Проблем със злопаметна котка - съвети?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Re: Проблем със злопаметна котка - севети

Мнениеот R@do » Пон 03 май 2010 8:28

santo_trafficante написа:хващаш за гушата и през балкона

Само това е лечнието, котка от бой не рзбира.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 03 май 2010 8:29

zdravko_dimitrov1986 написа:
ISRalien написа:Моя е същия (във Видин си е).. Като види баба ми или леля ми става звер. Те пък още от първия път като усетили по-специално отношение ги е хванало шубето към него и той го усеща и се озлобява още повече.
Ходят с дебели дрехи, с по няколко чифта анцузи вкъщи, ако не го качим на таванската.
Ветеринаря викаше "дай ше му ги клъцнем, даже и 2 стъклени ще му сложа, да не му падне самочувствието mhihi ", ама аз така и не се навих...
Но и аз съм чувал, че като ги клъцнат става по-голяма мърда и от програмист в офиса, съответно дебелее, абе гарфийлд гледал ли си mhihi
Котките са МНОГО своенравни, не можеш да го дресираш това току така...
Режи му производителите на тестостерон и му се радвай как ти си знаеш.

Почти същото е и при мен. бабата още първият път като я драсна леко и тя се разфуча и той е запомнил. Тя е с разширени вени на крката и като я дарува сериозно доста време ни отне да спрем кръвта. От тогава мина почки година, а белрезите все още са червени и пресни.
Навивам баща ми да си остане малко по софия още няколко дни да се успокои атмосферата. Днеска конс. с ветеринар и, ако каже следобед на хоперационната.
как ще го мъкнеме до ветеринаря просто не ми се мисли.
Поздрави.

Ако нямате клетка по-добре в един кашон, за да не вижда кво се случва наоколо, че не се знае кво ще направи ветеринаря :да:

Потребителски аватар
Mo0ny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mo0ny » Пон 03 май 2010 8:29

бий му една чикия вземе се успокои за малко :012:

Последна промяна от Pichaga на Пон 03 май 2010 8:43, променено общо 1 път.
Причина: ?????

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 03 май 2010 9:05

В клетка ще е най-лесно. Ако нямате клетка - кашон. Възможно е да ви е доста трудно да го напъхате в кашона. Във ветеринарните кабинети съм виждал да правят следното - покриват главата на котката с одеало, за да не вижда какво се случва и бързо я слагат в клетката.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пон 03 май 2010 10:23

вече е голям за кастрация.няма да си промени характера след кастрацията за съжаление.аз имам рижав котарак и е кастриран още от малък и не даваше да го пипнем с пръст(нямаше такъв звяр)след като приютих още един рижав и този стана най добрия котарак на света :screwy

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Пон 03 май 2010 10:53

кво се мъчите с тез котки,имам чувството,че по лесно е да си отгледаш кобра,крокодил или жена...
по темата-особено ако има деца в жилището-котака вън -в училището дето бачкам има един петокласник с надрано лице от котка-като бил малък както си спял го е нападнала-целия е с дълбоки белези -жал ми е за детето просто...не си струва риска с агресивно животно...

Потребителски аватар
VencokO
Автомобил: VW Golf 4 1.8T
Двигател: 1999 AGU
Контакти:

Мнениеот VencokO » Пон 03 май 2010 11:29

Познат проблем, кака ми имаха котка (женска) и я гледаха само в апартамент, след време подивя и се хвърляше без причина на всеки. След като им се роди бебчето се принудиха да я пуснат навън. Същата история стана и с наши съседи от блока, но с мъжки котарак. И изобщо - котка в апартамент не вирее, аз поне цял живот съм имал котки, но на двора в къщата, разбира се си внасям някоя от време на време, но не е строго затворена вкъщи само. За тези, които ще си взимат котка само за вкъщи по-добре да не мъчат животното. :wink:

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пон 03 май 2010 12:22

VencokO написа:...
И изобщо - котка в апартамент не вирее, аз поне цял живот съм имал котки, но на двора в къщата, разбира се си внасям някоя от време на време, но не е строго затворена вкъщи само. За тези, които ще си взимат котка само за вкъщи по-добре да не мъчат животното. :wink:

Така е най-добре. Може да отпуска напрежението по други котки :)

Потребителски аватар
Smurfette
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: 2006

Мнениеот Smurfette » Пон 03 май 2010 13:26

И аз имам своенравна котка - момче на 1г. Обаче никога нямя да я кастрирам. Ще си го търпя така. Веднъж реших, че трябва да питам доктора какво да правим с него с този своенравен характер. И ни препоръча препарат спрей, има и с дифузер - Feliway, Котешки лицеви феромони. Когато нашия стане нервен понапръсквам и разликата е драстична. Даже сега weekend - a се наложи да го взема с мен с колата да пътува и после на гости на друг мъжки котарак. Е на живо като видях как веднага и двамата се успокоиха и боя престана, в колата също пътува доста спокоен. Надявам се да е полезно инфото...

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Вто 04 май 2010 9:31

Кастрирането ще стане другата седмица - доктора е зает тази седмица. Взехме някакви хапчета против разгонване и има малък ефект от тях. довечера или утре бащата се прибира и ще видиме как ще се държи с него. С нас не е имало проблеми.
Поздрави.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Вто 04 май 2010 9:34

Здравко, шутовете помагат бре mhihi
Една съседска котка драсна малката по крачето, като и набих един шут незнаеше накъде да поеме.Сега само като ме види, няма такова ускорение, на хеед колата ряпа да яде mhihi .
Така, че баща ти не е трябвало само да я гони, трябвало е и да я подритва когато му падне на воле.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Проблем със злопаметна котка - съвети?

Мнениеот feikot » Вто 04 май 2010 14:19

Братко,много нежно го даваш,4-5 котки са минали през къщата ми и всички са били своенравно агресивни.Връх беше един герой,смеска между персийка и сиамка,вярно хубавец,ама няма толкова нагло и високомерно животно.
Изображение
Изображение
Пича отива и ми ляга на дивана,и не се мести,дори и да го метна на някъде пак идва и почва да ме избутва... тъй лииии,отделно,че искаше да ми се прави на алфа у нас.Здравей.Само ритници,играехме си футбол с него без топка,като му набиех един 48и номер в задника и отиваше на другия край на стаята.Котка се рита докато се напикае,това е един вид като при зайците,мъжкия като падне по гръб-готова работата,и с тия така,един-два ритника и са готови,после меки плюшки....алфа ще ми ставал.Отделно може да стои с часове и да ме гледа нагло,ама ме гледа все едно му дъжа пари.Една пък я наврях в микровълновата,ама ми дожаля да я включа и я пуснах... от тогава не съм я виждал тая котка
Изображение

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 04 май 2010 14:35

Айде стига бе ебаси хората спрете се малко :evil: :evil: :evil: :evil:
Аман бе като не можете да си възпитавате животните не ги мъчете!!!!!!!!
Още малко остава някой да пусне клипче как бие котката си!!!!
То бива комплекси ама вие вече прекалявате!!!!! :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Последна промяна от Varbona на Вто 04 май 2010 14:37, променено общо 1 път.
Причина: спазвайте приличен тон

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 04 май 2010 14:40

Само боя възпитава.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 04 май 2010 14:42

feikot написа:Само боя възпитава.

Кво възпитава ти навираш ли си детето в микровълновата??? Риташ ли го като футболна топка?
Ебаси хората!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”