просто да обесня :beer

Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Мнениеот tubleron » Съб 27 апр 2013 12:59

Гледам,че темата е старичка но сега попаднах на нея. Колеги,не разбрах само трябва ли да сменям казанчето или то вътре си има датчик,който трябва само да свържа? Колата е Голф3 Бензин 92 год

Върни се в “Направи си сам!”